Буває так, що давно улюблені і перевірені страви просто набридають! І тоді на допомогу приходять абсолютно нові рецепти, які здатні здивувати і порадувати альтернативним смаком. Напевно, ви вже пробували маринувати капусту з оцтом або квасити капусту за різними технологіями, тому, якщо у вашому зимовому раціоні цей корисний белобокий овоч присутній завжди – спробуйте приготувати капусту і з такими невластивими їй на перший погляд «компаньйонами». Отже, як маринувати капусту з гарбузом і апельсином? Все просто, наш покроковий фоторецепт вам в допомогу!
Інгредієнти для приготування маринованої капусти з гарбузом і апельсином:
- капуста білокачанна (зимових сортів) – 1,5 кг
- гарбуз – 300 г
- апельсин – 1 шт.
- вода – 1 л
- оцет 9% – 5-6 ст. л.
- сіль – 3 ч. л.
- цукор – 100 г
- рослинна олія – 50 мл
Рецепт приготування маринованої капусти з гарбузом і апельсином:
Починаємо приготування капусти з обробки гарбуза. Її слід вимити, очистити від міцної товстої шкірки і натерти на великій тертці, яка у вас є.
Другий крок – шинкування капусти, спеціально призначеної для засолювання, маринування або квашення. Очищаємо вилок від верхніх листків і качана, ріжемо руками на великі шматочки-смужки або скористаємося шатківницею. Не рекомендуємо різати занадто дрібно, інакше капуста в процесі маринування може стати м’якою і втратити свої прекрасні хрусткі властивості. Капусту присолити пару пучечками солі і трохи прим’яти руками, але без зайвої інтенсивності.
Апельсин в рецепті маринування використовуємо весь, з шкіркою. Потрібно дуже ретельно перевірити його на утримання кісточок, тому вимиємо його і разрежем на великі часточки. Перевіримо, чи є в часточках насіння, при наявності – видаляємо всі до одного.
Чому так важливо видалити з апельсина кісточки? Тому що його необхідно подрібнити разом зі шкіркою в измельчителе блендера або кухонного комбайна. Якщо раптом ви пропустите хоч одну кісточку – така подрібнена апельсинова маса додасть готової маринованої капусти гіркоту.
Тепер складаємо в одну ємність (бажано в емальовану каструлю або в каструлю з харчової нержавійки) гарбуз, апельсинову масу і капусту. Перемішуємо.
Приготуємо маринад з літра води, солі, цукру. Нагріваємо на плиті до розчинення всіх наявних у воді кристалів.
В кінці вливаємо оцет і рослинне масло.
Виливаємо маринад в капустяну масу, придавлюємо ложкою, щоб занурити капусту під маринад. Залишаємо на одну годину для охолодження в кімнаті, а потім виносимо на холод, на 24 години.
Ось і готова наша маринована капуста з гарбузом і апельсином!
Прекрасна зимова закуска для повсякденного і навіть святкового столу!
Смачного!