Закуска на крекерах – дуже цікаве блюдо на швидку руку. Закуска готується дуже швидко з найдоступніших продуктів і є прекрасною альтернативою звичним бутербродів.
Готуватися це блюдо лічені хвилини, а виглядають яскраві крекери на святковому столі дуже апетитно.
Таке нехитре блюдо під силу приготувати навіть недосвідченої господині. Інгредієнти можуть змінюватися час від часу в залежності від уподобань гостей і можливостей господарів. В якості прикраси підійде ікра різних сортів, свіжа зелень, маринований імбир, кунжут або гарбузове насіння. Щоб продукти не обвітрювалися, канапе готують безпосередньо перед подачею на стіл. Читайте ще: Закуска з мови: покроковий рецепт з фото.
Закуска на крекерах з сиром
Складові:
- Крекери квадратні, солоні – 20 шт.
- Сир, тонкі скибочки – 5 скибочок
- Сосиски – 2 шт.
- Огірок солоний – 1 шт.
- Кетчуп – за смаком
- Гірчиця – за смаком
Спосіб приготування:
- Викласти крекери на деко, застелене пергаментом. Кожен шматочок сиру розрізати на 4 квадратика. Огірок дрібно нарізати.
- Викласти сир на крекери. Зверху викласти гірчицю і кетчуп, а також трохи нарізаного огірочка.
- Сосиски нарізати товстими кружальцями і викласти зверху на огірок.
- Помістити закуску на крекерах, з сиром і сосисками, в розігріту до 180 градусів духовку, готувати просту закуску на крекерах 10-12 хвилин, до розплавлення сиру.
Закуска на крекерах
Якщо несподівані гості вже на порозі, а у вас тільки пачка крекерів в шафці та залишки сиру і шинки в холодильнику, значить, засмучуватися і переживати про закуску немає ніяких причин! Адже все, що потрібно, для легкого перекусу у вас є
Складові:
- крекери;
- 150 гр. шинки;
- 150 гр. ковбасного сиру;
- 3 яйця;
- 1 помідор;
- петрушка;
- майонез.
Спосіб приготування:
- Сир очистити від шкірки, натерти на середній тертці. Яйця відварити круто, остудити, почистити, натерти на крупній тертці. Шинку нарізати маленькими кубиками.
- Змішати шинку, сир, яйця, заправити майонезом. Чайною ложкою викласти салат на крекер. Прикрасити шматочком помідора і гілочкою петрушки.
Делікатесна закуска на крекерах
Складові:
- крекери300граммов
- сир нежірний400граммов
- масло слівочное3ст. ложки
- горіхи волоські очіщенние4ст. ложки
- чеснок2зубчіка
- кінза рубленая1ст. ложка
- перець чорний молотийпо смаку
- сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Ядра волоських горіхів злегка обсмажте без додавання олії, подрібніть. Часник розітріть з сіллю.
- Вершкове масло розм’якшити на водяній бані.
- Сир з’єднайте з маслом, горіхами, часником, перцем і перемішайте до утворення однорідної маси.
- При подачі розкладете масу гірками на крекери, посипте рубаною зеленню кінзи.
- Подавайте на блюді.
Закуска на крекерах з крабовими паличками
Складові:
- Крекер солоний – 100 Грам
- Крабові палички – 150 Грам
- Яйце варене – 3 Штуки
- Сир пастоподібний – 100 Грам
- Майонез – 1-2 Чайних ложок
- Зелень – 1 Пучок (для прикраси)
Спосіб приготування:
- Яйця відварити, остудити і очистимо. трохи измельчим.
- З крабових паличок знімаємо плівку.
- Все, крім крекеру, кладемо в чашу блендера. подрібнюємо.
- розкладаємо печиво.
- Кондитерський мішок наповнюємо крабової масою.
- Насадку потрібно брати ширше, щоб маса не застрявали.
- Акуратно викладаємо масу на крекери.
- Прикрашаємо на свій смак. У нас – ягідки калини і петрушка.
Закуска на крекерах з крабовими паличками
Оригінальна закуска на швидку руку. Плавлений сир краще взяти пастоподібний, щоб закуска тримала форму і була м’якою і ніжною. Дивіться мій рецепт, і дізнаєтеся, як приготувати закуску на крекерах. Вибираючи сир в магазині, я звернула увагу на чистий без добавок і сир зі смаком паприки. Я думаю, що обидва варіанти дадуть прекрасний результат. Можна частину закуски зробити з одним смаком, а частина – з іншим. Але найяскравіший смак дають крабові палички, закуска вийшла дуже ніжною.
