Я вже ділилася з Вами рецептом солодкої піци з яблуками. А сьогодні хотіла б ще запропонувати варіант смачної яблучної піци, не тільки з начинкою, але ще і з розсипчастим топінгом. Звичайно, така піца більше схожа на пиріг, але це ніяк не впливає на її смак. Ніжне дріжджове тісто, яблучна начинка з ароматом кориці з смачним, хрустким, злягла солонуватим топінгом, який створює контраст із солодкою начинкою. Хіба не привід для сімейного вечірнього чаювання після робочого дня. Я думаю, Вам є, що обговорити зі своїми рідними за чашечкою запашного чаю і скибочкою піци з яблук. Ось хоча б плани на літо! Смачного Вам чаювання!
Складові:
для тесту:
- дріжджі сухі швидкодіючі – ½ чайної ложки
- борошно вищого сорту – 200 грам
- цукор – пісок – 1 столова ложка
- сіль – ½ чайної ложки
- молоко – 60 мілілітрів
- яйце куряче – 1 штука
- вершкове масло – 1 столова ложка
для начинки:
- яблука середнього розміру – 4 штуки (близько 550 грам)
- борошно вищого сорту – 1 столова ложка
- цукор – пісок – 120 грам
- мелена кориця – ¼ чайної ложки
для начинки:
- борошно вищого сорту – 90 грам
- вівсяні пластівці швидкого приготування дрібні (№ 3) – 60 грам
- цукор – пісок – 80 грам
- мелена кориця – ¼ чайної ложки
- солоне вершкове масло – 60 грам
- розпушувач – ½ чайної ложки.
Рецепт приготування
- Приготувати тісто для піци. Для цього сухі швидкодіючі дріжджі актівіроватьь, розчинивши в теплому молоці, додавши також туди цукор – пісок і сіль. Залишити до тих пір, поки не з’являться бульбашки.
- У глибоку чашку просіяти борошно, потім вбити яйце і додати вершкове масло, яке можна попередньо розтопити. Перемішати інгредієнти дерев’яною ложкою.
- В борошняну масу влити молоко, з розчиненими в ньому дріжджами. Вимішати дерев’яною ложкою, а потім викласти тісто на пріпиленний борошном обробну дошку і вимісити м’яке еластичне тісто.
- Тісто покласти в чашку, накрити рушником і залишити для підйому на 1 годину.
- Приготувати топпинг. У чашку насипати цукор – пісок, просіяти борошно, додати вершкове масло, мелену корицю, розпушувач і вівсяні пластівці. Все добре перемішати чистими руками поки не вийде маса текстури як «мокрий пісок».
- Для начинки яблука помити, очистити від шкірки, розрізати навпіл і видалити насінну серцевину. Нарізати яблука невеликими кубиками.
- До нарізаним кубиками яблук додати цукор – пісок, борошно і мелену корицю. Добре перемішати.
- Що піднялося тісто обмять, розкачати в круглий пласт, який укласти в форму для випічки піци, формуючи невеликий бортик.
- Поверх тесту викласти начинку з яблук, яку рівномірно розподілити по всій поверхні основи піци.
- А вже поверх начинки з тіста рівномірно розподілити приготований топпинг.
- Випікати яблучну піцу з топінгом в розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин, але орієнтуєтеся на працездатність Вашої духовки.
- Приготовану яблучну піцу вийняти з духовки, остудити і нарізати на порційні шматочки.
- Декілька порад:
- якщо Ви любитель кориці, то її кількість можна збільшити;
- якщо у Вас немає в наявності дрібних вівсяних пластівців, то просто подрібніть за допомогою блендера наявні;
- рекомендується яблучну піцу з топінгом подавати теплою з морозивом.