Салат «Цезар» сам по собі надзвичайно смачний, але, якщо в нього додати такий компонент, як копчена курка, він стає воістину вишуканий, ароматний і смачний. Всілякі соуси якнайкраще підкреслюють цю вишуканість і роблять блюдо неповторним, особливо запам’ятовується. Про те, як приготувати салат «Цезар» з копченою куркою і сухариками в домашніх умовах – наша сьогоднішня стаття.
Для вас ми також зібрали і інші цікаві варіанти приготування даного салату, наприклад, цезар домашнього приготування, цезар з рибою червоною і цезар з анчоусами.
Салат цезар з куркою в домашніх умовах
Це один з економних варіантів приготування настільки відомого у всьому світі салату. Аромат копченої курки надає йому унікальність і неповторність. Навіть при мінімумі витрат як матеріальних, так і тимчасових складно отримати досконале блюдо.
Цезар з куркою інгредієнти:
- 350 гр. копченої курки;
- пара жовтків;
- 200 гр. салатних листочків;
- 200 гр. хліба;
- 100 гр. масла оливок;
- пара ч. л. гірчиці в зернятках;
- пара зубчиків часнику;
- 3 ст. л. соку лайма;
- 100 гр. сиру.
Салати з куркою цезар:
- Насамперед слід ретельно очистити зубчики часнику і подрібнити їх пресом. Лише подрібненими їх потрібно викласти в миску і поступово влити п’ять ложок олії при постійному помішуванні.
- Суміш олії з часником настоюється хвилин двадцять.
- Хліб нарізається на акуратні і рівненькі кубики, після чого обсмажується з справжніми сумішшю і відразу ж перекладаються на рушник, зроблене з паперу.
- Курка нарізається мініатюрними кубиками.
- Сир просто натирається на самій звичайній тертці.
- Салатні листочки гарненько промиваються, після чого першими викладаються в тарілки.
- Яєчні жовтки обов’язково перетіраются в тандемі з гірчицею.
- В результаті отриману масу тоненькою цівкою вливається масло і постійно помішує.
- У таку суміш додається і сік лайма.
- На салатні листочки викладається курка і сухарі.
- На завершення салат поливається тільки недавно приготованим соусом і присипається сиром.
Салат цезар з копченою грудкою
Незаперечним гідністю саме цієї рецептури є саме його соус. Ніжний, вишуканий, витончений, з приємним кисломолочним присмаком. А копчена курочка при цьому лише доповнення, причому вельми вдале. Якщо ви не знаєте який сир в салаті цезар, то в даному рецепті радимо вам використовувати Пармезан.
Будуть потрібні:
- 200 гр. салатних листочків;
- 200 гр. курячого філе (копченого);
- 1 солодка перчинка;
- 100 гр. білих сухариків;
- 60 гр. пармезану;
- чері за смаком;
- 100 гр. йогурту;
- 30 гр. масла оливок;
- 30 мл. соку лимона;
- 1 зубок часнику;
- 1 яйце.
Салат цезар з куркою в домашніх, соус:
- Курку слід нарізати.
- Перчик слід відокремити від насіннєвої коробки і нарізати тоненькою соломкою.
- Яйця слід відварити, залити холодною водою і остудити. Тільки після цього їх необхідно очистити від властивої їм шкаралупи.
- Сир натирається на простий тертці і ділитися на дві однакові частини.
- Часник очищається від властивої йому шкаралупи.
- Яйця, йогурт, масло, лимонний сік, половина натертого сиру і часник викладаються в одну посуд і подрібнюються блендером У підсумку виходить соус.
- Салатні листочки промиваються, обсушують і викладаються на тарілки.
- На викладені листочки кладеться курочка і сухарі.
- Продукти рясно поливаються тим соусом, який тільки що був приготований.
- Як завершального етапу виступає присипка сиром, що залишився.
Салат цезар з куркою – покроковий рецепт
Ця страва максимально адаптовано під нашу кухню. Елементарність приготування – його явну перевагу. Приготувати його можна навіть по приходу гостей. І яке ж буде їх здивування, що настільки просте блюдо виявляється неймовірно смачним.
Будуть потрібні:
- 300 гр. копченої грудинки курячої;
- 200 гр. салатних листочків;
- 1 ст. л. соку лимона;
- пара ст. л. майонезу;
- 1 ч. Л. паприки;
- 1 зубок часнику;
- 4 ст. л. пармезану;
- 4 ст. л. масла оливок;
- 4 яйця перепілок;
- 1 ч. Л. часниковою солі;
- 4 помидорчика черрі;
- 200 гр. батона.
Як готуватися заливка для салату цезар з куркою:
- Першочергове завдання – приготування крутонов. З цією метою хліб нарізається крихітними кубиками, присипається сіллю, змочується парою ложок олії і змішується з паприкою. Тільки після цього хлібні кубики перекладаються на деко і запікають до тих пір, поки добре не зарум’яняться.
- Куряча грудка нарізається на акуратні смужки або ж кубики. Це вже на розсуд господині, яким вона бачить готовий продукт в своїй фантазії.
- Сир слід просто натерти і пару його ложок відкласти, а все інше перемістити в блендер.
- У блендер до сиру приєднується масло, сік лимона, майонез і очищений зубок часнику. Всі продукти збиваються до отримання однорідної соусу.
- Яйця попередньо відварюються, студії в холодній воді і чистяться. Тільки потім їх вже слід розрізати на половинки.
- Томати промиваються і нарізаються за аналогією з яйцями.
