Якщо дуже хочеться тортик на швидку руку, то цей простий рецепт бісквіта в мультиварці саме для вас! =) Крем і просочення – абсолютно будь-які, на ваш смак і час, яким ви володієте. Хочете – приготуйте крем самі, хочете – полийте варенням, згущеним молоком або зробіть крем з сухою покупної суміші. Загалом, перевірений рецепт випічки на швидку руку з мінімальної кількості продуктів.
Хочу поділитися з вами своїм ліричним настроєм =)
Якби машина часу існувала насправді, то я б перенеслася в своє дитинство. На кілька хвилин, зовсім на чуть-чуть. Дитинство моє було приголомшливим. У мене було все, про що міг мріяти дитина – і духовне, і матеріально. Навіть у важкі 90-ті я мало в чому мала потребу. У мене були іграшки, відпочинок, дитячі табори, книги – просто море книг. Книги дарувалися завжди і купувалися всюди. Читала я багато і з задоволенням.
Я тільки зараз це починаю розуміти, коли у мене вже є своя сім’я, чоловік і дитина. І я хочу ще дітей. Тому що справжнє щастя полягає в них, в дітях. Коли плачеш, твій зовсім ще маленька дитина гладить тебе по голові і каже: «Мама пачи», «Мама ніпачь». А ти плачеш від цього ще сильніше, тому що це щиро, бо великі здивовані сіро-блакитні очі заглядають в твоє обличчя і малюк не розуміє, чому мама плаче, але йому так хочеться маму заспокоїти. І чому мама раптом різко накидається на нього і починає несамовито цілувати, притискаючи до себе, дитина теж не в силах поки ще зрозуміти.
Саме зараз, в цю хвилину, мені дуже хочеться притиснутися до мами, обійняти її, поговорити так, як ми розмовляли раніше, коли я жила з батьками. Але мої мама і тато зараз далеко, а у мене своя доросле життя. Доросла? За паспортом так. До мами хочеться все більше і все частіше. І по батькові дуже сильно скучаю. Він просто ідеальний чоловік! Чесний, добрий, справедливий, трудоголік і правдолюб. Мій тато великий, широкоплечий, з великими сильними руками. А ще відкритий і такий, який є. Коли я була маленькою, то мріяла, що мій чоловік буде саме таким. Мрія збулася, а тата все одно не вистачає поруч, щоб порадив, допоміг, направив. І коли я чую в трубці його голос, мені хочеться плакати від радості.
У дитинстві мама мене вчила, що не потрібно купувати в шкільній їдальні булку до чаю – складки на талії будуть. Але можна заощадити кишенькові гроші на булках і купити туш для вій і помаду, новий ремінь до нових джинсів або нові туфлі =) А тато казав, що якщо побачить мене з сигаретою, то нагодує тютюном. А потім реготав, затискав мене і лоскотав п’яти. Я орала і отбриківалась як божевільна. Тому що руки у тата сильні і втекти було неможливо.
І ось тепер у нас уже своя дочка. І їй я буду купувати косметику з книгами, а чоловік буде вчити тому, що палити – погано.
Коли мені сумно, я печу. Сама їм випічку мало, я не великий її любитель. Але печу для чоловіка і доньки. У будинку витають таємничі аромати дитинства – солодкого бісквіта, кориці, яблук, малинового джему і запашної ванілі. Досить цих ароматів. На душі стає тепліше і в будинку дуже затишно. Наче мама зовсім поруч. І не потрібно їй дзвонити, досить покликати: «Мам, давай чай пити». А вона у відповідь: «Став чайник».
Ставте чайник, починаємо піч. Проста випічка, але така вся з далекого дитинства. Хороший рецепт бісквіта в мультиварці вашій увазі!
Рецепт бісквіта найпростіший, з 2-х яєць. Але не гірше, ніж з 5, повірте. А пишність і висота бісквіта скоріше залежить від якості борошна, яку ви використовуєте.
Простий рецепт бісквіта для мультиварки – інгредієнти
- Яйця – 2 шт
- Цукор – 120 г
- Борошно пшеничне – 100 г
- Розпушувач – 2 ч.л.
- Ванілін – на кінчику ножа
Хочу звернути вашу увагу, що висота коржа, крім якості борошна, залежить також і від сорту яєць. Чим яйце дрібніше, тим нижче бісквіт. В цьому випадку яєць потрібно взяти більше. Замість розпушувача використовуйте 0,5 ч.л. соди гашеного оцтом.
Аналогічно можна спекти бісквіт з 3, 4, 5 яєць – збільште кількість борошна, цукру і розпушувача.
А тепер розповім, як спекти бісквіт в мультиварці з двох яєць по кроках:
У яйця висипаємо цукор.
Збиваємо до пишної піни приблизно 6-8 хвилин. Чим пишніше, тим буде краще.
Розпушувач змішуємо з борошном і додаємо цю суміш у збиті яйця.
Гарненько розмішуємо тісто лопаткою. Готово:
Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом і виливаємо тісто.
Готуємо в режимі «Випічка» близько 40-50 хвилин. Готовність бісквіта краще перевіряти самостійно.
Вставляємо кошик для варіння на пару і перевертаємо чашу мальтіваркі.
Ось такий нехитрий бісквіт вийшов. Простіше простого.
Тепер збираємо бісквітний торт.
Розрізаємо бісквіт спочатку навпіл, потім кожну половинку поперек. Виходить чотири полукусочка =)
Те, чим ви будете промащувати бісквітні коржі, залежить від вас: крем, мед, варення, густі джеми і повидло, згущене молоко, шоколадний мус і так далі.
Для цього торта я використовувала мед, білковий крем і заварний вершковий крем. Якщо мед вже густий, його можна підігріти до 40 градусів.
Я полила нижній корж бісквіта медом – для просочення.
Потім змастила густим заварним кремом.
Зверху другий корж: знову трохи меду і шар білкового крему.
Два коржа промазав аналогічно попереднім.
Зверху трохи кави для контрасту.
Просочувати такий торт довго не потрібно. Коржі м’які, повітряні.
Я робила торт ввечері, а вранці їли. Але буде досить кількох годин.
Душевного вам чаювання, друзі!
Чоловік сказав, що такого сніданку у нього ще не було =)
Але від торта не відмовився, з’їв, випив кави і поїхав на роботу.
Калорійність бісквіта в мультиварці = 315 ккал
- Білки – 8,2 г
- Жири – 4,8 г
- Вуглеводи – 61 г
Час приготування: 1 година
Солодких вам ароматів і приємних спогадів =)
До зустрічі!
З повагою, Наталі
Рейтинг 5.0 32 відкликання