Прекрасна літня пора дарує нам не тільки сонячні дні, а й багатий урожай фруктів і ягід, з яких можна зварити такий корисний напій, як кисіль. Кисіль з вишні і шовковиці найпростіше зварити в мультиварці.
Кисіль – це всіма улюблений напій, який можна варити і пити незалежно від сезону. Його можна готувати в будь-який час року, як зі свіжих, так і з заморожених або консервованих ягід. Спробуйте сьогодні приготувати корисний і смачний кисіль в мультиварці з шовковицею і вишнею.
Кисіль з ягід вишні і шовковиці – яскраве, насичене за смаком ласощі для всієї родини. Процес роботи досить простий, адже основну частину роботи ми доручимо сучасної помічниці – мультиварці. Вам потрібно лише покласти ягоди, налити воду і вибрати потрібну програму. Якщо ви ніколи не використовували мультиварку для приготування напоїв, то прийшов час спробувати.
Складові:
- вишня – 200 г
- шовковиця – 200 г
- цукор – 1 мультістакан
- крохмаль картопляний – 2-3 ст.л.
- вода – 2 л.
Спосіб приготування
- Ягоди ретельно промиваємо і видаляємо плодоніжки у вишні. Якщо маєте в своєму розпорядженні зайвим часом, можете з ягід вишні видалити кісточки. Відправляємо і шовковицю, і вишню в чашу мультиварки. Кількість тієї та іншої ягоди можна регулювати на свій смак. Відразу скажу, що вишні можна класти більше, ніж шовковиці. Якщо навпаки, то готовий кисіль в мультиварці не матиме кисло-солодкого насиченого смаку.
- Відразу засипаємо в чашу і цукровий пісок.
- Заливаємо водою до позначки 2 літри. Можна води використовувати більше, але тоді і ягід підсипати ще трохи. Включаємо потрібний режим. Так як я готую кисіль в мультиварці Редмонд, програму вибираю «Суп». Можна замінити «Варка», «Пар» або «Гасіння». Загалом, при наявності різних програм в мультиварці, можна вибрати ту, що більше подобається. Час приготування встановлюємо 40 хвилин.
- Перед закінченням варіння потрібно приготувати крохмаль. Для цього беремо чашку, всипаємо в неї 2-3 ст. л. крохмалю і заливаємо невеликою кількістю холодної води. Розмішуємо ложкою.
- Вливаємо суміш води і крохмалю в чашу з ягодами і інтенсивно перемішуємо, щоб у нас не утворилися грудочки. Деякі господині до того, як додати крохмаль, проціджують ягідний відвар. Але, на мою думку, якщо вже повністю полегшувати собі життя з мультиваркою, то краще не проціджувати. Кисіль через це не втрачає смак. Ягоди можна додавати в чашку за бажанням.
- Кисіль в мультиварці можна зробити густим і не дуже. Все залежить від уподобань. Я використовувала близько 3-х ст. ложок крохмалю, і у мене вийшов кисіль середньої густини, який можна пити. Якщо поставити його в холодильник, напій перетвориться в більш густий продукт. Тому врахуйте це.
- Після приготування і охолодження, на поверхні киселю утворюється плівка. Щоб його не відчувати, можна при подачі кисіль посипати зверху цукровою пудрою.
- Подавати ягідний кисіль, приготований в мультиварці, можна як напій у склянці або чашці, або як десерт в креманке з ложечкою.
На замітку
- Готувати кисіль в мультиварці можна не тільки зі свіжих ягід, а й із заморожених.
- Можна поєднувати ягоди і фрукти, отримуючи кожного разу різні відтінки смаків киселю. До речі, гілочка м’яти або меліси в цьому напої теж може додати свою освіжаючу нотку.