Увага, кавомани! Чому б вам не спробувати каву по турецьким мотивами – кава з халвою ?! Впевнена, вам сподобається цей солодкий напій світлого кольору, густий по консистенції з приємним горіховим смаком. Халва і кава – дуже цікаве і смачне поєднання, зустріч аромату кави і солодкість східного десерту. Просто райська насолода!
Складові:
- кава мелена смажений – 1,5 столових ложок
- молоко – 270 мілілітрів
- арахісова халва – 85 грам
- вершки 10% – 60 мілілітрів.
приготування
- Зварити каву на молоці. Для цього налити в турку необхідну кількість молока, яке слід підігріти до 45 градусів на повільному вогні.
- У турку з підігрітим молоком насипати смажену мелену каву і довести вміст турки до кипіння. Відставити турку на 1 хвилину в сторону, а потім повторити ці ж дії ще 2 рази. У процесі варіння кави на молоці ні в якому разі не перемішувати, що утворюється на поверхні щільна піна перешкоджає випаровуванню ароматичних речовин кави.
- Процідити кави з молоком кілька разів, щоб позбутися від кавовій гущі.
- У чашу блендера розкришити арахісову халву і налити вершки. Подрібнити халву з вершками за допомогою погружного блендера до однорідного стану.
- Влити в чашу блендера кави з молоком і збити за допомогою блендера до однорідності і появи піни.
- Розлити приготоване кави з халвою по чашках. Смачного!
Господині на замітку:
- можна пропорції компонентів коригувати на ваш смак;
- кава з халвою подають кімнатної температури або охолодженим.