Якщо ви шукаєте безпрограшний варіант простого і смачного блюда, зверніть увагу на бутерброди в духовці. Воістину немає нічого простішого, швидше, ситніше і смачніше. Гарячий бутерброд в духовці – це воістину універсальна закуска, яка допоможе вам урізноманітнити сніданки по буднях або легко підготуватися до зустрічі нежданих гостей.
Гарячі бутерброди в духовці – хіт дитячого меню. Який малюк відмовиться від смачного розплавленого сиру на шматку апетитного підсмаженого хліба? Немає такої дитини! Ця страва – справжній порятунок для мам, тому що урізноманітнити його можна до нескінченності. Сир, ковбаса, овочі, шпроти, сайра – та хіба мало що можна покласти на хліб і запекти? Бутерброди в духовці – рецепти, виграшні при будь-якому розкладі.
Буває, що текстового опису недостатньо для того, щоб ви спокусилися і приготували бутерброди обраним способом. Тоді вам на допомогу прийдутьбутерброди в духовці з фото рецептів На всі випадки життя. Рецепти гарячих бутербродів в духовці найчастіше гранично прості: вам потрібно підсушити хліб і покласти на нього начинку. Читайте ще: Гарячі бутерброди – рецепт приготування.
Але це якраз той випадок, коли все геніальне просто. Залежно від обраної начинки ви завжди отримуєте абсолютно різні страви. Незмінним залишається одне: ставлення до вас ваших рідних і улюблених, яких ви балуєте такою собі смакотою. Сьогодні можна знайти тисячі рецептів цього чудового блюда.
Вводячи в пошуку в інтернеті «Гарячий бутерброд в духовці рецепт», ви виявите тисячі і тисячі способів приготування. Навряд чи вам знадобляться всі ці технології. Освоївши базову методику, далі ви можете експериментувати скільки вам завгодно, додаючи продукти або змінюючи їх пропорції.
Гарячі бутерброди: рецепти з фото
бутерброди – одна з найбільш універсальних і демократичних закусок. А гарячі бутерброди відрізняються ще й більш багатим смаком в порівнянні з холодними. Використання ж духовки для приготування цієї страви – також оптимальний спосіб. У мікрохвильовці ви ніколи не досягнете такого хрусткого хліба. Все, що може СВЧ-піч, за великим рахунком, – це підігріти продукти і розплавити сир.
А приготування бутербродів в сковороді також як і тостів з начинкою небезпечно тим, що вони можуть просто підгоріти. Крім того, в сковороду напевно буде потрібно більше масла. А це аж ніяк не самий виграшний варіант для вашого і без того не самого дієтичного страви.
Гарячі бутерброди – це один з кращих видів експрес-закуски. Підготовлені продукти можна покласти в холодильник або навіть заморозити. На ранок все, що вам треба, – це поставити готову страву в духовку. Через 5-15 хвилин ви можете насолоджуватися сніданком. Звичайно, не можна сказати, що ці ласощі максимально корисно для здоров’я і фігури. Жири, якими насичений гарячий бутерброд, можуть зіграти з вами злий жарт.
Однак якщо у вашому раціоні будуть присутні і інші продукти – не бійтеся «шкідливого бутерброда». Крім того, пам’ятайте, що підсушений хліб набагато корисніше для фігури, ніж хліб свіжий. Інша справа, якщо ви щедро ллєте на деко масло … Однак і тут можна викрутитися: деко можна змастити пензликом або використовувати серветки для видалення зайвого жиру.
Подужати ця страва може дійсно будь-кулінар з будь-яким рівнем підготовки. Якщо ваш улюблений навчився готувати гарячі бутерброди – сміливо можете його похвалити. А як цікаво робити такі бутерброди разом з дітками!
Під наглядом батьків вони цілком можуть різати хліб, помідори або сир і вчитися поєднувати продукти. Ця корисна гра принесе їм стільки радості! А як захоплююче робити гарячі бутерброди в духовці, фото яких можна викладати в соціальні мережі, щоб друзі позаздрили і пораділи! Загалом, простір для експериментів – небувалий.
Давайте ж, нарешті, дізнаємося, які базові рецепти гарячих бутербродів існують, чим вони відрізняються і як зробити самий смачні запечені бутерброди в духовці.
Бутерброди з сиром в духовці – рецепт
Вам знадобиться:
-
- батон або булочка,
- вершкове масло,
- сир,
- сіль,
- перець,
- зелень.
це максимально простий рецепт бутербродів, приготування якого відніме у вас 15 хвилин вільного часу і мінімум продуктів, які, як правило, є у кожної господині в холодильнику. Проте, така простота приготування аж ніяк не вплине на смак цих відмінних бутербродів.