Складові:
- Крекер солоний – 100 Грам
- Крабові палички – 150 Грам
- Яйце варене – 3 Штуки
- Сир пастоподібний – 100 Грам
- Майонез – 1-2 Чайних ложок
- Зелень – 1 Пучок (для прикраси)
Спосіб приготування:
- Відваріть яйця, остудіть їх і очистіть від шкаралупи.
- З крабових паличок зніміть обгортку. Відкрийте сир. приступимо!
- Всі інгредієнти, крім крекеру, покладіть в чашу подрібнювача.
- Кількість майонезу – 1-2 чайні ложки, максимум.
- Подрібнюйте продукти до однорідної кремоподібної маси. Солити не потрібно.
- Розкладіть печиво. Крабової масою наповніть кондитерський мішок.
- Насадка нехай буде найширша, щоб маса не застрявали. Висадіть крабовий крем на крекери.
- Закуска майже готова. У мене за кількістю вийшли дві такі дощечки.
- Прикрасьте закуску на свій смак, у мене були ягідки калини і петрушка.
Гостра закуска на крекерах
Всього близько 10 хвилин вам буде потрібно, щоб відтворити на своїй кухні це блюдо. Насичений смак чилі подобається далеко не всім, так що закуска однозначно для любителів гостренького.
Складові:
- Цибулина – 1 Штука
- Помідор – 1 Штука
- Консервована кукурудза – 200 Грам
- Чилі – 1-2 Штук
- Томатний соус – 5-7 ст. ложок
- Сіль, сир і зелень – За смаком
- Крекери – 150 Грам (приблизно)
Спосіб приготування:
- У глибоку миску надішліть подрібнені кубиками цибулю і помідор, кукурудзу.
- Додайте дрібно нарізаний чилі, трохи солі і при бажанні мелену паприку. акуратно перемішайте.
- Розкладіть на робочому столі крекери. Додайте трохи томатного (гострого чи ні за смаком) соусу.
- розкладіть овочі.
- За бажанням присипте сиром
- І доповніть зеленню
Закуска з крекерів з бринзою
Цю закуску легко і швидко можна приготувати не тільки коли гості на порозі. Вона відмінно підходить для будь-яких посиденьок, завжди приймається на «ура» і досить швидко з’їдається. Смачно, легко і просто. Цю закуску можна приготувати буквально в лічені хвилини. Проста, але смачна, вона так само швидко з’їдається, як і готується. Приготуйте крекер з бринзою до чашечки ранкової кави і теж буде смачно.
Складові:
- Крекери солоні – 8-10 Штук
- Бринза – 150 Грам
- Зелень кропу – 20 Грам
- Сметана – 2 Чайних ложки
- Перець чорний мелений – 1-2 пучок
- Журавлина – 20-25 Штук
Спосіб приготування:
- Ось практично всі інгредієнти для створення закуски.
- Замість бринзи можна взяти будь-який солоний сир або звичайний сир, але додати до нього солі за смаком
- Бринзу розкришимо виделкою, зелень кропу помиємо, обсушити і дрібно наріжемо.
- І не забудьте залишити кілька гілочок для прикраси.
- Змішаємо бринзу з зеленню, майонезом і меленим чорним перцем.
- Можна додати подрібнений часник. перемішуємо.
- І акуратно, щоб не зламати тендітні крекери, наносимо масу на печива.
- Якщо є час, можна використовувати кондитерський шприц, а якщо часу в обріз – просто намазуємо ножем.
- І останній штрих – прикрашаємо крекери зеленню і ягодами журавлини.
Крекери з кремом з авокадо
Ця легка і дуже смачна закуска сподобається всім без винятку. На тонкому хрусткому крекері – пікантний і пряний крем з авокадо. Смачно, просто і швидко. Проста і корисна закуска приємно урізноманітнить ваш стіл. Хрусткі крекери з найніжнішим кремом з авокадо, часнику, сиру і креветок – це дуже смачно. До того ж, готується буквально за 10 хвилин.
