Час приготування цього абрикосового варення – один день. Вибирайте стиглі, але пружні і тверді плоди. Бажано вибрати такий сорт абрикосів, в яких немає неприємних жорстких прожилок. банки стерилізують заздалегідь. Краще закочувати варення в півлітрові.
Варення виходить дуже ароматне і ніжне з смачним желе замість рідкого соку. Підходить як для прикраси, так і в якості самостійного десерту до чаю.
Інгредієнти для абрикосів в желе:
- 1,5 кг абрикосів (вага зазначений вже очищених)
- 700-750 г цукрового піску
- 45-50 г желатину
Заготівля абрикосів в желе на зиму
Абрикоси добре вимити й обсушити, розклавши на чистий кухонний рушник. Потім відокремити кісточки, акуратно розкриваючи плоди, щоб половинки залишилися цілі.
Підготовлені часточки абрикосів викласти в більшу ємність (таз або каструлю), в якій будете готувати желе. Посипати абрикоси цукром.
Перемішувати абрикосові часточки не потрібно, але необхідно періодично акуратно струшувати, щоб цукор рівномірно розподілявся, а не обсипався на дно. Залишити так на 5-7 годин. За цей час абрикоси пустять сік.
Коли цукор майже повністю розчинитися, перемішайте руками абрикосові часточки.
Зверху посипати желатином, намагаючись покрити абрикосові часточки рівним шаром. Акуратно перемішати руками і залишити на кухонному столі приблизно на 2 години, поки желатин розійдеться. час від часу перемішуйте часточки.
Розкладіть абрикоси з желатином по стерилізованих банках і накрийте закаточними кришками. Встановіть баночки в каструлю, підклавши чисту тканину або тонкий рушник, налийте води трохи вище половини банки, доведіть до кипіння і стерилізують максимум 15 хвилин.
Увага! Коли будете накладати абрикоси в банки, залишайте небагато місця, так як під час кип’ятінні вони піднімають.
По закінченню стерилізації банки по одній виймають з каструлі і закочують. Потім їх потрібно перевернути і встановити на рушник. За той час, поки абрикоси в желе застигають, їх потрібно перевертати кілька разів з кришки на дно, щоб вони рівномірно розподілилися по банці. Якщо цього не зробити, абрикоси піднімуться вгору, а желе залишиться знизу, що не впливає на смак.
Ще трохи рецептів на зиму:
- Виноградне листя для долми або голубців
- Мариновані огірки з кетчупом чилі
- Компот з полуниці з бананом
- Консервований перець з часником
- Мочені яблука – 4 рецепта
Смачного!
Рецепт приготування абрикосів в желе на зиму підготувала Наталія.
[key] [ / key]