- Салатні листочки обов’язково промиваються і гарненько обсушую, лише потім перемішуються з соусом, який буквально тільки що і був приготований. Тільки після цього їх потрібно викласти на тарілочки.
- Формування страви вимагає викладання подрібненої курячої грудки, томатів, яєць і вже трохи охололи крутонов.
- Завершальний етап – посипання страви залишилися натертим сиром.
Можливо вас також зацікавлять і інші рецепти приготування цього чудового блюда – цезар з оливками або цезар з огірком.
Цезар – як готувати з гострим соусом
Пікантний соус з йогуртовим відтінком – це головна особливість даного салату. У поєднанні з копченою куркою виходить неймовірне, вишукану страву з чудовим смаком і викликає захват ароматом. Якщо ви не можете визначитися які сухарики краще для салату цезар, то спробуйте грінки з черствого хліба.
Будуть потрібні:
- 125 гр. хліба (черствого);
- 200 гр. грудки курячої копченої;
- 25 гр. пармезану;
- 300 гр. салатних листочків;
- 3 яйця;
- 1 зубок часнику;
- пара ч. л. гірчиці дижонской;
- пара ч. л. масла оливок;
- третину ч. л. соусу Табаско;
- половинка ч. л. соусу вустерського;
- 4 ст. л. йогурту.
Як приготувати салат цезар будинку:
- Підсохлий хліб потрібно нарізати на мініатюрні кубики, після чого перемістити на деко і запікати хвилин десять, до тих пір, поки вони не підрум’яняться і не будуть хрустіти. Лише потім їх витягають з духовки і студії.
- Яйце проваривается всього близько трьох хвилин і відразу ж переміщається в ємність з холодною водою, щоб швидко охололо.
- Яєчна шкаралупа розбивається, а яйце переміщається в кухонний комбайн.
- Часник необхідно очистити від властивої йому лушпиння і приєднати до яйцю.
- Туди ж додаються такі продукти, як гірчиця, олія, вустерский і табаско соуси, йогурт. У такому складі продукти збиваються і як результат – виходить соус.
- Курку необхідно подрібнити. Нарізається вона у вигляді мініатюрних кубиків.
- Салатні листочки слід промити, обсушити і просто порвати руками.
- Обов’язково потрібно натерти і сир.
- У салатник спочатку викладаються листочки салату.
- На листочки рівномірно розподіляється подрібнена курка і сухарі.
- Продукти рясно поливаються зовсім недавно приготованим соусом і прикрашаються тертим сиром.
Порада: хліб для «Цезаря» не обов’язково повинен бути білий. Можна використовувати будь-який, який є на даний момент в будинку. При цьому страва вийде набагато яскравішим і цікавішим. А якщо бажання возитися з сухарями і зовсім немає, то можна придбати їх в магазині. Найкраще в цей блюдо додати сухарі зі смаком сиру. Природно ця заміна зробить готовий продукт по справжньому домашнім, але зате заощадить чималий проміжок часу.
Салат цезар по домашньому – рецепт
Класично соус, який використовується в даній рецептурі, надає копченого курячого м’яса особливої пікантності і унікальності. Правильно вибравши всі продукти можна отримати чудове блюдо, яке знайде своє місце на будь-якому столі, навіть перенасиченому вишукуваннями.
Будуть потрібні:
- 250 гр. курки;
- 200 гр. хліба;
- 50 гр. пармезану;
- 150 гр. салатних листочків;
- 1 ч. Л. гірчиці;
- 120 гр. масла оливок;
- пара яєць;
- половинка лимона;
- 1 зубок часнику;
- 150 гр. томатів невеликого розміру.
Як готувати соус цезар для салату:
- Приготування сухарів починається з відділення хлібної скориночки від м’якоті. Після цього м’якоть нарізається на рівненькі і мініатюрні кубики. Подрібненим хліб перекладається на деко, трішечки збризкують маслом і запікають, поки не набуде приємного золотий відтінок. Після цього він студії.
- Курка повинна бути нарізана теж на кубики маленького розміру.
- Пармезан обов’язково натирається на тертці.
- Салатні листочки слід добре промити, обсушити і нарвати на пару або трійку частин.
- Приготування соусу починається з хвилинної варіння яйця і подальшого його охолодження в холодній воді.
- Зовсім трохи проварене яйце відокремлюється від властивої йому шкаралупи і змішується з гірчицею, соком лимона, і очищеним часником. Всі компоненти збиваються. Найзручніше цей процес здійснювати блендером.
- При безперервному помішуванні зовсім тоненькою цівкою вливається масло.
- Салатні листочки занурюються в той соус, який тільки що був приготований і дуже акуратно перемішуються.
- Формування страви починається з листочків, які накриваються курячим м’ясом і сухарями.
- Така композиція заливається залишками соусу і прикрашається сиром.
«Цезарів», в яких використовується куряче м’ясо величезна кількість. Курку при цьому і відварюють, і прожарюють, і запікають. Але найпростіший спосіб приготувати салат – використовувати копчену курочку. Приємний аромат димку як не можна до речі виявляється в такій простій і вишуканому салаті. Головне при цьому придбати свіжий продукт, який дійсно є копченим. Небажано при цьому віддавати переваги магазинної курки у вакуумній упаковці. Від неї просто не буде того аромату, який є перевагою цієї варіації страви. Лише істинний копчений димок дасть можливість насолодитися готовим продуктом. Така проста рецептура – явна перевага перед аналогічними варіаціями.