Складові:
- Авокадо – 1 Штука
- Сир – 50 Грам (тертий)
- Майонез – 1 Ст. ложка
- Часник – 1 Зубчик
- Крекери – 100 Грам
- Креветки – 100 Грам
Спосіб приготування:
- Авокадо почистіть, наріжте кубиком і покладіть в чашу блендера.
- Сюди ж додайте натертий сир, очищені варені креветки, часник.
- Додайте майонез. Подрібніть все до однорідного стану, посоліть.
- Викладіть на крекери і подайте до столу!
Грибна закуска на крекерах
Складові:
- Опеньки натуральні – 100 г
- Печериці натуральні – 100 г
- Сир сирний – 150 г
- Сметана – 100 мл
- Цибуля ріпчаста червоний – 50 г
- Часник – 1 зубчик
- Зелень – за смаком
- Оливкова олія – 1 дес. л.
- Сіль, перець – за смаком
- крекери
Спосіб приготування:
- Очищаємо цибулю, часник і дрібно нарізаємо, потім обсмажуємо на оливковій олії.
- До цибулі та часнику додаємо промиті печериці та опеньки, тушкуємо п’ять хвилин.
- З’єднуємо сирний сир, сметану, обсмажені гриби, цибулю, часник, подрібнену зелень, солимо, перчимо і подрібнюємо до однорідної маси за допомогою блендера.
- Беремо крекери і на них, за допомогою кондитерського мішка, відкидають сирно-грибну масу.
- Прикрашаємо опеньками і гілочками петрушки.
Закуска на крекерах
Складові:
- солоний крекер – 200 г
- відварна куряча грудка (філе) – 230 г
- яйця – 4 штуки
- китайська капуста – жменя
- листовий салат – жменя
- свіжий кріп – за смаком
- майонез – до смаку
- сіль – щіпка
Спосіб приготування:
- Куряче філе я відварювала заздалегідь. Якщо ж ви варите для рецепта, то необхідно його остудити. Розщепити на шматочки і відправила в подрібнювач.
- Пюріровать на максимальній швидкості. Тут важливо лише одне – щоб курка була добре розвареної. Відварила, остудила і очистила яйця. Порубала їх ножем досить крупно. Виклала їх в подрібнювач, а до них попередньо промиту, обсушену і крупно посіченою зеленню – листовий салат, пекінську капусту, кріп.
- Вони допоможуть начинці же не бути сухою. До речі, їх кількість можна і збільшити. Сюди ж відправила і трохи майонезу, щоб маса вийшла більш піддатливою для блендера. Перемолола все це в пюре і виклала до курки. Перемішала і скоригувала за смаком і консистенції, додавши сіль і майонез.
- Ретельно вимісити ще раз. Крекер я взяла з сирним смаком, квадратної форми. А так підійде будь-який, крім, хіба що, зовсім дрібного. Кожне печиво змастила отриманою масою. Її кількість краще відрегулювати на свій смак, адже у кожного своє уявлення про оптимальне співвідношення борошняної складової і начинки.
- Для оформлення я використала улюблені мною маслини. Порізала кружечками, а їх в свою чергу поперек надвоє. Поклала в центр. А зверху присипала дрібно порубаним свіжим кропом.
Закуска на крекерах з буряком
Ми пропонуємо вашій увазі закуску на крекерах до свята. Готуватися це блюдо лічені хвилини, а виглядають яскраві крекери на святковому столі дуже апетитно. Таке нехитре блюдо під силу приготувати навіть недосвідченої господині. Інгредієнти можуть змінюватися час від часу в залежності від уподобань гостей і можливостей господарів.
В якості прикраси підійде ікра різних сортів, свіжа зелень, маринований імбир, кунжут або гарбузове насіння. Щоб продукти не обвітрювалися, канапе готують безпосередньо перед подачею на стіл. Замість філе оселедця можна використовувати сьомгу або ікру, а буряк замінити пастою з авокадо, тоді закуска вийде більш ситної і екзотичною. Включаємо фантазію і дивуємо гостей незвичайними поєднаннями!
Складові:
- Філе оселедця малосольною – 1 шт .;
- Плавлений сирок – 1 шт .;
- Буряк – 1 шт .;
- Майонез – 2 ст.л .;
- Крекер або витяжний печиво;
- Маринований імбир за смаком;
- Щіпка меленого перцю;
- Червона ікра – 1 ст.л .;
- Зелена цибуля для прикраси;
- щіпка кунжуту.
