Рецепт салату «Королівський» буває дуже різним. У даній статті мова піде про варіант з куркою і грибами. Це класичне поєднання в дуже багатьох салатах і навіть солоної випічки, супах, основних блюдах. Курка і гриби – дивовижне поєднання, яке обов’язково сподобається кожному.
Рецепт салату королівський з куркою і огірком
Салат королівський оригінальний, від якого не зможе відмовитися навіть сита людина. Хто, скажіть, відмовить свіжим овочам? Вони актуальні в будь-який сезон. Особливо під Новий рік хочеться чогось особливо свіженького і хрусткого.
Перелік продуктів:
- 300 г відвареного курячого філе;
- 300 грам печериць;
- 2 свіжих огірочка;
- 100 грам сиру;
- 3 курячих яйця;
- 200 мл майонезу;
- 15 мл соняшникової олії;
- 2 гілочки свіжого кропу або базиліка.
Як зібрати салат:
- Сьогодні нам стане в нагоді відварна курка. Для цього відварити курку в підсоленій воді.
- Відварювати не більше півгодини, і не дістаючи з бульйону остудити.
- Остигнуло м’ясо порізати на невеликі кубики.
- Гриби очистити і порізати на невеликі шматочки.
- Розігріти на сковороді вершкове або соняшникову олію і відправити туди грибочки до повного приготування. Можна приправити спеціями.
- Готові гриби остудити.
- Огірочки вимити і просушити. Якщо шкірка гірчить на смак, очистити овочі і тільки тоді подрібнювати. Порізати огірки необхідно на тонкі смужки. Трохи віджати і новий шар готовий!
- Сир можна взяти будь-хто. Не обов’язково твердий. Це може бути навіть сир або моцарелла. Тут головне, щоб вам подобався смак сиру. Можна взяти навіть кілька видів і змішати їх. Але на виході зібрати не більше 120 грам.
- Сир потерти на тертці і прибрати в сторону.
- Курячі яйця відварити до твердого жовтка. Тобто, до повної готовності. Це приблизно п’ятнадцять хвилин з моменту закипання води.
- Для приготування яєць опустити їх в сотейник з водою і прибрати на вогонь. Довести до кипіння і засікти чверть години.
- По закінченню часу злити гарячу воду і залити яйця холодною водою.
- Остигнули, через десять хвилин, яйця очистити і натерти окремо. Тобто, окремо білки і окремо жовтки. У салаті першим шаром будуть білки, а потім жовтки.
- Обрану зелень вимити. Якщо кріп – дрібно порубати. Якщо базилік, то залишити цілим.
- Зібрати салат шарами в тому порядку, в якому відбувалися процеси підготовки.
- Змастити кожен шар майонезом, крім останнього – жовтків.
- Прикрасити салат зеленню і прибрати на парочку годин для просочення.
Порада: кажуть, яйця перепілки набагато корисніше курячих. Якщо ви віддаєте перевагу їх, то в салат потрібно буде додати не три, а дев’ять-десять.
Салат королівський з куркою в листковому тісті
Цей салат по королівському стане особливим для вас, так як швидше за все, ви випробуєте його вперше. Ми приготуємо салат і спечемо «морквини» в духовці. Потім наповнимо борошняні вироби салатом і подамо гостям!
Перелік продуктів:
- 600 грам листкового тіста;
- 200 грам курячого філе;
- 2 курячих яйця;
- 200 грам білих грибів;
- 150 грам маринованих грибів;
- 1 пучок свіжої петрушки сорту «Кучерява»;
- 150-200 мл майонезу;
- 5-7 крапель або 3-4 грами оранжевого харчового барвника.
Послідовність дій:
- Якщо тісто буде покупним, то заздалегідь його розморозити і підготувати для нього духовку. Температура повинна становити 190 градусів за Цельсієм.
- Також необхідно мати кондитерські конуси. На них потрібно намотувати тісто. У підсумку, після запікання, з накрученого тесту вийдуть яскраво-помаранчеві морквини.
- Відтанула тісто розкачати на 3 міліметри.
- Порізати тісто рівними і не дуже широкими смужками.
- Конуси злегка змастити маслом, щоб після випікання вони легко відійшли від форми.
- Намотати тісто на конуси, починаючи з гострого кінця.
- Змастити майбутні морквини барвником і відправити в духову шафу на чверть години.
- Через п’ятнадцять хвилин витягнути тісто для охолодження.
- Поки конуси в духовці, необхідно відварити яйця. Для цього опустити їх в сотейник з холодною водою і відправити на плиту до моменту закипання води. З цього моменту засікти п’ятнадцять хвилин.
- Як тільки пройде чверть години, воду з яєць злити і залити їх крижаною водою.
- Як тільки яйця охолонуть, зняти шкаралупу і нарізати дрібними кубиками.
- Якщо «морквини» вже охололи, зняти їх з металевих конусів.
- Відварити куряче філе в солоній воді з лавровим листом для смаку.
- Остигнуло м’ясо нарізати кубиками в розмір з яйцями.
- Огірки помити і також нарізати кубиками.
- Петрушку вимити і обтрусити.
- Білі гриби очистити і подрібнити кубиками побільше. Підсмажити на олії до повної готовності.
- Мариновані гриби нарізати подібно решти інгредієнтів.
- З’єднати гриби, огірочки, курячу грудку і яйця. Заправити все майонезом. Добре перемішати і приправити спеціями.
- Нафарширувати морквяні трубочки салатом і в кожну морквину вставити невелику гілочку зелені. Виходить майже оригінальна морква з городу. Смачного!
