Чим заправити вінегрет? Сучасні віяння моди змушують додавати в це блюдо і майонез, і сметану, і соєвий соус. Кожна господиня вибирає з багатьох рецептів найбільш підходящий для себе варіант. Калорійність вінегрету з рослинним маслом дозволяє його їсти під час дієти, а ось з додаванням майонезу блюдо краще запропонувати чоловікам. Адже саме вони віддають перевагу ситним закусок.
Салат вінегрет з маслом класичний без моркви
Ось таким всім це блюдо вже давно стало звичним. Легке, що містить самий мінімум продуктів, з приємною кислинкою.
Що входить в салат вінегрет:
- 3 картоплі;
- 2 буряка;
- 150 гр. квашеної капусти;
- 2 солоні огірки;
- 1 цибулина;
- 40 гр. масла;
- 20 гр. зелені.
Етапи готування:
- Буряк помити, загорнути у фольгу і запекти в духовці. Потім остудити, очистити і нарізати кубиками.
- Картоплю помити, відварити, остудити і очистити від шкірки. Подрібнити.
- У вигляді невеликих шматочків потрібно нарізати огірки.
- Цибулину очистити від лушпиння, нашаткувати.
- Капусту віджати руками, вкоротити смужки.
- Всі продукти з’єднати в салатник і заправити олією.
- Зверху закуску посипати митої і нарубаного зеленню.
Важливо: калорійність салату вінегрет з соняшниковою олією становить приблизно 150 Ккал на 100 гр. продукту.
Салат вінегрет з маслом і яблуком
Яблучко з ніжною кислинкою надає овочам особливу вишуканість і благородство. Звичайний фрукт використовується тут не даремно. З його допомогою досягається смакова і візуальна гармонія страви. Це вже не примітивний овочевий вінегрет, а особливе творіння, заправлене маслом.
Склад вінегрет салат:
- 2 буряка;
- 2 картоплі;
- 1 цибулина;
- 1 морквина;
- 3 солоних огірка;
- 100 гр. квашеної капусти;
- 1 яблуко;
- 400 гр. консервованої квасолі;
- 50 гр. масла;
- 1 ч. Л. соку лимона.
Етапи готування:
- Картоплю і моркву використовуючи щіточку потрібно вимити і відварити. Потім остудити, очистити і нарізати кубиками.
- Цибулину звільнити від лушпиння і нашаткувати.
- Огірки подрібнити невеликими шматочками.
- Капусту потрібно віджати, вкоротити смужки.
- буряк помити і запекти в мікрохвильовій печі, попередньо зробивши кілька проколів до шкірці гострим предметом. Потім остудити, очистити і нарізати в розмір з іншими компонентами.
- Яблуко помити, очистити від шкірки і нарізати кубиками. скропити масу лимонним соком.
- Квасоля відкинути на друшляк і промити теплою водою.
- Об’єднати всі компоненти в мисці, заправити олією і перемішати.
- перед подачею рекомендується охолодити закуску і при бажанні прикрасити гілочкою зелені.
Важливо: калорійність вінегрету з рослинним маслом становить близько 100 Ккал / 100 гр.
Салат вінегрет з маслом і консервованим горошком
Особливість такого вінегрету з картоплею не тільки у використанні горошку, а й в дотриманні правильних, точних пропорцій усіх компонентів і правильній підготовці овочів. Такі ось тонкощі і дозволяють добитися ідеального результату.
Що йде в вінегрет:
- 3 картоплі;
- 1 морквина;
- 3 буряка;
- 3 солоних огірка;
- 80 гр. масла;
- 5 ст. л. горошку;
- 20 гр. зелені цибулі;
- 70 гр. рослинного масла;
- 4 ст. л. оцту;
- 1 ст. л. гірчиці.
Етапи готування:
- Картопля, буряк і морква використовуючи щіточку потрібно вимити і відварити. Потім остудити, очистити і нарізати кубиками.
- Солоні огірки подрібнити шматочками.
- Капуста обов’язково віджати руками і вкоротити смужки.
- Горошок відкинути на друшляк і злити зайву рідину.
- Зелень цибулі обполоснути і порубати.
- Для приготування соусу оцет змішати з маслом, приєднати гірчицю.
- Всі компоненти з’єднати в салатник, заправити соусом і перемішати.
- Прикрасити закуску рубаною зеленню і подавати гостям.
Важливо: якщо ви сумніваєтеся скільки калорій в вінегреті з рослинним маслом, то знайте – калорійність вінегрету з маслом становить 150 Ккал на 100 гр. салату.
Приготування вінегрету покроково
Гриби для салату з буряком є нестандартним компонентом, але саме цей інгредієнт робить з примітивного овочевого салату щось неймовірно смачне і ароматне. Та й зовнішній вигляд грибного вінегрету стає дещо інший, більш презентабельний і нестандартний.
Будуть потрібні:
- 1 буряк;
- 1 морквина;
- 250 гр. квашеної капусти;
- 200 гр. маринованих грибів;
- 1 ч. Л. гірчиці;
- 1 ч. Л. меду;
- 40 гр. масла.
Етапи готування:
- Буряк і моркву промити і запекти в мікрохвильовій печі. По завершенню приготування коренеплоди остудити, очистити і нарізати кубиками.
- Гриби відокремити від маринаду.
- Квашену капусту віджати від розсолу, подрібнити смужки.
- Гірчицю змішати з маслом і медом, довести до однорідної консистенції.
- Перемішати всі компоненти з заправкою і остудити перед подачею.
Важливо: якщо вас цікавить питання – скільки калорій в вінегреті з маслом, то це близько 150 Ккал на 100 грам салату.
Салат вінегрет з маслом і морською капустою
Квашеною капустою в вінегреті вже давно нікого не здивуєш. По суті це один зі стандартних компонентів салату. Але от про те, що в закуску можна додасть морську, мало кому відомо. Цей дивовижний і корисний інгредієнт чудово підкреслює смак овочів і надає незабутню ніжність і вишуканість.
Будуть потрібні:
- 1 буряк;
- 2 картоплі;
- 1 морква;
- 1 цибулина;
- 200 гр. морської капусти;
- 50 гр. масла;
- 5 гр. солі;
- 5 гр. перцю меленого;
- 1 пучок зелені;
- 1 ст. л. соку лимона.
Етапи готування:
- Картопля, буряк і морква використовуючи щіточку потрібно вимити і відварити. Потім остудити, очистити і нарізати кубиками.
- Цибулину звільнити від лушпиння і нашаткувати. ошпарити масу окропом для усунення гіркоти.
- Морську капусту промити теплою водою, вкоротити смужки.
- Масло змішати з лимонним соком, перчиком і сіллю.
- Зелень сполоснути і нарубати.
- Всі підготовлені продукти зсипати в салатник і заправити соусом.
Стандартної заправкою для «вінегрет» є масло. Продукт може використовуватися як в чистому вигляді, так і бути основою оригінального соусу. Головне, використовувати нерафіновану, а не те, в якому абсолютно відсутня аромат. В цьому і полягає запорука успіху цієї страви.