Вона плаває в північній частині Атлантичного океану, вона буває мігруючої і прибережної. Але ми в основному купуємо її в замороженому вигляді. Сьогодні в моєму рибному супі головною героїнею буде тріска. Ця чудова риба родом з Норвегії, вона вважається там як “Національна”. Подають тріску там буквально в будь-якому супроводі: з похрустивают хлібом, шкварками або ж з норвезьким козячим сиром. У нас з цією рибою теж готують різні смачні страви. Одне з них я сьогодні приготую для вас, це буде насичений рибний суп з тріски і шматочком сьомги.
Складові:
- 1 велика тріска
- 1 маленький стейк сьомги
- 1-2 цибулини
- 1 морква
- 1 стебло селери
- 1 лимон
- томатна паста
- 1 картопля
- рис – 50 г
- сіль і суміш спецій для риби
- фенхель
- кріп і петрушка
- рослинне масло для обсмажування.
приготування
Почистити і дрібно подрібнити цибулю, моркву і стебло селери.
Овочі ми будемо пасерувати на маслі (використовуйте то масло, до якого ви звикли), в каструлі, в якій і буде готуватися суп. Якщо такої каструлі не знайдеться у вас, то просто обсмажте на сковороді, а потім перекладіть в каструлю. Овочі не доводити до сильно темного кольору, щоб не віддавали гірчинкою.
Поки овочі доходять до потрібної консистенції, розрізати тріску на порційні шматочки. Рибу заздалегідь розморозити, просто поклавши її в миску на стіл або в холодильнику в самому нижньому відсіку. Сьомгу залишаємо цілою.
Надіслати до овочів пару ложок пасти томатної, можна замість неї використовувати соус з помідорів, а можна і взагалі обійтися без них.
Щіпку сушеного фенхеля додати під час обсмажування овочів, щоб він краще розкрив свій аромат.
Покласти зверху на овочі всю підготовлену рибу.
Всипати рис в каструлю. Замінити рис можна будь-який інший крупою на ваш розсуд.
Тепер потрібно всі наші складові супу залити рідиною. Я використовувала готовий рибний бульйон з дрібної риби, заздалегідь приготовлений. Добре буде використання курячого бульйону або овочевого, ну на крайній випадок і вода підійде, навар все одно буде хороший.
Кинути в каструлю порізану на дрібні кубики картоплю. А чому невеликий, тому як суп буде варитися недовго, тому, чим дрібніше, тим швидше картопля приготується.
Додати сіль за смаком.
Поперчити трохи і додати суміш спецій для морепродуктів.
Проваривши на середньому вогні 5 хвилин, виймаємо наш шматочок сьомги і відкладаємо в сторону.
Після 20-30 хвилин наш суп готовий. Аромат розноситься по всій квартирі.
Розібрану на шматочки сьомгу кинути назад в рибний суп. Так як ми її не перетравлюється, вона буде ніжною і соковитою.
Вимкнути вогонь і кинути подрібнену зелень в наш суп.
- Розлити приготований рибний суп з тріскою і сьомгою в тарілки і бризнути в нього трохи лимонного соку або покласти прямо в тарілку. Лимон буде чудово відтіняти рибу.
- Смачний ароматний дуже корисний суп з тріски і сьомги порадує вашу сім’ю і навіть найменших. Їжте із задоволенням!