Справжні мідії в раковинах – ласощі, яке не завжди доступно. Відмінна ідея – замінити оригінал смачною і недорогою підробкою. Я пропоную наповнити черепашки фаршем, приготованим на основі крабових паличок, вершків і куркуми.
Хочете здивувати гостей смачною і оригінальною закускою? Приготуйте для них «помилкові» мідії, організувавши подачу такого блюда на стіл в справжніх мушлях. Це не тільки барвисто і унікально, але ще і дуже смачно. Закуска повністю повторює смак мідій, а складається з бюджетних продуктів – крабових паличок. До того ж їх потрібно зовсім небагато для приготування порцій для 4-6 чоловік – буквально 100 м Щоб колір страви ще більше наблизився по окрасу до кольору мідій, додайте у фарш трохи шафрану або куркуми.
Готується така закуска за 10-15 хвилин, втім, як і змітається з черепашок, адже всі гості захочуть спробувати такий вишуканий делікатес.
Складові:
- крабові палички – 100 г
- куркума -0,5 ч.л.
- вершки – 1-2 ст.л.
- сіль і чорний мелений перець за смаком;
- сік лимона або лайма – за смаком.
Спосіб приготування
Крабові палички розморозити при кімнатній температурі близько 30-40 хвилин або ж помістіть на 5 хвилин в гарячу воду. Потім очистіть їх від целофанових обгорток і наріжте на шматочки.
Всипте крабову нарізку в ємність для блендера або в чашу кухонного комбайна. Також можна натерти крабові палички на дрібній тертці, але для цього їх не потрібно розморожувати!
Подрібнюйте крабові палички протягом 2-3 хвилин. Намагайтеся зробити крабову крихту якомога дрібніше, щоб у готовій закусці не було видно великих шматочків.
Додайте до крихті вершки будь-якої жирності, але в невеликій кількості, щоб маса тримала свою форму, а не попливла. Посоліть.
Акуратно вичавіть приблизно 0,5 ч.л. соку з лимона або лайма – він підкреслить смак морепродуктів. Ще раз перемішайте.
Вийміть крабову масу в піалу або креманку і додайте куркуму або шафран. Перемішайте.
У вас повинна вийти помаранчева маса. Руками, змоченими у воді, відокремлюйте від неї невеликі частини і скочується їх в овальні клубочки, надаючи форму готових мідій. Викладайте закуску в промиті і обсушені черепашки.
- Подавайте «помилковий» делікатес разом з скибочками лимона або лайма і свіжою зеленню. Не забудьте при подачі на стіл закуску поперчити. Приємного вам апетиту!
Господині на замітку:
- Масою можна також наповнювати тарталетки.
- Ось рецепт смачного салату з крабовими паличками і сьомгою – ознайомтеся обов’язково і приготуйте.