Після чергових посиденьок з моїми улюбленими подружками у мене залишилася консервована сайра. Я не уявляю, що крім салату можна з неї зробити, тому вирішила не ламати зайвий раз голову і придумати що-небудь новеньке, але, в той же час, швидке і нескладне в приготуванні.
Таким чином, я зупинилася на рисі, який трохи пом’якшить занадто яскравий смакові відтінки сайри в олії, і твердому сирі – прекрасному доповненні до будь-якого салату. І, звичайно ж, зроблю пікантний майонез своїми руками. Ось така закуска у мене вийшла сьогодні, і я скромно сподіваюся, що вона сподобається вам.
Салат з пекінської капусти з куркою
Інгредієнти для салату з сайра:
- 100 г сайри в олії
- 50 г рису
- 50 г сиру
- 3 д.л. домашнього майонезу
Салат мімоза зі шпротами
Як приготувати листковий рисовий салат з сайра
На початковому етапі промиваємо холодною фільтрованої водою звичайний білий рис. Потім перекладаємо зерна в підходящу каструлю і заливаємо їх достатньою кількістю води. Також не забуваємо ввести сіль. Готуємо крупу на середньому вогні приблизно 20 хвилин, через які перекидаємо її в сито, заливаємо окропом і залишаємо, щоб вся рідина могла стекти.
Коли це станеться, додаємо в рис кілька ложок домашнього майонезу і змішуємо інгредієнти. Для створення заправки розбиваємо (щоб не пошкодити жовток) одне яйце в спеціальну ємність, вводимо по половинці чайної ложки цукру і дрібної солі, а також гірчицю і 50 мл оливкової олії. Занурювальним блендером збиваємо суміш і, як тільки вона побіліє, поступово додаємо лимонний сік і 100 мл олії, але вже соняшникової. Доводимо майонез по-домашньому до бажаної консистенції і відправляємо соус на зберігання в холодильник.
Тепер розміщуємо сайру в зручну глибоку миску і простий виделкою розминаємо в пюре ароматну рибну м’якоть.
На останньому підготовчому етапі відрізаємо шматочок будь-якого твердого сиру і відразу ж натираємо його на найбільшій стороні кухонної терки.
Салат «Пеньок» – покроковий рецепт з фото
Настав час зібрати наш простий листковий салат з сайра, для чого на тарілку для подачі ставимо металеву форму і закладаємо всередину перший шар – рис, змішаний з майонезом.
Далі рівномірно розподіляємо подрібнену рибку. До речі, її має бути трохи менше рису, оскільки, як я вже писала, сайра відрізняється досить яскравим смаком, і в великих пропорціях щодо інших інгредієнтів може зіпсувати закуску.
Останнім шаром викладаємо сир.
Знімаємо форму і насолоджуємося чудовим рисовим салатом з рибою. Якщо ж ви збираєтеся пригостити закускою друзів трохи пізніше, я рекомендую залишити салат у формі до їх приходу. А ще краще зберігати інгредієнти окремо, а блюдо сформувати безпосередньо перед подачею. Смачного!
Салат мімоза, рецепт з консервою