Спосіб приготування:
- Для приготування цієї оригінальної закуски вам необхідно попередньо запекти буряк. Для цього сполосніть коренеплід, оберніть фольгою і відправте в духовку на 30-40 хвилин (при температурі 180 градусів).
- Порада: буває, що буряк попадається прісна і зовсім без солодощі, в готової закуски вона виходить не дуже смачною. Щоб уникнути такого моменту, при покупці буряка на ринку порадьтеся з продавцем. А взагалі, я вибираю вдалий сорт буряка для своїх рецептів, тільки методом проби на смак.
- На дрібній тертці подрібніть очищену буряк, потім добре отожіміте м’якоть від зайвого соку. Перекладіть бурякову масу в глибоку піалу.
- Дрібно натріть плавлений сирок і відправте до буряка.
- Додайте в бурякову масу майонез, і змішайте всі компоненти виделкою. Маринований імбир додасть пікантності закусці, використовуйте його на смак. Якщо буряк після запікання виявилася не солодкої, тоді рекомендую в отриману масу додати половину чайної ложки меду.
- Філе малосольною оселедця перевірте на кісточки, видаліть їх. Потім наріжте філе порційними шматочками.
- В якості основи використовуйте круглий крекер або витяжний печиво. Щоб закуска вийшла більш акуратною, використовуйте кулінарне кільце.
- Не забудьте змастити внутрішню поверхню кільця рослинним маслом, щоб маса не прилипала і не втрачала форму. Викладіть буряково-сирну масу ложкою і розрівняйте поверхню, потім зніміть кулінарне кільце.
- На кожне канапе акуратно покладіть по шматочку оселедця.
- Перед подачею на святковий стіл прикрасьте канапе червоною ікрою і зеленою цибулею.
варіації:
- Закуску на крекерах можна готувати з різних інгредієнтів. До вина можна подати крекери з рибою, а до шампанського буде добре ніжне поєднання вершкового сиру і фруктів. Для вечірнього чаювання замість крекерів можна взяти солодке печиво і прикрасити його кремом і ягодами.
- Для романтичної вечері виберіть м’який козячий сир і рукколу, це пікантне поєднання перевірений афродизіак. Перед тим як готувати таку закуску, поцікавтеся у свого партнера, чи любить він руккі.
Закуска з крекерів з куркою і огірками
Складові:
- Куряча грудка відварна 1 шт
- Яйця відварні 2 шт
- Помідор 1 шт
- Майонез 2 ст. л
- Крекери 300 г
- Огірок 1-2 шт
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Відварене філе курки дрібно наріжте впоперек волокон. Можна використовувати консервовану курку, в банках вона м’якша, але тоді вам потрібно буде злити добре всю рідину
- Зварені круто яйця дрібно наріжте або натріть на тертці.
- З помідора видаліть все насіння і наріжте дрібними кубиками.
- Змішайте подрібнену курку з помідорами, яйцями і майонезом.
- Майонез додавайте поступово, щоб його в начинці не виявилося занадто багато.
- Спробуйте на смак і посоліть, якщо знадобиться.
- Огірок дуже тонко наріжте кружальцями.
- Викладіть на крекер одну чайну ложку начинки, зверху накрийте її огірком.
- Можна додати маленьку гілочку кропу.
- Якщо до приходу гостей залишається час, помістіть начинку в холодильник, і тільки перед самою подачею робіть закуску, щоб крекери залишилися хрусткими.
Закуска на крекерах
Інгредіенди:
- Крекер солоний – 100 Грам
- Крабові палички – 150 Грам
- Яйце варене – 3 Штуки
- Сир пастоподібний – 100 Грам
- Майонез – 1-2 Чайних ложок
- Зелень – 1 Пучок (для прикраси)
Спосіб приготування:
- Відваріть яйця, остудіть їх і очистіть від шкаралупи.
- Всі інгредієнти, крім крекеру, покладіть в чашу подрібнювача.
- Подрібнюйте продукти до однорідної кремоподібної маси. Солити не потрібно.
- Розкладіть печиво. Крабової масою наповніть кондитерський мішок.
- Насадка нехай буде найширша, щоб маса не застрявали. Висадіть крабовий крем на крекери.
- Прикрасьте закуску на свій смак.
