Капуста білокачанна, маринована з хроном і морквою – це простий у приготуванні і дуже затребуваний рецепт. Приготувавши його один раз, Ви вже ніколи не зможете забути його чудовий смак, який просто не має аналогів.
Я дуже вдячна своїй подрузі, яка поділилася зі мною рецептом цієї хрусткою пікантною закуски. Коли я вперше поставила блюдо на стіл, воно магічним чином зникло за лічені секунди. Я була до цього готова, адже капуста білокачанна з хроном має аромат, який пробуджує неймовірний апетит, тому я приготувала закуску з великим запасом. Гості наїлися її від «пуза», я почула багато похвали і подяки, а після ще й роздала рецепт всім бажаючим. Тепер і ми з чоловіком пригощаємося такий же маринованою капустою з хроном у них в гостях. Ну а що? Адже ласощі не вимагає великих фінансових витрат, та й до того ж дуже просте в приготуванні.
Ви ще не пробували капусту білокачанну з хріном? Тоді приступаємо не відкладаючи, адже вам ще потрібен час, щоб капуста як слід промаринувалося.
Інгредієнти (на 3-х літрову банку):
- 2,5 кг білокачанної капусти (2 невеликі)
- 3 моркви (кожна приблизно по 300 г)
- 3 шт кореня хрону
Для маринаду:
- 3 ст.л. цукру
- 1 ст.л. солі
- 3 ч.л. оцту
- Якщо ви хочете, щоб капуста схреном вийшла менш кисла, оцту можна покласти менше – 1-2 ч.л.
- Так як капуста маринується досить швидко, можна не заготавліть про запас надто багато, а кожен раз робити свіжу порцію.
- Для більшої гостроти можна додати гострі перчинки чилі на свій смак.
Приготування маринованої капусти з хріном
Морква очистити, вимити і натерти на крупній тертці. За бажанням можна нарізати її тонкими кружечками або красивими фігурками, але я віддаю перевагу, щоб і морква, і капуста були однієї форми.
Нашаткувати капусту тонкою соломкою або нарізати її невеликими шматками, квадратиками. Вид нарізки на смак практично не впливає, і тут ви можете ґрунтуватися лише на власних перевагах.
Невеликі качани капусти, наприклад, можна розрізати на 8-10 частин. В цьому випадку і моркву краще теж порізати крупно.
Ретельно вимийте хрін і очистіть. Наріжте його великими шматками, як на фото.
На дно чистою сухою банки викладіть трохи хрону.
Нашатковану капусту перемішайте з морквою і покладіть в банку з хріном, злегка утрамбовувавши.
Залишилося приготувати маринад. Налийте в миску потрібну кількість води.
Додайте сіль і цукор, поставте на плиту і доведіть до кипіння. Зніміть з вогню і влийте потрібну кількість оцту. Маринад для капусти готовий.
Отримані маринадом залийте капусту з хроном.
Закрийте банки кришками і поставте в холодильник на 24 години, після чого закуска повністю готова до вживання.
Ще рецепти:
- Маринована капуста пелюстків (швидкого приготування)
- Салат «Бережися, горілка!»
- Капусняк з квашеної капусти
- Мочені яблука в капусті
Смачного!