Важливо: салат необхідно подати майже відразу, тому що якщо довго тримати вологий салат в трубочках, вони розтопляться і весь шедевр перетвориться в кашу. Можна подати максимум через 3-4 години.
Салат королівський з куркою і грибами
Лук додають в дуже багато страв, але всюди він одного смаку. А ви спробуйте додати замість звичайного ріпчастої цибулі червоний і замаринувати його. Сам лук має інший смак, а з маринадом взагалі вийде нотка пікантності. Ви не пошкодуєте!
Перелік продуктів:
- 3 червоні цибулини;
- 300 грам курячого філе;
- 1 велике яблучко;
- 3 курячих яйця;
- 150 грам сирих печериць;
- 180 грам сиру;
- 150 г волоських горіхів;
- 200 мл майонезу;
- 250 мл холодної води (для маринаду);
- 70 мл будь-якого оцту (для маринаду);
- 50 грам цукрового піску (для маринаду);
- 10 грам солі.
Збірка салату:
- Спочатку треба зайнятися цибулею, так як йому потрібно постояти і промаринуватися. Очистити цибулини, промити і нарізати півкільцями. З’єднати для маринаду воду, оцет, сіль і цукор. Перемішати так, щоб два останніх компонента розчинилися. Опустити в оцтову воду подрібнену цибулю.
- Наступний етап – відварне м’ясо. Курку вимити, зрізати прожилки, шкіру і плівки. Відварювати близько тридцяти хвилин до повної готовності.
- М’ясо остудити і нарізати кубиками або порвати на набольшие волокна.
- Яйця відварити до повної готовності. Це займає близько чверті години з моменту закипання води.
- Як тільки яйця будуть готові, злити окріп і залити їх холодною водою.
- Остигнули яйця очистити і нарізати тоненькими кільцями.
- Яблуко вимити, очистити і натерти на тертці.
- Сир також натерти.
- Печериці вимити, очистити, нарізати слайсами або кубиками, обсмажити з додаванням рослинної олії.
- Горіхи можна трохи подрібнити гострим ножем, але цілі половинки будуть виглядати набагато ефектніше.
- Останній крок – складання салату. Для цього взяти велике блюдо і викладати такі шари: маринована цибуля + майонез; яйця + майонез; гриби + майонез; куряче філе + майонез; яблуко + майонез; сир + майонез.
- В кінці прикрасити салат горіхами і прибрати ненадовго для просочення.
Королівський салат з куркою і лисичками
Є люди, які обожнюють компонувати солодкі продукти з солоними або кислими. Цей смачний королівський салат догодить таким людям. Тут до стандартних інгредієнтів додається солодкий, консервований ананас. Це шалено смачно.
Перелік продуктів:
- 200 грам ананасів;
- 500 г відвареної курки;
- 500 грам грибів лисичок;
- 50 грам свіжого кропу;
- 30 мл соку лимона;
- 15 мл оцту;
- 100 мл майонезу;
- 50 мл нейтрального йогурту;
- 5 мл гірчиці;
- 2 грами меленого чорного перцю.
Як приготувати салат:
- Відкрити банку з ананасами, злити сік з них, але не виливати! Можна відразу випити, він дуже смачний і солодкий. Ананаси нарізати невеликими кубиками.
- Відварене м’ясо нарізати кубиками того ж розміру або порвати на невеликі волокна.
- Лисички вимити. Особливу увагу приділити важкодоступних місцях. Нарізати їх кубиками і обсмажити на розігрітій олії з додаванням цитрусового соку і оцту.
- Кріп вимити й подрібнити кухонною сокиркою.
- Для заправки з’єднати йогурт, майонез, гірчицю і перець. Добре перемішати.
- У салатниці з’єднати курку, гриби, ананаси, кріп і заправити соусом. Зверху для краси можна прикрасити ананасами.
- Подавати до столу.
Салат королівський з грибами і кукурудзою
Кукурудза додасть нотку солодощі вашому по королівськи смачному салату і зробить його смачніше, ситніше і трохи цікавіше. Салат дуже простий в приготуванні. Готування займає не більше 40 хвилин вашого дорогоцінного часу.
Перелік продуктів:
- 1 відварна куряча грудка;
- 300 грам печериць;
- 4 варені яйця;
- 100 грам сиру;
- 150 мл майонезу;
- 100 грам консервованої кукурудзи.
Приготування салату:
- Курячі грудки подрібнити дрібним кубиком і відразу відправити в миску, де буде зібрано салат.
- Печериці нарізати великими кубиками і відправити на розігріту з маслом сковорідку. Смажити до повної готовності.
- Готові гриби висипати в окрему миску.
- Сир натерти на тертці.
- Яйця відварити до твердого жовтка. Варити не більше п’ятнадцяти хвилин з моменту закипання води. З готових яєць злити окріп і залити крижаною водою. Після охолодження зняти шкаралупу і натерти білки окремо від жовтків.
- Білки з’єднати з грибами, перемішати.
- Жовтки додати до курки. Також додати майонез. Добре перемішати.
- Далі салат викласти шарами. Перший шар – гриби з білками, другий – курка з жовтками.
- Салат посипати тертим сиром і можна подавати.
Порада: для більш швидкого охолодження яєць, в холодну воду можна додати кубики льоду. Тоді яйця будуть повільніше нагрівати воду і яйця набагато швидше охолонуть.
Курка відмінно гармонує з будь-якими грибами, на ваш смак. Не бійтеся їх з’єднувати і отримувати найрізноманітніші смаки і аромати на своїй кухні.