складові
- курка – 2,5 кг;
- апельсини – 2 штуки;
- ріпа – 1 штука;
- картопля – 4 штуки;
- часник – 4 зубчики;
- вершкове масло – 50 г;
- портвейн – 30 г;
- сіль, мелений білий перець за смаком.
Натерти цедру з одного апельсина, з м’якоті вичавити сік. Змішати подрібнений зубчик часнику, цедру, сік і портвейн. Залишити постояти.
курку вимити всередині і зовні, обсушити паперовими серветками, натерти сіллю і приправами.
Другий апельсин і ріпку очистити від шкіри і нарізати тонкими кружальцями, товщиною по 0,5 сантиметрів.
Піднімаючи шкіру курки по всій довжині і ширині грудної частини, в простір, що утворився рівномірно укласти гуртки апельсина.
Часточки ріпи і цілі зубчики часнику укласти в куряче черево. За допомогою зубочисток закріпити крила і розріз на черевній порожнині.
Приготувати апельсинове масло. Для цього в настоявся суміш цедри з портвейном додати вершкове масло і перемішати до однорідного стану.
Розігріти духовку до 200 градусів.
Змастити курку апельсиновим маслом. Покласти курку на деко, навколо укласти гарнір. Цього разу Господиня разом з куркою запікала картоплю і залишки ріпки, нарізані часточками. Накрити курку листом фольги і запікати 40 хвилин. Потім зняти фольгу і вже без неї готувати ще 1 годину, щоб птах підрум’янилася.