Куряча печінка вийде особливо ніжною і смачною, якщо загорнути її в рулети з бекону.
Куряча печінка – ніжний і делікатний продукт, який не завжди виходить правильно приготувати. Дуже важливо, щоб печінка вийшла м’якою, соковитою, без гіркуватого присмаку. Хочу запропонувати вам цікавий рецепт гарячої закуски – рулетики з бекону з начинкою з курячої печені. Завдяки шубці з бекону, в печінці збережеться волога, а чорнослив і фініки додадуть злегка подкопчённий і солодкуватий смаковий відтінок. Відмінне блюдо, яке підійде для святкового столу разом з рецептом рулету з печінки або заміського пікніка.
Складові:
- куряча печінка – 200 г
- чорнослив – 2 шт.
- фініки – 2 шт.
- малосольний бекон – 4 смужки
- часник – 2 зубчики
- велика сіль з середземноморськими травами – щіпка
- зелена цибуля – для прикраси
- маринований болгарський перець – для прикраси.
приготування:
- Печінку промийте холодною водою, зачистите її від плівок, якщо вони є. При бажанні, можете замочити печінку попередньо в молоці, і дати її постояти близько 2-3 годин. За допомогою такої процедури печінку стане ще м’якше і ніжніше.
- Підготуйте сухофрукти: сполосніть водою і вийміть кісточки, а потім розріжте навпіл.
- Складіть печінку в харчовій контейнер і присипте крупною сіллю з травами і подрібненим часником, перемішайте.
- Бекон для цієї страви використовуйте вже тонко нарізаний на смужки. Підійде малосольний або копчений, сиро-в’ялені бекон. Головне, щоб смужки були довгі. Розкладіть на край бекону шматок печінки, половинку фініки і чорносливу.
- Закрутіть щільно рулетом і скріпіть дерев’яною шпажкою або зубочисткою. Таким чином, скрутіть всі рулетики і складіть їх на невелике деко для запікання. Рекомендуємо деко попередньо застелити пергаментом або фольгою.
- Запікайте печінкові рулетики в заздалегідь нагрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин. Включений гриль додасть золотисту скориночку на беконі.
- Подавайте рулетики гарячими або теплими. У холодному стані печінка буде злегка щільніше, але смак залишиться тим же. Прикрасьте готову страву зеленою цибулею і маринованим перцем. На гарнір добре підійде картопля або будь-які інші овочі.
Готувала Ельбі.