500 рецептів
Закуски

Закуска до горілки: покроковий рецепт з фото

by admin 31 Березня, 2019 No Comments

Горілка здатна підкреслити достоїнства і приховати недоліки будь-якої страви. У кожного шанувальника цього напою є своя думка на рахунок того, чим краще закушувати горілку. Варто пам’ятати, що горілку можна пити з будь-якою їжею, крім солодких страви. Горілку краще починати закушувати ситними гарячими стравами, а потім поступово перейти до холодних.

Даний вид алкогольного напою є, безумовно, найбільш популярним на всьому пострадянському просторі. З огляду на широку поширеність даного алкогольного продукту, існує також безліч варіантів того, чим закушувати горілку. При цьому необхідно знати, що незважаючи на простоту хімічного складу горілки, деякі продукти в поєднанні з нею вживати шкідливо. Читайте ще: Закуска з млинців: покроковий рецепт з фото.

Нижче розглянемо перелік основних варіантів, чим краще закушувати горілку, а також спробуємо з’ясувати, чи можна запивати горілку.

Тарталетки з оселедцем

Закуска до горілки: покроковий рецепт з фото

Складові:

    • 1 упаковка малосольной оселедця
    • 1 невелика буханочка бородинского хліба
    • 20 жовтків дуже свіжих перепелиних яєць
    • 1 банка щучої ікри
    • 2 хрустких огірочка
    • 1 маленьке зелене яблуко
    • сік половини лимона
    • половина пучка шніт-цибулі
    • оливкова олія
    • сіль, чорний перець

Спосіб приготування:

    1. У хліба зріжте кірку, відріжте 20 тонких, 5 мм, шматків. Збризніть водою і маслом, щоб хліб став пластичним. Покладіть кожен шматочок в формочку для запікання і втисніть в краю, щоб хліб прийняв форму кошики. Поставте в розігріту до 180 ° С духовку і підсушіть до хрустких країв, приблизно 7 хв. потім остудіть.
    2. Наріжте оселедець дуже гострим ножем акуратними шматочками зі стороною 5 мм. приправте перцем.
    3. Наріжте огірки кубиками дрібніше, ніж оселедець. Злегка посоліть і поперчіть, перемішайте і додайте до оселедця.
    4. Очистіть від шкірки яблуко, видаліть серцевину, наріжте м’якоть такими ж кубиками, як огірки. Полийте лимонним соком, перемішайте, дайте постояти 3-4 хв., Обтрусіть від лимонного соку і додайте до оселедця з огірком. Дрібно наріжте шніт-цибуля, втрутився в тартар.
    5. Кошики, які охололи з бородинского хліба вийміть з формочок і розкладіть на красивому блюді або підносі. Акуратно викладіть в кожну тартар з оселедця. У центрі тартара в кожної кошички зробіть поглиблення.
    6. Акуратно відокремте жовтки перепелиних яєць від білків. Викладіть по жовтку в кожне поглиблення. Поруч з жовтком – трохи щучої ікри (щоб тартар було добре видно). подавайте негайно.

Закуска з оселедця з яблуками

Закуска до горілки: покроковий рецепт з фото

Складові:

    • 500 г філе слабосоленої оселедця
    • 250 г жирної сметани
    • 1 велика біла цибулина
    • 1 велике зелене яблуко
    • сік і цедра половини невеликого лимона
    • 1-3 ст. л. гірчиці
    • сіль, мелений чорний перець
    • молоко, в разі потреби
    • чорний хліб для подачі

Спосіб приготування:

