Не пропустіть шанс спробувати смачне блюдо з інтригуючою назвою – паштет з горіхів і яєць з додаванням цибульного конфитюра. Сумніваєтеся, що таке буває? Тоді запасіться гарним настроєм і починайте готувати під нашим керівництвом.
Нехай нанівець моя дієта, зате я досхочу наїмся паштету!
Важко сказати, хто саме і коли вперше придумав готувати паштети. Однак уже в 14 столітті у французьких кулінарних книгах з’явилися рецепти пастоподібних страв, для приготування яких рекомендувалося використовувати бичачий мова, м’ясо і тельбухи півня, вальдшнепа, кролика, голубів, великої і дрібної дичини. Завдяки невгамовній фантазії сучасних кухарів з’явилися не тільки м’ясні, але і рибні, грибні паштети, частим компонентом яких нерідко стають овочі. Пропоную для вас дуже ніжний і ароматний паштет з волоських горіхів і яєць. Особливу нотку цього паштету додасть цибульний конфітюр. Досить простий склад, але в той же час незвичайний і незабутній смак, який здатний підкорити серця навіть розбещених гурманів. Відмінна ідея використання зайвих яєць, що залишилися після великодніх свят.
Складові:
- волоські горіхи – 2 жмені
- відварні курячі яйця – 2-3 шт.
- цибульний конфітюр – 2 ст. л.
- твердий сир – 50 г
- часник – 1 зубок
- сметана (або майонез) – 2-3 ст. л.
- сіль
- чорний перець.
приготування
- Основний смак цього паштету надають волоські горіхи. Попередньо очистіть волоські горіхи і обсмажте їхна сухій сковороді. Остудіть і по можливості зніміть шкірку, просто потерши горіхи в руках. Шкурка має гіркуватий смак, тому від неї бажано позбутися. Замінити волоські горіхи можна фундуком, арахісом або кешью.
- Пікантність горіховому паштету додасть цибульний конфітюр. Зробити такий конфітюр можна заздалегідь і зберігати в баночці в холодильнику. Замінити конфітюр можна пасерованою цибулею на вершковому маслі.
- У ємність покладіть подрібнені яйця, попередньо зварені круто. Додайте волоські горіхи і цибульний конфітюр.
- Натріть дрібно сир і налийте сметану або майонез. Часточка часнику додасть гостроти паштету.
- Занурювальним блендером подрібніть горіховий паштет до однорідної маси. Пробуйте на смак паштет, додайте при бажанні сіль, чорний перець і сметану.
- Подається такий паштет на хлібних тостах або з крекером. Пропоную шматочки хліба пропустити через тостер. Потім зробіть за допомогою формочок для печива оригінальні тости.
- Намажте тости паштетом, або видавіть його красиво через кулінарний пакет з насадками. Зберігайте паштет в закритій баночці в холодильнику до 2 днів.
- Паштет з яєць і горіхів – це відмінна закуска або заміна сніданку для ваших рідних і гостей.
З повагою, Ельба.