Рецепти на основі субпродуктів незамінні, коли потрібно заощадити або ж просто хочеться чогось незвичайного на вечерю.
Свинячі нирки в мультиварці з овочами – смачне і досить ситне другу страву. Готується воно швидко і нескладно, тим більше що в нашому рецепті використовуються напередодні відварені субпродукти.
Ситність страві надає картопля, а морква і солодкий перець наповнюють блюдо яскравими фарбами і соковитістю. Сполучною ланкою є густа підлива, що складається зі сметани, томатної пасти, борошна і вершкового масла. Останній «штрих» – ароматна смарагдова зелень петрушки, яка наповнює блюдо своїм чудовим ароматом і надає гармонію і баланс.
Складові:
- нирки свинячі відварні – 500 – 600 г
- картопля -5 середніх бульб
- морква велика – 1 шт.
- перець солодкий – 1 шт.
- масло вершкове – 50 г
- сметана – 150 г
- томатна паста – 2 ст.л.
- борошно пшеничне – 1 ст.л.
- перець чорний мелений – за смаком
- сіль за смаком
- зелень петрушки – для подачі.
Як приготувати:
- Відварені нирки наріжте скибочками завтовшки приблизно 4-5 мм.
- Картопля добре вимийте щіткою для овочів, очистіть і наріжте крупною соломкою.
- Солодкий перець промийте, видаліть плодоніжки і насіннєву коробочку. М’якоть наріжте тонкими півкільцями.
- Морква вимийте, очистіть і наріжте тонкою соломкою.
- Зелень петрушки промийте, обтрусіть від води і дрібно порубати. Викладіть овочі і нирки в чашу мультиварки.
- Додайте сметану, томат-пюре і нарізане на невеликі шматочки вершкове масло. За смаком посоліть і приправте свіжомеленим перцем. Всипте борошно. Вона додається для того, щоб сметана не згорнулася і підлива вийшла густою. Перемішайте. Налийте 50 мл води.
- Кришку мультиварки і клапан випускання пари закрийте. Встановіть режим «Гасіння» на 15 хвилин. Після того, як почуєте звуковий сигнал, відкрийте клапан і випустіть пар. Потім відкрийте кришку. Вміст чаші акуратно перемішайте. Викладіть нирки свинячі з овочами на порційні тарілки, посипте ароматної зеленню петрушки і подавайте на стіл.
Господині на замітку:
- За цим рецептом ви можете також приготувати яловичі нирки. Або зверніть увагу на рецепт телячих нирок в сметані.
- Для багатшого смаку додайте в блюдо корінь петрушки і ріпчасту цибулю (1 – 2 головки). Пряний корінь необхідно почистити, вимити і нарізати так само, як і морквину. А цибулю треба буде очистити, промити, дрібно порубати і обсмажити попередньо на вершковому маслі до золотистого кольору.