    1. Оселедець спробуйте – якщо вона солона, вимочіть її в молоці, від 30 хв. до 4 ч. Потім обсушити паперовими рушниками і наріжте невеликими, зручними для їжі шматочками.
    2. Очистіть яблуко від шкірки і серцевини, наріжте м’якоть якомога більше тонкою соломкою. Полийте яблуко половиною лимонного соку, присипте цедрою і перемішайте.
    3. Очистіть цибулю, розрізати вздовж на четвертинки, потім наріжте поперек якомога тонше. Полийте лимонним соком, посоліть і пам’ятайте руками.
    4. Змішайте сметану з гірчицею за смаком, посоліть і поперчіть, збийте. Додайте в сметану яблука і цибулю, акуратно перемішайте. Дайте постояти 15 хв.
    5. Покладіть оселедець в суміш сметани, яблук і цибулі, акуратно перемішайте, накрийте і дайте настоятися в холодильнику мінімум 1 ч.
    6. Перед подачею підсмажте шматки чорного хліба в тостері або в духовці. Викладіть на теплі тости холодну закуску з оселедця, подавайте негайно.

Бажання зі свинини до горілки

Закуска до горілки: покроковий рецепт з фото

Складові:

    • свіжа свинина одним шматком, вагою 1.3-2 кг
    • перець мелений, сіль
    • будь-які спеції для м’яса
    • лавровий лист

Спосіб приготування:

    1. Свіже м’ясо (яке не було замороженим) миємо й висушуємо. Солимо, перчимо, посипаємо спеціями з усіх боків. Якщо шматок свинини досить великий, тоді, щоб воно Просолов, робимо ін’єкції соляним розчином. Для цього столову ложку солі розчиняємо в половині склянки води і за допомогою одноразового шприца обколювати м’ясо з усіх боків.
    2. Тільки не захоплюйтеся, інакше м’ясо буде надто солоним. На шматок вагою 2 кг йде трохи більше половини такого розчину.
    3. Далі, кладемо підготовлений шматок м’яса в рукав, додаємо лавровий лист і щільно зав’язуємо краю, випустивши з рукава все повітря. Потім знову кладемо згорток в рукав, видаливши повітря і зав’язавши краї. Виходить м’ясо, щільно упаковане в два шари з рукава.
    4. На дно каструлі кладемо бавовняну серветку або будь-яку чисту ганчірку (НЕ синтетику!), На неї – м’ясний згорток, заливаємо гарячою водою і ставимо на плиту. Коли закипить вода, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо 4 години.
    5. Знімаємо каструлю з м’ясом з плити і залишаємо до повного охолодження. Виймаємо згорток з каструлі, кладемо його в інший посуд і ставимо зверху невеликий гніт, так буженина стане щільніше. Відправляємо в холодильник цю споруду на кілька годин, можна на всю ніч, для застигання.
    6. Акуратно знімаємо пакети з готовою буженини, нарізаємо її шматочками і готуємо смачні бутерброди або подаємо до столу у вигляді нарізки.

Закусочний рулет з сиру з червоною рибою

Закуска до горілки: покроковий рецепт з фото

Складові:

    • сьомга / форель слабосолона 300 г
    • сир твердий 200 г
    • кріп / петрушка 30 г

Спосіб приготування:

    1. Потерти сир, помити зелень, обсушити й подрібнити. З’єднати сир і порізану зелень, покласти в каструльку невеликого розміру, поставити на водяну баню.
    2. Підігрівати, не перестаючи помішувати, поки не розплавиться сирок.
    3. 2 Покласти отриману сирну масу між декількома шарами плівки, розкачати качалкою, щоб вийшов тоненький пласт. Тонко порізати рибку.
    4. Прибрати верхню плівку, покласти шматочки риби на пласт сиру, сформувати рулетик, відправити на тридцять хвилин в холодильник, прибрати плівку, порізати закусочний рулет на шматочки.

Рулетики з беконом

Закуска до горілки: покроковий рецепт з фото

Дуже часто в житті бувають випадки, коли про свою появу попереджають буквально за лічені години. І у господині, якою б чудовою вона не була, не залишається часу на приготування великих, складних красивих страв. Рулетики з беконом займають перші позиції в списку швидких і смачних рецептів. Простота їх приготування доступна навіть починає молодий господині, а зовнішнє оформлення порадує гастрономічних естетів.

