Рецептів консервації з баклажанів існує чимало. Однак у мене, як у багатьох господинь, є свої улюблені. Але ось варіант, представлений на цей раз, попався мені на очі порівняно недавно. І, треба сказати, відразу сподобався незвичайним складом. Та й техніка приготування здалася не настільки поширеною в мережі. Ось я і вирішила закрити пару банок на пробу.
Салат з баклажанів на зиму – смакота на кожен день
Відкрили ми фаршировані баклажани через місяць, і можу з упевненістю сказати, це дійсно вражаюче. По-перше, мариновані огірки в поєднанні з цибулею і морквою, безсумнівно, прикрасили цю заготовку. А, по-друге, виявилося досить просто акуратно дістати красиві «чашечки» на тарілку, додати зверху кількість випала начинки і відразу ж подати на стіл, де вони зникли під холодні міцні напої протягом декількох хвилин. Загалом, я залишилася задоволена, а чи сподобається вам цей рецепт? Дуже на це надіюсь!
Інгредієнти для фаршированих на зиму баклажанів вам знадобляться такі:
- свіжі баклажани – 1,1 кг
- ріпчаста цибуля – 95 г
- морква – 95 г
- свіжі огірки – 75 г
- томатна паста – 45 мл
- часник – 6-7 зуб.
- столовий оцет – 6 ч.л.
- насіння гірчиці – 3 ч.л.
- фільтрована вода – 360 мл
- цукор – 6 ч.л.
- сіль крупного помелу – 3 ч.л.
Вихід: 3 банки (500 мл)
Як приготувати фаршировані баклажани на зиму
Щоб з легкістю укласти наші фаршировані баклажани в скляні банки, рекомендуємо вибирати невеликі вузькі плоди. Отже, відрізаємо «попки» з ретельно промитих баклажанів, після чого просушують плоди достатньою кількістю паперових рушників.
Далі розрізаємо кожен плід на 3-4 частини в залежності від довжини баклажан і за допомогою гострої чайної ложечки видаляємо частина м’якоті. При цьому у нас повинні вийти своєрідні чашечки.
Баклажани як гриби на зиму
На наступному етапі перекладаємо овочеві заготовки в великий емальований таз, куди наливаємо холодну воду і висипаємо велику сіль.
Накриваємо баклажани тарілкою, яка повинна злегка придавити їх, і залишаємо на пару годин в прохолодному місці. Коли час буде під кінець, натираємо свіжу моркву на спеціальній тертці тонкими брусочками.
Тепер дрібно нарізаємо підготовлену моркву і шаткуємо обов’язково очищений ріпчасту цибулю.
Крім того, ріжемо невеликими кубиками свіжі огірки і змішуємо складові начинки в окремій мисці разом з тиском часником.
Зливаємо воду з справжніми баклажанів і тут же фаршируємо їх начинкою з овочів.
Щільно закладаємо заготовки в ошпарені окропом банки, на дно яких додаємо насіння гірчиці.
У чистій каструлі змішуємо 2 склянки холодної води, сіль, томатну пасту і білий цукор. Доводимо маринад до кипіння, після чого вливаємо оцет і вимикаємо вогонь. Потім додаємо томатну заправку в банки з фаршированими баклажанами, щоб рідина повністю покрила овочі.
Залишилося стерилізувати банки протягом 15 хвилин, щільно загорнути їх і відправити на місце зберігання до зими. Смачного!
Баклажани по-крейскі на зиму