Любителям дуже тонких і хрустких млинців радимо спробувати крохмальні млинці. За смаком вони навіть краще пшеничних, а завдяки відсутності в тесті клейковини, виходять ніжною і еластичною структури.
На Масляного тижня я намагаюся порадувати своїх рідних різноманітними млинцями. Сьогодні у нас в меню – крохмальні млинці з начинкою з капусти – найтонші, еластичні, з апетитною рум’яною скоринкою і з яскравою соковитою начинкою. Дуже смачно! Давайте пекти млинці, допомагати Весні вступити в свої права! Смачних, свіженьких млинців, щоб кожен був здоровий!
Складові:
для млинцевого тесту:
- крохмаль картопляний – 200 грам
- молоко – 500 мілілітрів
- яйце куряче – 2 штуки
- сіль – ¼ чайної ложки
для начинки:
- капуста білокачанна – 800 грам
- масло рослинне – 4 столові ложки
- соєвий соус – 1,5 столових ложки
- томатний кетчуп (або томатний соус) – 2 столові ложки)
- чорний мелений перець – за смаком
- сіль за смаком
для смаження млинців:
- рослинне масло – 30 мілілітрів.
приготування
- Спочатку слід приготувати начинку з капусти. Качан капусти очистити від пошкоджених листя, помити, розрізати на 4 частини. У кожній частині капусти видалити качан. Нашаткувати капусту тонкою соломкою.
- У сотейнику на середньому вогні розігріти олію. Потім в сотейник з розігрітим рослинним маслом додати нашатковану тонкою соломкою капусту, яку, іноді перемішуючи, слід обсмажити до м’якості і придбання кольору піджареної.
- Коли капуста підсмажитися, додати в сотейник з нею соєвий соус, томатний кетчуп, посолити і поперчити за смаком, добре все перемішати і продовжити обсмажування ще протягом 5 хвилин.
- Приготовану начинку з капусти повністю остудити.
- Приготувати млинцеве тісто. Для цього в глибоку чашку розбити яйця, додати сіль і добре збити.
- У чашку з збитими яйцями всипати картопляний крохмаль, налити необхідну кількість молока і добре розмішати вінчиком до отримання однорідного тіста. Тісто виходить дуже рідким.
- Розігрів сковороду – млинниць і змастивши олією, приступити до смаження млинців. Виливши полполовніка приготованого млинцевого тесту по колу сковороди – млинниці, повертати її швидко то наліво, то направо, щоб тісто рівномірно розподілилося по поверхні.
- Обсмажити млинець з двох сторін до рум’яної. Не дивлячись на те, що млинець тонкий, він – не рветься, перевертати його дуже легко. Таким же чином посмажити інші млинці, складаючи їх стопкою на блюдо.
- На готовий млинець покласти порцію приготовленої і повністю остигнула начинки з капусти, загорнути закритою трубочкою.
- Згорнуті закритою трубочкою крохмальні млинці з начинкою з капусти скласти в форму для запікання і прогріти в розігрітій до 180 градусів духовку близько 10 хвилин.
- З пилу, з жару подати млинці на стіл.
Господині на замітку:
- молоко і курячі яйця повинні бути кімнатної температури;
- начинка може бути будь-який: м’ясо, сир і т.д .;
- загорнути млинці з начинкою можна будь-яким способом;
- крохмальні млинці з начинкою з капусти подати як самостійне блюдо і як доповнення до супу, наприклад, картопляного.