Складові:

    • бекон, бажано вже нарізаний тонкими пластинами,
    • сирний сир без цукру і наповнювачів,
    • житній хліб,
    • цибуля-перо,
    • 1 головка часнику.

 Спосіб приготування:

    1. Очистити і вимити часник. Один з чудових способів швидкого очищення часнику – натиснути на головку рукою, частина часниковий зубків вислизає з оболонки вже очищеної.
    2. Часник видавити на шматочки житнього хліба і залишити для просочення.
    3. Кожну пластинку бекону змастити тонким шаром сирного сиру.
    4. Хліб нарізати невеликими брусочками.
    5. Пір’ячко зеленої цибулі також нарізати шматочками трохи ширше, ніж платівка бекону.
    6. На змащений сирним сиром скибочку бекону викласти брусочек хліба і кілька зелених пір’я цибулі, згорнути в рулет таким чином, щоб пір’я стирчали з одного боку.

Рулетики з беконом готові, залишається тільки виставити їх на блюдо. Один з варіантів декорування готового блюда – вистелити дно тарілки листям салату і потім укласти рулети. Можна зробити навпаки: спочатку укласти беконні рулетики, зверху посипати їх петрушкою або кропом.

Рулетики з шинки

Закуска до горілки: покроковий рецепт з фото

Рулетики з шинки – дуже проста, швидка в приготуванні чудова закуска до святкового столу. Приготувати її легко – ви самі в цьому переконаєтеся!

Складові:

    • 500 г шинки,
    • 150 г хрону,
    • 200 г сметани,
    • сіль, цукор і оцет за смаком,
    • 300 г зеленого салату.

Спосіб приготування:

    1. Для приготування рулетиків з шинки потрібно хрін дрібно натерти, перемішати зі сметаною, додати за смаком цукор, сіль, оцет.
    2. Шинку для рулетиків вибирайте еластичну і нарізуйте її якомога тонше, щоб рулетики добре скручувалися.
    3. Скибочки шинки змастити цією масою, згорнути рулетиками, сколоти шпажками для сендвічів і укласти на блюдо, прикрасивши зеленню і лимоном.
    4. Можна обернути кожен рулетик з шинки листям салату і покласти в глибоку салатницю один до іншого. Обгортати салатом треба так, щоб кінчик рулету залишався не вкритих салатом, і цим кінчиком треба класти догори.
    5. Для приготування рулетиків з шинки можна використовувати найрізноманітніші начинки, наприклад сир з часником, натертий сир із зеленню і горіхами та ін.

Асорті з м’яса до горілки

Закуска до горілки: покроковий рецепт з фото

Такі рулети готуються з трьох видів м’яса – яловичини, свинини і курятини. Асорті з рулетів потрібно подавати на красивою тарілці. Можна прикрасити блюдо свіжими овочами і гілочками зелені.

Складові:

    • молоко – 50 мл
    • сіль за смаком
    • яловичина – 300 г
    • нарізаний кріп – 1 ст. л.
    • свинина (шийна частина) – 150 г
    • курка (грудка) – 150 г
    • морська капуста – 100 г
    • яйце (жовток) – 4 шт.
    • яйце – 2 шт.
    • масло рослинне – 2 ст. л.
    • морква середнього розміру – 1 шт.

Спосіб приготування:

    1. Приготувати рулет з морською капустою. Яловичину і свинину вимити, обсушити. Яловичину розрізати на 2 шматки. Зробити на м’ясі поперечні надрізи, накрити харчовою плівкою і добре відбити в тонкі пласти. Натерти сіллю і перцем. Один шматок яловичини відкласти.
    2. Яйця збити з молоком і сіллю, вилити на велику сковороду з розігрітим маслом і готувати 6-7 хв. дати охолонути.
    3. Укласти шарами пласт зі свинини, пласт з яловичини, яєчний млинець і морську капусту.
    4. Загорнути м’ясо з начинкою в рулет і перев’язати шпагатом.
    5. Для рулету з морквою курячу грудку накрити плівкою і відбити, приправити сіллю і перцем. Жовтки розтерти до білого кольору і змішати з кропом. Моркву відварити до напівготовності, очистити і нарізати тонкими скибочками.
    6. На шматок відкладеної яловичини помістити курячу грудку, рясно змащуючи м’ясо жовткова масою. Зверху розкласти морква.
    7. Загорнути рулетом і перев’язати шпагатом. Готувати рулети на паровій бані 45-50 хв., До м’якості м’яса. Перед подачею на стіл нарізати скибочками і подати на Блюда.

