Дивний рецепт швидких маринованих огірків без закачування, який своєю назвою виправдовує і швидкість приготування, і швидкість поїдання! Дійсно, маринуються такі огірки на закуску з перцем всього лише добу, а результат виходить дуже цікавий. Спочатку ви відчуєте насолоду, потім солоно-гостру нотку і в кінці – приголомшливий хрускіт, як то й належить бути справжньому закусочного огурчику. Як тут не втриматися і не з’їсти їх за день!
Інгредієнти для маринованих огірків швидкого приготування:
- огірки свіжі – 1 кг
- масло рослинне – 50 мл
- вода – 850 мл
- цукор – 85 г
- оцет – 40 мл
- перець гострий – 1 ч. л.
- сіль – 3 ст. л.
- соєвий соус – 3 ст. л.
- кріп свіжий – 1 невеликий пучок
Рецепт маринованих огірків швидкого приготування без загортання:
Свіжі і міцні огірочки вимити і надрізати кожен на чотири частини, не доходячи ножем до кінчика.
Присипати підготовлені огірки 1 ст. л. солі і залишити приблизно на 40 хвилин просаливаться.
Після того, як огірки просолились, на дні ємності утворюється рідина – огірковий сік і розчинена в ньому сіль. Цю рідину потрібно просто злити, але самі огірки не промиваємо! Їх тільки можна трохи віджати, щоб зайва сіль пішла разом з рідиною. Присипаємо огірочки гострим меленим перцем. Якщо у вас в запасах є свіжий перець чилі – без проблем можна сміливо його використовувати! Наріжте кружечками і покладіть зверху по огірочками. Можна взяти половинку червоного і половинку зеленого свіжого гострого перцю, до очікуваної гостроті додасться і колоритний привабливий зовнішній вигляд страви.
Рослинна олія накаляем у маленькій сковорідці і виливаємо на огірки з перцем, тим самим допомагаємо перцю розкрити свою гостроту в повній мірі. Перемішуємо і розподіляємо масло з перцем по всьому огірочками і даємо охолонути.
Вливаємо соєвий соус. Радимо не нехтувати і не прибирати його з рецепту, соєвий соус тут грає важливу роль і надає додатковий «оксамитовий» присмак.
Готуємо маринад з оцту, залишилася солі і цукру. Розчиняємо всі кристалічні інгредієнти в рідині, вливаємо оцет (якщо у вас винний або яблучний оцет – використовуйте мірний стаканчик в 50 мл).
Перед тим як залити огірки солодко-кислим маринадом, кожен огірочок поміщаємо гілочку свіжого пахучого кропу. Тепер заливаємо маринадом і залишаємо в теплому місці на раніше обумовлені добу.
Через день закуску можна подавати до столу!
Хрусткі мариновані огірки швидкого приготування готові!
Смачного!