Курячі котлети з манкою по-домашньому виходять соковитими, ніжними, м’якими і неймовірно смачними, тому вони так полюбилися малюкам і дорослим. Готуються вони дуже швидко, а з’їдаються блискавично.
Корисні курячі котлети, приготовані на сковороді, але не смажені на маслі, відмінно підійдуть для дитячого і дієтичного харчування. Вже через 30 хвилин у вас буде повноцінне м’ясну страву на столі, яке можна подати з гарніром на ваш смак.
Для того щоб котлети вийшли дійсно дієтичними і низькокалорійними, для приготування фаршу ми візьмемо ніжне куряче філе, в якому немає сухожиль і жирових прошарків. Але, в принципі, можна зробити апетитні котлети з будь-якої частини курки. Для додання фаршу необхідної м’якості і соковитості, ми додамо в нього куряче яйце, манну крупу і трохи пшеничних сухарів.
складові
- куряче філе – 600 г
- яйце куряче – 1 шт.
- манна крупа – 1 ст. л.
- пшеничні сухарі – 1 ст. л.
- сіль за смаком
- вода – 2-3 склянки
- вершкове масло – 30 г
- зелена цибуля – 2-3 шт.
Рецепт приготування
Філе помийте і викладіть в чашу подрібнювача. Можна окремо пропустити філе через м’ясорубку або використовувати кухонний комбайн. Якщо воно було заморожено, то можна навіть дуже дрібно порізати, якщо є така можливість.
У чашу також вбийте куряче яйце і засипте сіль на ваш смак.
Додайте манну крупу і пшеничні сухарі.
Тепер включите прилад і зробіть з інгредієнтів однорідну масу для котлет.
Спробуйте готовий фарш на сіль, і якщо її мало, то додайте ще й перемішайте, щоб вона рівномірно розподілилася. Можна додати і різні спеції, але сильно не переборщіть, щоб не перебити смак. Зробіть з фаршу кульки середнього розміру і викладіть їх в чисту сковороду. Залийте киплячу воду і посоліть її трохи зверху.
Вершкове масло наріжте на кілька шматочків і додайте в сковороду. Маргарин і спред краще не використовувати.
Зелена цибуля добре помийте і посипте зверху блюдо. Можна використовувати і будь-яку іншу зелень на ваш смак. Можна посипати і вже готову страву кропом або петрушкою.
- Поставте сковороду з котлетами на піч або плиту, включивши невеликий вогонь. Обов’язково накрийте сковороду кришкою, щоб котлети добре протушкувати. Готувати цю страву з курячого філе необхідно приблизно 20 хвилин. За цей час котлети стануть м’якими і ніжними. Як гарнір до курячим котлет можна подати овочевий салат або картопляне пюре.
Господині на замітку:
- При подачі курячі котлети з філе можна полити вершковим, сметанним, грибним або томатним соусом.
- Замість манної крупи в курячий фарш можна покласти 1 невеликий бульбу картоплі, подрібнений на дрібній тертці.