Домашні тарталетки з грибами

Закуска до горілки: покроковий рецепт з фото

Закуска в тарталетках з грибами – ідеальний рецепт для святкового столу! По-перше, страва виходить дуже ситним. По-друге, шалено смачним і ароматним. І по-третє, воно швидко готується (якщо не враховувати тісто, адже його можна зробити заздалегідь і зберігати в холодильнику).

Для тарталеток:

    • Борошно пшенічная200 грам
    • Масло слівочное120 грам
    • Вода чиста ледяная5 столових ложок
    • Солена кінчику ножа

Для начинки:

    • Печериці свежіе200-300 грам
    • Цибуля ріпчаста великого размера1 штука
    • Сіль за смаком
    • Яйця куріние3 штуки
    • Майонез2 столові ложки
    • Масло рослинне

Спосіб приготування:

    1. Обробна дошка, кухонний ніж, столова ложка, чайна ложка, середня миска – 2 штуки, формочки для тарталеток, духовка, кухонні прихватки, сито, велика терка, харчова плівка, холодильник, духовка, кухонний стіл, качалка, стакан, вилка, тарілка – 3 штуки, сковорода, дерев’яна лопатка, середня каструля з кришкою, друшляк, маленька каструля, піднос або плоске блюдо для подачі
    2. Борошно висипаємо в сито і просіваємо в середню миску. Це необхідно зробити для того, щоб компонент наситився киснем і завдяки такому процесу тісто вийшло ніжним і повітряним.
    3. У миску з просіяного борошном натираємо 100 грам холодного вершкового масла. Для цього скористаємося великої теркою. Потім відразу ж перетираємо чистими (бажано холодними) руками компоненти до утворення дрібної крихти.
    4. Далі тоненькою цівкою і невеликими частинами виливаємо в ємність крижану воду і паралельно продовжуємо вимішувати тісто.
    5. Тепер формуємо з маси куля, обмотуємо в харчову плівку і ховаємо в холодильник настоюватися мінімум на 30 хвилин. А тим часом приготуємо начинку!
    6. Печериці ретельно промиваємо під проточною теплою водою і викладаємо на обробну дошку. За допомогою ножа видаляємо огрубілі місця на капелюшках і ніжках. Тепер перекладаємо гриби в середню каструлю і заливаємо звичайною холодною водою так, щоб вона повністю їх покривала.
    7. Ставимо ємність на великий вогонь і прикриваємо кришкою.
    8. Коли рідина закипить, злегка прикручуємо конфорку і варимо компоненти протягом 10 хвилин. Після закінчення відведеного часу, притримуючи каструлю з допомогою кухонних прихваток, виливаємо її вміст в раковину через друшляк.
    9. Коли з печериць стече зайва рідина і вони злегка охолонуть, перекладаємо гриби на обробну дошку. Підручним інструментом подрібнюємо компоненти шматочками і переміщаємо в вільну тарілку.
    10. Скориставшись ножем, очищаємо цибулю від лушпиння і ретельно промиваємо під проточною водою. Тепер викладаємо компонент на обробну дошку і дрібно рубаємо кубиками. Подрібнену цибулину пересипаємо в чисту тарілку.
    11. Яйця викладаємо в маленьку каструлю і заливаємо звичайною холодною водою так, щоб вона покривала компоненти. Тепер ставимо ємність на великий вогонь і чекаємо, коли рідина закипить. Відразу ж після цього прикручуємо конфорку і відварюємо яйця круто протягом 10 хвилин.
    12. Після закінчення відведеного часу за допомогою кухонних прихваток ставимо ємність в раковину під струмінь холодної води. Нам потрібно, щоб компоненти повністю охололи, тоді з них буде легко видалити шкаралупу.
    13. Після всього викладаємо яйця на обробну дошку і, скориставшись великої теркою, подрібнюємо їх до стану стружки. Підготовлені компоненти пересипаємо в чисту тарілку і поки що залишаємо в спокої.
    14. У сковороду наливаємо невелику кількість рослинної олії і ставимо на середній вогонь. Коли воно добре розігріється, додаємо сюди подрібнену цибулю. Постійно помішуючи дерев’яною лопаткою, обсмажуємо компонент до м’якості.
    15. Відразу ж після цього викладаємо в сковороду дрібно рубані варені печериці та продовжуємо готувати начинку ще 15 хвилин. Увага: гриби повинні придбати ніжно-золотистий колір. В кінці вимикаємо конфорку, а в ємність за смаком додаємо сіль і ще раз все добре перемішуємо.
    16. Коли зажарка стане ледве теплою, пересипаємо її в чисту середню миску. Сюди ж викладаємо подрібнені яйця і пару столових ложок майонезу. Все ретельно перемішуємо до утворення однорідної маси і залишаємо осторонь настоюватися.
    17. Після того, як тісто охолоне, дістаємо його з холодильника і звільняємо від харчової плівки. Кухонний стіл посипаємо невеликою кількістю борошна і викладаємо сюди 1/3 частина від загальної маси кулі.
    18. Скориставшись качалкою, розгортає тісто в пласт товщиною приблизно 3 міліметри. Тепер видавлюємо на ньому кружечки за допомогою склянки.
    19. Тепер змащуємо їх дно і стінки залишилися шматочком вершкового масла і в кожну викладаємо кружальця тіста. Чистими пальцями утрамбовуємо коржі, щоб вони набрали вигляду тарталеток.
    20. Включаємо духовку і розігріваємо її до температури 200 ° С. Відразу ж після цього ставимо на середній рівень формочки і випікаємо тарталетки протягом 15 хвилин, коли вони зарум’яняться.
    21. Тепер дістаємо їх з допомогою кухонних прихваток і відставляємо в сторону трохи охолонути. Потім дістаємо тарталетки з ємностей і викладаємо на тацю або спеціальну тарілку для подачі. Повторюємо процедуру від початку до кінця, поки у нас не закінчиться тісто.
    22. Коли тарталетки з тіста охолонуть, в кожну з допомогою чайної ложки викладаємо грибну начинку. Все, закуска готова, тому можемо запрошувати друзів і домочадців до обіднього столу.
    23. Незважаючи на те, що це закуска, вона виходить досить ситної. Тому перш ніж подавати її до обіднього столу, переконайтеся в тому, що всі гості голодні і у них ще залишається місце в животі для основних страв.
    24. До речі, для більшої привабливості за бажанням тарталетки можна прикрасити свіжою зеленню, салатним листочками, часточками помідора і кружечками свіжих огірків.

Холодець з яловичини до горілки

Закуска до горілки: покроковий рецепт з фото

Складові:

    • яловичина на кості (гомілка, суглоби, ребра) – 3,5 кг
    • вода – 2-2,5 л
    • сіль – 1 ст. л. з гіркою або за смаком
    • лавровий лист – 2 шт.
    • гвоздика – 2 шт.
    • ріпчаста цибуля – 1-2 шт.
    • морква велика – 1 шт.
    • чорний перець горошок – 10 шт.
    • запашний перець – 2 шт.
    • часник – 1 головка
    • петрушка, варені яйця – для прикраси

Спосіб приготування:

