Млинці з солоною начинкою – то ще смакота: на відміну від солодких млинчиків, ними можна нагодувати цілу ораву голодних родичів! Ну а якщо вже ви зібралися готувати багато «фаршированих» млинчиків, можна трохи схитрувати з начинкою, щоб частування не вийшло в буквальному сенсі золотим. Вчимося заощаджувати, панове, і разом з тим смачно готувати!
Замість м’ясного фаршу можна взяти теляче серце з легкими і «розбавити» їх невеликою кількістю гречаної каші. Тонкі млинці з лівером і гречкою вийдуть дуже смачними й незвичайними!
Складові:
Для тесту:
- Молоко – 0,5 л
- Вода – 0,5 л
- Рослинна олія – 1 ст.л.
- Яйця – 2 шт.
- Сода – на кінчику ножа
- Сіль – щіпка
- Цукор – 1 ст.л.
- Борошно – мінімум 300 г
Для начинки:
- Теляче серце – 1 шт.
- Теляче легке – 1 шт.
- Рослинна олія для смаження
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Чорний перець горошком – 7 шт.
- Сіль за смаком
- Вода – 2-3 л
- Гречана каша – 3 ст.л.
З посуду вам знадобиться звичайна сковорода (для смаження цибулі), млинці, а також велика каструля, в яку увійдуть серце з легким (врахуйте, що легке в киплячій воді трохи збільшиться в розмірах).
А тепер готуємо смачні млинці з лівером, гречкою і запаморочливим запахом смаженого лука!
Ліверна начинка буде варитися довго, тому саме з неї краще почати приготування страви.
Отже, промийте серце і легке і покладіть їх у велику каструлю. Додайте лавровий лист, сіль, перець горошком і повністю залийте водою. На великому вогні доведіть до кипіння, відразу ж зніміть шумівкою пінку і зменшіть вогонь. Варіть лівер не менш години, щоб серце і легке стали м’якими і ніжними.
Поки вариться лівер, приготуйте тісто для тонких млинців.
У чашу кухонного комбайна (або в звичайну миску, якщо ви користуєтеся міксером) розбийте 1 яйце і додайте половину підготовленого молока. Гарненько збийте ці інгредієнти.
Висипати в чашу комбайна половину борошна, додайте цукор, сіль і соду. Увімкніть кухонний комбайн і збийте все в однорідну масу. Потім поступово додайте борошно, що залишилося, молоко і воду. Ще раз збийте всі інгредієнти. Перед найжаркішій млинців додайте в тісто рослинне масло і перемішайте.
Чи не змащуючи сковорідку жиром, посмажте на ній млинці: обсмажте їх з двох сторін до золотистого кольору. Млинці вийдуть тонкими за рахунок рідини. На молоці вони виходять більш щільними, а ось тісто, розведене водою, забезпечує тонкість млинців. Щоб млинці не рвалися під час перекидання, в тісто додано рослинне масло (якщо ви готуєте млинці на молоці без води, жиру додавати не потрібно).
Для ліверної начинки буде потрібно не тільки серце з легким, а й смажену цибулю. Тому почистіть цибулину, промийте її і наріжте кубиками.
На дно сковорідки налийте олію і, дочекавшись його нагрівання, викладіть смажитися шматочки цибулі. Обсмажте їх до золотистого кольору, постійно помішуючи.
Відварене серце і легке остудіть і наріжте шматочками по 4-5 см.
Подрібніть лівер в комбайні і змішайте в мисці зі смаженою цибулею.
Додайте до цього фаршу ще і гречану кашу, приготовану заздалегідь. Добре перемішайте майбутню начинку.
Наповніть ліверної начинкою млинці, акуратно загорніть їх і обсмажте з двох сторін на сковороді з маслом.
Тонкі млинці з лівером і гречкою готові! Подібні млинці можна готувати і просто з лівером (без гречаної каші), і з додаванням тушкованою моркви, як в рецепті печінкового торта.
Смачного!