Незважаючи на безліч існуючих рецептів цієї страви, домашня картопля фрі за цим рецептом готується ідеально. І я вже не бачу сенсу експериментувати далі. Адже ідеальний рецепт знайдений! Залишається тільки втілити його в життя. Цим ми з вами і займемося. Для приготування картоплі фрі варто дотримуватися деяких правил. Тоді готову страву підкорить вас своїм відмінним смаком і зовнішнім виглядом.
Ідеальна картопля фрі – це золотиста хрустка скоринка і ніжна м’яка внутрішність. Саме такого результату ми будемо досягати.
Складові:
- картопля – 3-4 шт.
- рослинне масло – 2 ст.
- сіль – 1 ч. л.
- цукор – 1 ч. л.
- спеції – за смаком
- вода – 1 л.
Спосіб приготування
- Щоб зробити домашню картоплю фрі, візьмемо однакові бульби картоплі. Чистимо їх і нарізаємо соломкою (рівною за величиною). Це можна зробити спеціальним пристосуванням або ножем. Готову соломку потрібно опустити в воду. Але не в просту воду для позбавлення від крохмалю, а в посоленную і підсолоджену для придбання приємного смаку. На літр води кидаємо неповну чайну ложку солі і повну ложку цукру. Отримуємо воду ні солодку і не солону. Така рідина допоможе картоплі придбати приємний присмак. Замочуємо у воді соломку з картоплі на 10-15 хвилин.
- Після того, як картопля полежала в воді, її потрібно заморозити. Відправляємо відразу з води соломку на рознос з пергаментом. Викладаємо в один шар і ставимо заморожувати в морозильну камеру. Через 40 хвилин картоплю з морозилки можна діставати.
- Наливаємо в чисту суху каструлю рослинне масло. Нагріваємо його на середньому вогні. Перевірити готовність масла можна, опустивши в нього шматочок картоплі. Якщо він активно почне смажитися без диму, тоді можна відправляти цілу партію картоплі. Тепер поговоримо про те, як приготувати домашню картоплю фрі, вірніше в чому. Можна відправити її прямо в каструлю з маслом, а можна скористатися фритюрницею. За її діаметру підібрати каструлю, і буде дуже зручно.
- Опускаємо картопля в розігріте до потрібної температури масло і смажимо до готовності. Час приготування становить від 6 до 12 хвилин. Вогонь повинен бути майже максимальним. Важливо досягти готовності якнайшвидше, щоб усередині картопля не встиг висохнути і насититися маслом!
- Як визначити готовність картоплі фрі? Вона повинна зарум’яниться настільки, наскільки вам це сподобається. Однак не слід пересмажувати, щоб усередині картопля не вийшов сухим. Візьміть один шматочок на пробу. Якщо він зовні хрумтить, а всередині м’який, значить ваше блюдо «картопля фрі в домашніх умовах» готове до вживання.
- Залишається викласти картоплю фрі на серветку і приправити спеціями. Перемішати і насолоджуватися смачним блюдом. Ось такий простий рецепт домашньої картоплі фрі тепер може допомогти вам економити бюджет і вживати не шкідливу їжу.
На замітку:
- Приготуйте картоплю за цим рецептом – це картопля Айдахо, дуже смачний гарнір.
- Рослинна олія потрібно брати рафінована і без запаху.
- Спеції можна не використовувати, а подавати картопля фрі з соусом.
- Заморожувати заготовку для картоплі фрі потрібно для того, щоб він повільно смажився всередині за рахунок льоду.