Ваші улюблені страви з м’яса або риби прекрасно доповнить простий гарнір з кабачків або цукіні. Свіжий або сушений чебрець чудово ароматизує обсмажені кабачки і надає буденним дачним овочам, які дозріли в такій кількості, що всім неабияк набридли, новий смак. Кабачки, просочені ароматом чебрецю і часнику як не можна до речі доповнять і збагатять основне м’ясне або рибне блюдо.
Спосіб приготування: жарка.
Складові:
- кабачки або цукіні – 500 г
- часник – 1-2 зубчики
- ріпчаста цибуля – 1 штука
- чебрець – кілька гілочок
- оливкова олія – 1-2 ст. ложки
- сіль і чорний мелений перець за смаком.
приготування гарніру
- Спочатку підготуємо необхідні продукти. Очистимо цибулину і часник. З гілочок чебрецю оборвём листочки, грубі стебла використовувати не будемо. Якщо у вас молоденькі кабачки, наріжте їх товстими кільцями. У мене були середні цукіні. З таких овочів рекомендую спочатку зняти шкірку, видалити м’яку серцевину, а потім нарізати шайбами.
- Часник очистити і подрібнити ножем. Тут я використовувала фіолетовий лук, з ним гарнір виходить красивіше, але ви можете брати будь-який ріпчаста цибуля, який слід очистити і нарізати дрібними кубиками.
- Кабачки або цукіні нарізати кубиком.
- У розігрітій сковороді прогріти рослинне масло. Додати подрібнений часник і пасерувати до появи ароматного часникового запаху. Тут же додати нарізану цибулю і пасерувати до прозорого стану. Тепер додаємо в сковороду нарізані кабачки, перемішуємо і накриваємо кришкою. Нехай кабачки трохи обмякнут і пустять сік.
- Відкриваємо кришку, солимо і перчимо до смаку, додаємо листочки чебрецю. Готуємо на вогні вище середнього, періодично помішуючи. Я люблю, коли кабачки виходять “живими” (або “аль денте”), що не доводжу їх до стану розмазні. Ви ж можете вибрати свій ступінь готовності.
- Вимикаємо вогонь і негайно подаємо гарнір з кабачків до м’ясних або рибних страв.