Легка закуска з крекерів
Складові:
- 12 круглих крекерів
- кетчуп або томатна паста
- моцарелла для приготування піци (можна замінити сиром Емменталь, порізавши його на кубики)
- бекон
- будь-яка зелень для прикраси (ідеально підходить петрушка)
Спосіб приготування:
- Зверху кожного крекеру покладіть чайною ложечкою кетчуп або томатну пасту.
- Поверх кетчупу розкладіть кубики моцарели.
- Помістіть крекери в заздалегідь розігріту духовку на 4-5 хвилин до запікання моцарели.
- Тим часом приготуйте 12 шматочків бекону, порізаного на тонкі листочки і розкладіть їх поверх моцарели після того, як дістанете крекери з печі.
- Закуска практично готова! Залишилося лише прикрасити її гілочками зелені за смаком.
Закуска на крекерах «Святкова»
Складові:
- Крекери (солоних і сухих) 7-10 шт
- Помідори черрі 5-6 шт
- Свіжий огірок 1 шт
- Редис 2-3 шт
- Сир сирний 200 г
- Петрушка (зелень) за смаком
- Листя салату за смаком
Спосіб приготування:
- Крекери повинні бути сухі і солоні.
- На крекери викладаємо сирний сир (можна через мішок з насадкою).
- Готуємо так все крекери
- Викладаємо на блюдо з листям салату, додаємо шматочки огірка і редиски.
- В середину половинку помідора черрі.
- прикрашаємо зеленню.
Закуска на крекерах з крабовими паличками
Складові:
- Крекер солоний – 100 Грам
- Крабові палички – 150 Грам
- Яйце варене – 3 Штуки
- Сир пастоподібний – 100 Грам
- Майонез – 1-2 Чайних ложок
- Зелень – 1 Пучок (для прикраси)
приготування:
- Відваріть яйця, остудіть їх і очистіть від шкаралупи.
- З крабових паличок зніміть обгортку. Відкрийте сир. приступимо!
- Всі інгредієнти, крім крекеру, покладіть в чашу подрібнювача.
- Кількість майонезу – 1-2 чайні ложки, максимум.
- Подрібнюйте продукти до однорідної кремоподібної маси. Солити не потрібно.
- Розкладіть печиво. Крабової масою наповніть кондитерський мішок.
- Насадка нехай буде найширша, щоб маса не застрявали. Висадіть крабовий крем на крекери.
- Закуска майже готова. У мене за кількістю вийшли дві такі дощечки.
- Прикрасьте закуску на свій смак, у мене були ягідки калини і петрушка.
Вишукана закуска на крекерах
Складові:
- 1 упаковка крекерів;
- 150 грам шинки;
- 150 грам ковбасного сиру;
- 3 курячих яйця;
- 1 великий помідор;
- Петрушка за смаком;
- Майонез за смаком.
Спосіб приготування:
- Щоб приготувати таке смачне блюдо, як закуска на крекерах, потрібно почати з наступного кроку приготування. Читайте ще: Закуска наполеон: покроковий рецепт з фото.
- Для початку очищаємо ковбасний сир від шкірки, а потім пропускаємо його через середню тертку. Паралельно, відварити яйця круто, остудити їх під потоком холодної води і знімемо шкаралупу. Яйця натремо на крупній тертці.
- Паралельно, наріжемо шинку на невеликі кубики, а потім змішаємо в невеликій мисці шинку, сир і яйця. Слідом, заправимо їх майонезом і додамо сіль за смаком, знову перемішати.
- Слідом, нам потрібно викласти по 1 чайній ложці цієї начинки на кожен крекер. Петрушку промиємо, обсушити і подрібнити. А помідор промиємо й наріжемо на невеликі кубики. Прикрашаємо ними наші крекери і відразу подаємо їх на стіл.
- Ось і все, так просто у нас з вами вийшло приготувати на ваше святковий захід нове блюдо. Ви можете запропонувати вашим самим маленьким домочадцям взяти участь в приготуванні такого простого блюда, щоб вони змогли похвалитися і своєю участю перед гостями!
- Таке блюдо, як закуска на крекерах, дуже виручає, коли необхідно приготувати щось смачне і в той же час красиве, а часу на це особливо немає. Погляньте на цей рецепт, прочитайте його за пару хвилин, а за наступні 15 ви вже зможете приготувати цю неймовірну смакоту і подавати її на стіл.