До вишні у любителів ягід ставляться по-різному. Так, деякі люблять її за одночасно терпкий і солодкий смак. Іншим це не подобається. Але що стосується вишневого варення – тут питань не виникає практично ні у кого. Воно вже давно є одним з найпопулярніших в світі. Тому, коли починається сезон дозрівання цих ягід, господаркам пора братися за роботу.
Варення з полуниці цілими ягодами
Але головною складністю створення вишні у власному соку на зиму, а саме її ми будемо робити сьогодні, вважається видалення кісточок. Хоча сучасні технологи вже давно забезпечили нас спеціальними пристроями для цього непростого кулінарного процесу. Однак якщо у вас з якоїсь причини воно відсутнє, можна скористатися старим бабусиним способом – позбутися від кісточок за допомогою англійської шпильки, яку обов’язково потрібно стерилізувати в окропі. Отже, давайте разом готувати вишню у власному соку.
Салат з цвітної капусти з квасолею – заготівля
Інгредієнти для заготовки вишні у власному соку:
- Свіжа вишня – 1 кг
- Білий цукор – 1 кг
Вихід: 2 банки по 500 мл
Вишня у власному соку на зиму: покрокова інструкція по заготівлі
Вишню перебираємо і переміщаємо ягоди в рідке сито, після чого промиваємо їх під прохолодною проточною водою.
Тепер за допомогою пристрою для видалення кісточок або звичайною англійської шпильки видаляємо дрібні кісточки, намагаючись не сильно пошкодити ягідки.
На наступному етапі перекладаємо підготовлену вишню в емальований таз, в якому, власне, ми і будемо готувати дуже смачне варення.
Далі засипаємо ягоди білим цукром і обережно перемішуємо їх, щоб солодкі кристалики рівномірно розподілилися серед них.
Накриваємо посуд з майбутньою заготівлею вишні і залишаємо на 10-12 годин, щоб вишня пустила сік.
Якщо по істіченіі цього часу утворилося недостатньо вишневого соку, а він повинен трохи покривати вишню, рекомендуємо ввести достатню кількість фільтрованої води.
Ставимо миску з солодкою масою на маленький і поступово доводимо вишню в соку до кипіння. Як тільки це відбудеться, зменшуємо температуру до максимального мінімуму і Томім вишню у власному соку ще 2-3 хвилини. Знімаємо піну в міру її утворення.
На заключному етапі розміщуємо готові ягоди вишні в підготовлені заздалегідь скляні банки, заливаємо їх по вінця соком і, накривши кришками, стерилізуємо приблизно 5 хвилин.
Після повного охолодження вишневого варення перекладаємо солодку заготовку в підвал або комору, де і зберігаємо до зими.
Смачного!
Рецептом заготовки на зиму вишні у власному соку поділилася Юлія.
Желе з вишні на зиму від Маринчині Творінкі: