У чому особливість веганскої «Оселедця під шубою»? В першу чергу в тому, що в ній відсутній головний компонент – оселедець. Її просто замінюють водоростями. Дивно, але таке блюдо знайшло заслужену популярність, адже воно не тільки дуже смачне і оригінальне, але і користі організму приносить набагато більше, ніж традиційне блюдо. Калорійність салату оселедець під шубою в даному виконанні дозволяє його їсти навіть тим, хто дотримується дієти.
Як зробити салат під шубою веганські
Авокадо для нас ще є досить екзотичним плодом. Та й водорості теж далеко не на кожній кухні можна зустріти. Але саме в цій рецептурі ці продукти надають особливого смаку готового блюда, роблять його хоч і незвичайним, але все-таки досить схожим на все те, що прийнятно для нас.
Склад салату оселедець під шубою:
- 200 гр. морської капусти;
- пара буряків;
- пара моркви;
- 1 картопля;
- 2 плода авокадо;
- 1 цибулина;
- 20 гр. масла;
- четвертина ч. л. солі;
- половина лимона;
- 20 гр. зелені.
Як робити оселедець під шубою рецепт:
- Всі овочі потрібно насамперед відварити, остудити і потім тільки очистити. Очищеними їх натирають, використовуючи з цією метою тертку.
- Використовуючи блендер потрібно подрібнити авокадо, змішане з соком лимона і сіллю.
- Лук необхідно очистити від жовтої лушпиння і нарізати тонкими, рівними кільцями.
- У салатницю першим викладається цибулю, а слідом за ним картоплю.
- Зверху на картоплю вже поміщаються водорості і трохи збризкують маслом.
- На водорості водружається морква і авокадо.
- Уже після авокадо в салатник потрібно викласти буряк і покрити залишилися авокадо.
- Отримане в результаті творіння охолоджується і подається до столу.
Важливо! Овочі ні в якому разі не повинні бути переварені, а в ідеалі навіть трохи хрустіти. Тільки за такої умови можна досягти ідеального співвідношення і салатик вийде по-особливому смачний і оригінальний.
Незвичайна оселедець під шубою
У даній інтерпретації у вигляді оселедця виступає норі. Вишуканим ж доповненням – яблуко. Смак такого чудотворення просто не може бути неоціненим, адже і смачно ж, і корисно. Ідеальне рішення для тих, хто дотримується здорового способу життя і стежить за своїм харчуванням, не відмовляючи собі в таких смачних стравах.
Будуть потрібні:
- пара буряків;
- 3 картоплі;
- 2 яблука;
- 3 листочка норі;
- 50 гр. легкого майонезу.
Оселедець під шубою спосіб приготування:
- Картопля, а разом з ним і буряк відварюються в звичайній воді, повноцінно студії і очищаються. Залишається їх натерти на тертці.
- Першим в салатник поміщається відварений і подрібнений картопля і обробляється майонезом.
- На нього викладається листочок норі.
- Яблучка просто натираються і поміщаються теж в салатник, їх теж потрібно просочити.
- Знову кладеться листок норі і знову яблучко.
- Ще один листочок норі покриває яблуко і закривається залишками картоплі.
- Картопляний шар обробляється також, як і наступний за ним буряковий майонезом.
- Салат не менше трьох годин настоюється в холодильнику. За цей час він просочиться, а норі розм’якнуть і придбають потрібну, приємну консистенцію.
Важливо! На відміну від класичної рецептури, веганські «Шуба» досить прісна, і що б досягти потрібного смакового ефекту, всі верстви трохи підсолювати. Можна навіть і поперчити, що додасть страві новий, приємний смаковий відтінок.
Рецепт під шубою салат веганські
У більшості випадків «Шуба» з заміною оселедця водоростями відрізняється прісним, недостатнього насиченим смаком, але не в цьому випадку. Наявність серед компонентів солоний огірочків – ось головна заслуга. І ситно, і поживно, і з приємною кислинкою, яка просто необхідна для того, щоб їжа добре засвоювалася організмом.
Будуть потрібні:
- 1 буряк;
- пара картоплі;
- пара моркви;
- 200 гр. легкого майонезу;
- 2 листочка норі;
- 3 солоних огірка.
Оселедець під шубою шарами рецепт:
- Буряк, моркву і картоплю повинні бути якісно вимиті і відварені. Після варіння вони студії, чистяться і піддаються подрібненню за допомогою терки.
- Першим шаром в даному випадку виступає картопля, який розподіляється по страві і трохи притискають і обробляється майонезним соусом.
- На катрофель розкладається лист норі, який потрібно змочити невеликою кількістю води, інакше він просто не розм’якне.
- Огірки не потрібно натирати, досить ножем подрібнити їх кубиками. Подрібненими вони переміщаються в салат і обробляються теж за допомогою майонезу.
- Огірки ховаються під ще одним листом сушених водоростей, які теж, як і в попередньому випадку змочуються.
- Наступні два шари теж потребують майонезной обробці. У салатник поміщається спочатку моркву і потім тільки буряк.
- Готовий, але ще не настояний продукт на пару годин поміщається в холодильник.
Порада: буряк набуває просто незвичайний смак і аромат, якщо її запекти в духовці, попередньо загорнувши у фольгу. З таким коренеплодом блюдо виходить особливо поживним і просто дивовижним. У відвареному його вигляді такого ефекту домогтися просто неможливо.
Веганська справжня оселедець під шубою
Свіжий огірок як такої не є стандартним компонентом «Шуби». Але в разі ж його включення до складу можна досягти особливого смаку і неймовірною, вишуканою свіжості. Особливий, незвичайний соус, який необхідний для приготування саме цієї страви – це ще одна незаперечна його перевага, адже саме він надає особливого смакове оформлення і створює справжню гармонію, якої так складно іноді буває домогтися.
Будуть потрібні:
- пара буряків;
- пара моркви;
- пара картоплі;
- пара свіжих огірків;
- 3 листа норі;
- 200 гр. копченого сиру;
- 1 ст. л. кунжуту;
- 200 гр. сметани;
- 2 ст. л. гірчиці (виключно рідкої);
- 1 ст. л. спецій;
- чверть ч. л. солі.
Приготування оселедця під шубою:
- Всі овочі обов’язково повинні бути відварені, повноцінно охолоджені і очищені. Виключно після очищення вони подрібнюються на тертці.
- Використовуючи блендер готується соус. З цією метою сметана змішується зі спеціями, сіллю і гірчицею і інтенсивно збивається.
- Водорості потрібно порвати на зовсім невеликі шматочки.
- Сир таким же чином, як і овочі потрібно подрібнити.
- Огірки ж таки не натираються. А нарізаються на якомога більш тонкі скибочки.
- Листковий салат викладається в підходяще блюдо і обов’язково кожен продукт просочується приготованим сметанним соусом.
- Картопляний шар виступає першим. Його потрібно трохи прим’яти.
- На нього вже містяться норі і тонко нарізані огірки.
- Вже тільки після огірків до продуктів приєднується морква і сир, який теж, як і картопля, рекомендується трохи прим’яти за допомогою ложки.
- На сир водружається буряк, змащується соусом і присипається зовсім трішки просмаженим кунжутом.
- «Шуба» поміщається в холодильник, де не менше двох годин просочується.
Веганська оселедець під шубою в формі
Це, мабуть, сама незвичайна з усіх відомих рецептур. Вже дуже багато в ній бере участь продуктів, які ну ніяк не можна назвати стандартними. Але це явна перевага, адже це ще один шанс здивувати всіх своїми кулінарними знаннями і здібностями. Про корисні же властивостях такого унікального і універсального страви можна говорити до безкінечності, варто тільки подивитися на його склад, і все стає ясно.
Будуть потрібні:
- 1 буряк;
- 20 гр. лимона;
- 70 гр. топінамбура;
- 1 лист водоростей норі;
- 1 морква;
- 5 гр. пилку квіток;
- 10 гр. петрушки;
- 10 гр. зелені цибулі;
- 10 гр. оливкового масла;
- 50 гр. сиру кешью;
- 30 гр. росточков сої.
Веганська оселедець під шубою традиційний рецепт:
- Буряк і моркву, зрозуміло, що спочатку потрібно відварити і остудити. Уже в холодному вигляді їх очищають і подрібнюють на тертці.
- Використовуючи терку подрібнюється і топінамбур.
- Морква і топінамбур з’єднуються в одній ємності, до них додається сік лимона, а якщо є така необхідність, то ще сіль і перець, але це вже справа смаку.
- У морквяну суміш всипається половина зазначеного в рецептурі сиру і все перемішується, після чого викладається в салатну форму.
- Водорості як можна більш дрібно нарізають і ненадовго занурюються в воду, щоб вони трохи розм’якли.
- Тільки в розмоченому вигляді водорості приєднуються до вже розташованим в формі продуктам.
- На наступному етапі подрібнюється зелена цибуля і петрушка. Вони дуже дрібно рубаються і покривають водорості.
- Поверх зелені поміщається залишився невитраченим до цього моменту сир і покривається буряковим шаром.
- Зверху блюдо акуратно присипається пилком з квіток і прикрашається росточками сої.
- Природно це блюдо має настоятися. Йому досить пробути в холодильнику і пів години, щоб придбати потрібну консистенцію і отримати неперевершений смаковий відтінок.
Веганська «Оселедець під шубою» – це оригінальне рішення для тих, хто вважає за краще не вживати в їжу м’ясо і рибу. Крім того, вона і володіє величезною кількістю корисних властивостей, які і перерахувати то неможливо. Низька калорійність цієї страви також важливий фактор, який для багатьох має особливе значення в силу певних обставин. Водорості хоч ще і не стали популярними серед жителів нашої країни, але все частіше починають використовуватися в кулінарії. І не даремно. Смак у них хоч і специфічний, але просто дивовижний. А при дотриманні всіх правил їх приготування створюється просто дивовижне кулінарне диво, яке просто не може не сподобатися. Все більше і більше людей, які намагалися рецепт салату печінку під шубою, стають їх затятими шанувальниками. Особливо смачні вони саме в цьому, чудовому і оригінальному салатик. Ще не спробували його? Так чого ж зволікати, потрібно вирушати на кухню і починати приготування.
Готувати оселедець під шубою просто! Навіть найпростіше блюдо в оригінальній подачі, як наприклад, шуба в лаваші, шуба в рулетики або салат желе з оселедцем – прикрасить не тільки обідній, а й святковий стіл!