Візьміть булочку або батон, поріжте на шматочки, які вам буде зручно їсти: не дуже великі і в міру товсті. Змастіть їх вершковим маслом з обох сторін. Зверху покладіть кілька гілочок зелені, яка у вас є. Відмінно йдуть традиційні петрушка і кріп, але ви можете вибрати травичку за вашим бажанням. Обов’язково посипте її сіллю і перцем, але знайте міру!
Зверху покладіть порізану сир. Якщо сиру у вас небагато, а бутерброди зробити хочеться, сир можна потерти на тертці і викласти гіркою. Запікаються такі бутерброди недовго, адже всі інгредієнти вже готове. Важливо, щоб розплавився сир. Як тільки це відбудеться (вам буде потрібно 5-7 хвилин в середньому), вимикайте духовку і подавайте ваше блюдо.
Бутерброди з ковбасою в духовці – рецепт
Вам знадобиться:
-
- батон або булочка,
- вершкове масло,
- томатний соус або майонез,
- ковбаса,
- сир,
- сіль,
- перець,
- зелень.
Будь-які гарячі бутерброди неможливі без сиру, а зелень їх дуже прикрашає. Тому ці інгредієнти ви зустрінете в будь-якому рецепті. Ковбасу для таких бутербродів ви можете брати будь-яку, ту, яка вам більше подобається. Крупно порізане сало в деяких сортах копченої ковбаси відмінно тане в духовці, просочуючи хліб.
Якщо ви любите, щоб сало було порізано дрібно, теж підійде: воно відмінно оживляти хліб в будь-якому випадку, при цьому зовнішній вигляд шматка ковбаси залишиться практично таким же, як і до теплової обробки. Любителі вареної ковбаси також можуть не впадати у відчай: в такий бутерброд підійде абсолютно будь-які ковбасні вироби, вибирайте на свій смак!
Масло можна замінити майонезом, смак вийде пікантні, але тоді будьте обережні з сіллю і перцем: може статися, що їх зовсім не потрібно додавати. Пробуйте! Абсолютно інший смак вийде, якщо в якості соусу ви будете використовувати томатну основу, наприклад, кетчуп. Читайте ще: Бутерброди з червоною рибою – рецепт приготування.
На порізаний хліб намажте масло, майонез або томатний соус, потім покладіть зелень (крім петрушки і кропу відмінно піде зелена цибуля). Зверху відправте скибочки ковбаси і прикрийте їх сиром. Такому бутерброду для запікання знадобиться 10-15 хвилин.
Бутерброди зі шпротами в духовці – рецепт
Вам знадобиться:
-
- батон,
- шпроти,
- сир,
- лимон,
- зелень.
Хто з господинь не знає, як смачні бутерброди зі шпротами? Вони йдуть на ура на будь-якому святі! Але якщо холодні бутерброди набридли і вам, і вашим гостям, осовременьте цю закуску – приготуйте гарячі бутерброди зі шпротами! Часу це займе трохи більше, а ось зусиль – ні. Зате кожен гість гідно оцінить ваші кулінарні вміння!
Поріжте батон на шматочки, покладіть його на деко. На кожен шматочок в залежності від його розміру покладіть по дві-три рибки. Поріжте зелень, покладіть її зверху на бутерброд. Притрусіть зверху натертим сиром. Не шкодуйте сиру, сипте побільше! Надішліть бутерброди в духовку на 10 хвилин. На вже готову страву покладіть по половинці гуртка лимона.
Повір’я, цей останній штрих задає тон всьому блюду! Будь-яка риба і лимон – нерозлучні друзі, а тут цей дует просто не знатиме собі рівних! Якщо ж ви не ризикуєте дивувати гостей таким поєднанням, замініть лимон скибочкою огірка або помідора. Буде теж смачно, але більш традиційно.
Іноді в ці бутерброди додають часник і варені яйця, замінюють свіжі огірки солоними. Не бійтеся експериментувати! Все це дуже смачно!
Бутерброди з помідорами в духовці – рецепт
Вам знадобиться:
-
- батон або булочка,
- майонез,
- помідори,
- сир,
- сіль,
- перець,
- зелень.
Спробуйте по-різному порізати інгредієнти, і ви здивуєтеся, які різні страви у вас вийдуть! Для більш традиційного рецепту поріжте хліб шматочками, намажте його майонезом. Тільки не переборщіть! Потім поріжте помідори шайбами. Тут важливо вибрати «правильні» помідори.
Занадто водянисті вам не підійдуть. Ті, у яких багато насіння, теж. Беріть тугі дрібні помідори, у яких невелика серединка. Якщо є можливість, готуйте з помідорами чері. Вони солодші в порівнянні з нашими звичайними помідорами. До того ж, плодоніжка у них дуже маленька і не псує смак готового блюда. Покладіть порізані помідори на намазаний майонезом хліб. При бажанні посипте сіллю і перцем.
