Рецепт м’ясного салату з консервованою кукурудзою, маринованими огірками і червоною квасолею – простий, швидкий і смачний. Виручить тоді, коли гості на порозі і немає часу на складні кулінарні шедеври.
М’ясний салат з квасолею, огірками і кукурудзою абсолютно повноцінно може замінити других обідніх блюдо. Переважаючі в цьому салаті продукти – відварна яловичина і червона квасоля, відрізняються високим вмістом білка. Тому його можна віднести до категорії фітнес-салатів, що сприяють схудненню. Кукурудза, що також входить до складу салату, теж містить білок, але значно в меншій кількості. Всі інгредієнти страви відмінно гармонують один з одним, взаимодополняя смакову палітру. Готовий салат з м’ясом виглядає по-літньому яскраво і райдужно, тому виникає бажання скоріше його покуштувати. Особлива заправка для салату не потрібно, замість неї використовується рідина з консервованої квасолі. Однак якщо ви бажаєте підвищити калорійність страви, можете додати трохи рослинного масла.
Складові:
- відварна яловичина – 275 г
- консервована червона квасоля – 425 г (1 банка)
- консервована солодка кукурудза – 340 г (1 банка)
- мариновані огірочки (корнішони) – 135 г (7-8 шт.)
- каперси – 7-8 шт.
- зелень петрушки або кінзи – 1 пучок (6 гілочок).
Рецепт приготування
- Наріжте відварне м’ясо шматочками, корнішони – кружечками.
- Банку квасолі відкиньте на сито, рідина зберіть в миску (вона послужить заправкою до салату), квасоля викладіть в миску з нарізаними інгредієнтами.
- Консервовану кукурудзу, як і квасоля, процідіть на ситі. Рідина з цієї консерви можете вилити, вона вже не буде потрібно. Кукурудзу додайте до решти продуктів.
- Наріжте кружечками каперси, наріжте петрушку.
- Тепер залишилося перемішати інгредієнти, заправивши рідиною, злитої з банки з квасолею. Занадто багато рідини не додавайте, інакше ваше блюдо буде схоже на рагу з підливою. При бажанні можете трохи посолити м’ясний салат і посипати чорним меленим перцем за смаком. Ну ось, минула всього чверть години, а ви вже приготували м’ясний фітнес – салат з квасолею і кукурудзою.
Господині на замітку:
- Червона квасоля, на відміну від білої квасолі, володіє більш вираженим смаком, тому для салатів краще використовувати саме червону квасолю.
- Замість консервованої кукурудзи, в салат можна додати відварені зерна свіжої або замороженої кукурудзи. Салат від цього тільки виграє, так як відварна кукурудза значно солодше і ніжніше, ніж консервована.
- Замість відвареної яловичини можна використовувати свинину або м’ясо птиці.