Курка на солі в духовці – це найпростіший спосіб запікання птиці, з яким впорається навіть початківець кулінар. Блюдо це привабливо ще й тим, що крім курки і солі більше нічого не потрібно. Взагалі ніяких продуктів!
Ви, звичайно, можете імпровізувати самі і натирати курку часником, спеціями, набивати черевце гречкою. Але тим цей рецепт і гарний, що курка без додаткових спецій і продуктів виходить дуже-дуже соковита під хрусткою скоринкою, видає чудовий аромат запеченої птиці, а жир практично повністю стікає і вбирається в сіль.
Загалом, рекомендую!
Інгредієнти для курки на солі:
- Тушка курки – 1,7 кг
- Сіль – 1 кг
Я завжди беру для запікання курки на солі тушку вагою приблизно в 1,6-1,7 кг. Чи не використовую ніяких приправ, спецій, прянощів, часнику і так далі. Форму для запікання курки краще взяти трохи більше самої тушки. Якщо форма для запікання у вас велика, то вам знадобиться більше солі. Ось, мабуть, і всі рекомендації.
Курка на солі в духовці – приготування:
Насипати сіль рівним шаром у форму для запікання висотою приблизно 2-3 см.
Тушку курки ретельно вимити під проточною водою, зрізати зайвий жир, обсушити паперовим рушником. Курка повинна бути суха, з неї не повинна капати вода.
Під грудкою зробити наскрізний надріз ножем, щоб заховати туди кінчики курячих крилець.
Заправити крильця в кишеньки, ніжки курки зв’язати ниткою і закрити шматочком фольги. Солити птицю не потрібно.
Укласти тушку на сіль спинкою або грудкою вниз. При цьому майте на увазі, що якщо укласти курку на сіль грудкою вниз, то апетитною скоринки на грудях не буде.
Поставити в добре розігріту духовку і запікати близько 1 години (або більше) при температурі 180-200 градусів.
На дно духовки поставити ємність з водою.
Час приготування залежить від ваги курки. Прилипла до тушки курки сіль легко відділяється.
Завдяки скоринці, яка утворюється під час запікання, курка виходить просто дивовижно соковита!
На смак м’ясо птиці абсолютно не прісне. Пахне курочка дуже апетитно!
Подавати курку, запечену на солі в духовці, найкраще зі свіжими овочами і листям салату.
Тушку курки легко обробити руками, вона дуже м’яка і просякнута власними соками.
Калорійність запеченої на солі курки в 100 грамах = 330,5 ккал
- Білки – 30 г
- Жири – 25,2 г
- Вуглеводи – 0,9 г
Час приготування: 1 година, 15 хвилин
З тушки сирої курки вагою 1,7 кг виходить приблизно 1,2 кг курки запеченої. Калорійність вказана максимальна, так як різні частини курки мають абсолютно різну калорійність. Я раджу вам вважати окремо калорійність тих частин курки, які ви поклали на свою тарілку і збираєтеся з’їсти.
Підписуйтесь, друзі, на оновлення сайту, якщо ви цього ще не зробили і до нових зустрічей!
З повагою, Наталі
Рейтинг 5.0 55 відгуків