Канапе (фр. Canapé) – це маленькі бутерброди, які можна поділити на два види, незважаючи на безліч способів приготування. У першому випадку за основу слід брати підсмажений на оливковій олії або підсушений хлібний тост, на який потім розміщуються інші інгредієнти.
У другому ж випадку в якості основи використовують підкладку з овочів: часточки огірка, скибочку відвареної картоплі, гуртки моркви і т.п. Читайте ще: Канапе з беконом: покроковий рецепт з фото.
Канапе з сирним сиром
Складові:
-
- чорний бородинський хліб – 150 г (4 шматки товщиною близько 0,8 см)
- філе подкопченной нерки – 100 г (шматком або скибочок)
- вершковий сирний сир Almette – 75 г
- свіжа рукола для прикраси – 12 листочків
- білий або чорний кунжут для прикраси (за бажанням) – трохи насіння
- пластикові або дерев’яні шпажки для канапе – 12 шт.
Спосіб приготування:
-
- Якщо ви придбали хліб цілим цеглинкою, зріжте у нього підгорілі окраєць і краю і наріжте м’якуш на скибочки товщиною близько 0,8 см. Якщо у вас вже готова нарізка, бажано також видалити у неї занадто горілі скоринки, щоб канапе не гірчить.
- Упаковку з рибою (якщо вона вакуумна) і баночку з сирним сиром (повинна бути герметична) помийте теплою водою з невеликою кількістю мила, щоб видалити з них мікробів (т. К. Інгредієнти в цьому страві не піддаються тепловій обробці). Зелень рукколи також сполосніть теплою, потім прохолодною проточною або фільтрованої водою і обсушити на паперовій серветці.
- Якщо ви купили філе риби одним шматком, наріжте його на тонкі скибочки гострим ножем.
- Візьміть один підготовлений скибочку хліба, змастіть його сирним сиром, щільно викладіть на нього ¼ усієї кількості риби, необхідної за рецептом, і злегка притисніть її руками.
- Другий скибочку хліба також змастіть сирним сиром і накрийте їм (намазала стороною вниз) перший рибний бутерброд, притисніть рукою.
- Змастіть зверху собі шматок хліба сирним сиром і щільно викладіть на нього ще ¼ риби (бажано, щоб утворився рівний шар без пустот).
- Гострим ножем обріжте у отриманого багатошарового бутерброда нерівні виступаючі краї рибних скибочок (для більш акуратного вигляду майбутніх канапе), а потім розріжте його на шість однакових частин.
- Прикрасьте кожне канапе насінням кунжуту (необов’язково) і листком рукколи і перенесіть закуску на тарілку сервіровки. Із залишками інгредієнтів ще для шести канапе поступите так само, як описано вище.
- До подачі приберіть канапе в прохолодне місце (в холодильник або на балкон, якщо температура на вулиці не вище 12-15 ° С), прикривши їх зверху харчовою поліетиленовою плівкою. Безпосередньо перед подачею плівку зніміть і вставте в кожне канапе по шпазі.
Канапе з баклажанами і сирним сиром
Складові:
-
- 6 шматків житнього хліба
- 1 баклажан
- 2 помідори
- 2 зубчики часнику
- 1 баночка м’якого сирного сиру (140г.)
- кілька гілочок кропу
- сіль за смаком
- раст. масло для смаження
Спосіб приготування:
-
- Баклажан вимть, витерти на сухо, порізати на кружечки (на 6 гуртків) Помідори вимити, витерти на сухо, нарізати на кружечки.
- У сковороді разогрть раст.маслом, обсмажити з двох сторін кружечки балажан, потім кружечки помідор, посолити їх за смаком, викласти обсмажені овочі на серветку, що б ввібрали зайве масло. Часник очистити і дрібно порубати.
- З шматків хліба вирізати стаканчиком кружечки, намазати хліб сирним сиром, зверху покласти кружок баклажана, посипати подрібненим чеснокоом, знову сирний сир (в сирний сир за бажанням можна додати вершки), і кружок помідора, прикрасити гілочкою кропу.
Канапе з сирним сиром
Після того, як одного разу, вже досить багато років тому, я спробувала сирний сир Almette, він щільно увійшов в наш раціон. І я не просто готую з ним бутерброди, замінюючи їм масло, а використовую його для приготування різних закусок.
З сирними сирами такого типу відмінно готувати канапе або фарширувати ними помідори черрі. Такі закуски завжди швидко розходяться і дуже прикрашають стіл.