Зверху відправте дрібно порізану зелень, а завершите формування бутерброда шматочками сиру. У духовці такий красень повинен провести близько 7 хвилин. Якщо ви хочете зробити більш оригінальне блюдо, то помідори і сир порізати дрібними кубиками, змішайте з дрібно порізаною зеленню і майонезом. І вже цю суміш накладайте на шматочок хліба. Час приготування таких бутербродів в духовці – 10 хвилин.
До бутербродів з помідорами найкраще підходить зелень кропу. Можна також додати в суміш трохи часнику. Смак від цього тільки виграє!
Бутерброди з сайра в духовці – рецепт
Вам знадобиться:
-
- батон,
- сайра,
- сир,
- цибуля,
- яйце,
- зелень,
- майонез.
цей рецепт бутербродів в духовці відрізняється від інших тим, що спочатку потрібно підсушити хліб в духовці, а вже потім покласти на нього суміш їх усіх інгредієнтів і запекти до апетитною золотистої скоринки. Отже, спочатку підготуйте суміш для намазування. Відваріть два яйця, дрібненько їх поріжте.
Дрібно поріжте або натріть на тертці цибулю. Відкрийте сайру. А тепер перемішайте всі інгредієнти, мисліть їх виделкою, щоб вийшла якомога більше однорідна маса. Якщо виходить погано, додайте трохи майонезу. Тільки трохи! Нам не потрібно, щоб рибка плавала в жирі. Далі додайте порізану зелень (традиційну петрушку і кріп буде відмінно). Відставте «замазку», вона готова. Окремо потріть сир і приготуйте майонез.
Далі відправте запікатися шматочки хліба спочатку без нічого. 5-10 хвилин в духовці (на любителя) їм буде досить. А далі починайте чаклувати. Покладіть на шматочок кілька крапель майонезу, кілька ложок суміші з сайри. розрівняйте суміш.
Присипте зверху сиром (не шкодуйте!) І відправте запікатися в духовку. Приблизно вам знадобиться ще хвилин 15-20, але стежте, щоб сир не згорів, а придбав приємний золотистий колір. Є ці бутерброди потрібно трохи остиглими – тоді вони особливо смачні. Як тільки ви освоїте основні рецепти гарячих бутербродівв, можете експериментувати далі.
Ви можете взяти багети і не різати їх на шматочки, а запікати цілком. Ви можете готувати бутерброди в яєчному клярі. А можете освоїти прекрасне італійське блюдо брускетту, яке означає не що інше, як закуску-бутерброд. Головна відмінність брускетти від «нашого» бутерброда в тому, що шматочок хліба для брускетти потрібно попередньо підсушити (наприклад, в тостері або на сковороді без масла).
Користь гарячих бутербродів
наостанок про користь гарячих бутербродів. Здавалося б, немає нічого простішого бутерброда (що, як відомо, з німецької перекладається як «хліб з маслом»). І в той же час жодна інша страва не пропонує такий простір для творчості. Ви можете брати абсолютно будь-який хліб (білий, сірий, чорний, цільнозерновий, багет або булку) і «начиняти» його чим завгодно – від овочів до м’яса і риби. Звичайно, не можна залишити без відповіді питання про користь гарячих бутербродів. А вірніше, про їх шкоду.
Недарма ж традиційно бутерброд вважається «холостяцьким стравою», простим і швидким у приготуванні. Втім, сучасний темп життя давно привчив до бутербродів і прекрасну половину людства. Правда, найчастіше жінки вживають бутерброди з почуттям провини: мовляв, не приносять користі ж!
Що ж, бутерброди на швидку руку настільки шкідливі, що від них потрібно негайно відмовитися? Адже в них так багато калорій! А цей моторошний холестерин! А така апетитна скоринка, яка шкідлива людям з проблемним ШКТ! А мамині попередження про шкоду харчування всухом’ятку!
Правда, якщо розібратися, то картина вийде зовсім інший. Секрет криється в помірності. Ви ж не збираєтеся харчуватися одними бутербродами, вірно? І є їх на ніч не станете? Найчастіше бутерброди роблять вранці, а калорії, отримані за сніданком, відмінним чином переваряться за цілий день.
Крім того, замість жирного майонезу і шкідливою ковбаси можна використовувати знежирений сир і обмежитися помідорами або перцем, а також класти побільше корисної зелені. Таким чином, фігурі ви не пошкодити, а ось заряд бадьорості і гарного настрою вам буде забезпечений! Не виключайте гарячі бутерброди в духовці з раціону! Просто їжте їх з розумом.