    1. Для холодцю в цей раз я взяла яловичу голяшку на кістки, пару суглобів, а також ребра з м’ясом. Загальна вага м’ясного набору склав 3,5 кг. Читайте ще: Закуска з кальмарів рецепт з фото.
    2. Яловичину ретельно промила і розрубала на частини, щоб шматки помістилися в каструлі. Великі кістки попросіть розрубати м’ясника на ринку або розпиляти ножівкою самостійно – в останньому випадку буде набагато менше осколків кісточок. Чим щільніше ви укладете яловичину в каструлю, тим менше води вам знадобиться, щоб залити м’ясо, а значить, бульйон в результаті вийде більш концентрованим.
    3. М’ясні частини я плотненько, без просвітів, поклала у велику каструлю (обсяг 5 літрів). Зверху залила окропом і поставила каструлю на максимальний вогонь. Як тільки почне закипати (не допускайте активного кипіння!), Відразу ж злила всю воду – разом з першим бульйоном з каструлі піде «шум», так як ми не вимочували м’ясо, частинки білка згорнуться великими рудувато-сірими пластівцями. Не турбуйтеся, за 5-7 хвилин м’ясо не встигне виварити і не втратить своїх желирующих властивостей.
    4. Злив перший бульйон, вміст каструлі я ретельно промила в холодній воді. Повернула каструлю назад на плиту, залила чистою холодною водою – вона повинна покривати вміст на 3 пальці (співвідношення води і м’ясопродуктів 1: 1 або менше, у мене пішло 2,5 літра води). Знову довела до кипіння і варила яловичину на тихому вогні зі злегка прочиненими кришкою протягом 4 годин.
    5. Через зазначений час потрібно додати в каструлю цибулю, часник, морква і спеції: чорний і запашний перець, гвоздику, лавровий лист. Можна розширити список, включивши в нього корінь петрушки і селеру. Також на цьому етапі я додала сіль – 1 столову ложку з гіркою (орієнтуйтеся на свій смак). Повернула каструлю на вогонь і продовжила варити холодець ще 1 годину на середньому вогні.
    6. В результаті м’ясо повинно легко відділятися від кісток і ділитися на волокна, бульйон – вийти чистим і прозорим, золотистого кольору. З бульйону я витягла яловичину, щоб вона злегка охолола.
    7. Тим часом підготувала посуд для холодцю. Підійдуть глибокі миски, піали, форми-кексніци і т. Д. Якщо плануєте перевертати холодець після застигання на плоске блюдо, то спочатку викладіть на дно формочок прикраса. Як декор можна використовувати шматочки вареної моркви, яйця, зелень, горошок, кукурудзу та ін.
    8. Злегка остигле м’ясо я розділила на маленькі шматочки (за допомогою пари вилок). Наповнила форми приблизно на 3/4 об’єму.
    9. Бульйон процідила через марлю, складену в 4 рази, щоб позбутися від дрібних осколків кісточок. Залила чистим бульйоном форми таким чином, щоб рідина повністю покривала їх вміст. Залишила при кімнатній температурі до остигання, а потім перенесла в холодильник.
    10. Яловичий холодець, зварений за всіма правилами, застигає дуже швидко – вже через 3-4 години він стане пружним і щільним, але все ж краще почекати до ранку, щоб він легко різався ножем. З силіконових формочок він виймається дуже легко. Посуд з інших матеріалів помістіть на кілька секунд в гарячу воду, тоді холодець без праці випаде на тарілку, якої ви його накриє зверху.

Інші рецепти:

Бутерброди з оселедцем - рецепт приготування

Маринована капуста з гарбузом і апельсином - Покроковий рецепт з фото

Канапе з сирним сиром рецепт з фото

Бутерброди з крабовими паличками: покроковий рецепт з фото

  • Previous Вафельні тарталетки: покроковий рецепт з фото6 років ago
  • Next Тарталетки з оселедцем: покроковий рецепт з фото6 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Закуски
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • Напої
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Страви з курки