Складові:
-
- Білий хліб для тостів
- Сирний сир типу Almette 150 грУкроп ½ пучка
- Рослинна олія
- Форель слабосолена 50 гр
приготування:
-
- З білого хліба для тостів за допомогою формочок для печива вирізати фігурки.
- На сковороді розігріти олію, обсмажити на ньому хліб з обох боків до золотистої скоринки.
- Обсмажений хліб викласти на паперовий рушник, остудити.
- Кріп вимити, добре обсушити. Дуже дрібно порубати.
- Слабосоленую рибу дуже дрібно нарізати.
- Змішати половину сиру з рубаною зеленню, другу половину – з рибою.
- За допомогою кондитерського мішка або шприца відсадити підготовлений сир на обсмажений хліб.
Канапе з сьомгою і сирним сиром
Складові:
-
- сьомга слабосолона – 50 гр;
- огірки – 1 шт .;
- чорний хліб – 2 шматки;
- сир сирний – 30 гр;
- хрін васабі – 5 гр .;
- маринований імбир – 30 гр.
Спосіб приготування:
-
- Канапе дуже красиво виглядають на святковому столі, а готуються дуже просто.
- Канапе з сьомгою, сирним сиром і васабі до смаку трохи нагадують роли, але без водоростей і власне рису.
- Кожен шматочок чорного хліба нарізати на 6 шматочків, за бажанням скоринки можна зрізати, так як вони дещо жорстким і трохи псують зовнішній вигляд готового блюда.
- Кожен шматочок намазати сирним сиром.
- Потім по крапельки додати васабі і акуратно розмазати по всій площі хлібця.
- Огірок нарізати тонкими кружечками.
- Сьомгу я купувала вже нарізану на довгі пласти, кожен пласт розрізала на три частини за розміром хлібця
- І завершальний етап – тепер необхідно зібрати канапе. На хліб викласти огірок, потім шматочок сьомги і зверху маринований імбир.
- Скріпити все декоративними шпажками.
- За бажанням можна прикрасити канапе зеленню, додамо петрушку, м’яту або базилік, тут вже на ваш смак.
Огіркові канапе з сирним сиром
Складові:
-
- 10 огірочків середнього розміру
- 180 гр сирного сиру
- 50 гр сушеної журавлини
- 4 тонких скибочки молосоленой сьомги, форелі, або якась підкопченим риба (у мене зубатка)
- 2 ст.л. нат. йогурту
- 3 пера зеленої цибулі
- 1 гілочка розмарину, жменю будь-якої зелені
- сіль перець
Спосіб приготування:
-
- Засипати в каструльку журавлину, покласти розмарин. Залити склянкою окропу, довести до кипіння. Вимкнути, остудити. Розмарин прибираємо, журавлину проціджуємо.
- Для начинки з’єднуємо сирний сир, йогурт, подрібнену зелень, зелена цибуля, журавлину. Солимо, перчимо.
- Огірки очистити від шкірки, нарізати брусочками по 4-5 см. Далі за рецептом потрібно видалити насіння, зберігши стінки і дно. Я чесно спробувала, нічого не вийшло. Тому я дістала такий ось інструментік.
- І зробила в огіркових брусочках наскрізні дірочки. Нафарширувати огірки начинкою, прикрасити порезаной рибою.
Канапе з тунцем і сирним сиром
Складові:
-
- Квасоля консервована у власному соку 200 гр .;
- Тунець в олії / власному соку 1 банка (170-200 гр.);
- Лимонний сік 1 ч.л .;
- Кілька гілочок петрушки;
- Сирний сир без добавок 100-150 гр .;
- Червона цибулина (факультативно);
- Багет / Чіабата;
- Оливкова олія EV;
- Зубчик часнику
Спосіб приготування:
-
- З квасолі і тунця злити рідину, квасоля злегка розім’яти виделкою, тунець залишити великими шматками. Додати лимонний сік і подрібнену петрушку, розмішати я практично ніколи в салати не кладу сіль, але ваше право трохи присолити або додати соєвого соусу – буде теж цікаво!
- Багет / Чіабата підсушити на сухій сковороді до бажаного стану. Злегка змастити оливковою олією і за бажанням натерти часником. Покласти щедру порцію сиру і поверх – салат. Я не дуже люблю в салатах цибулю, але в даному випадку просто напросилися тонкі півкільця зверху – так, зовсім трохи, для прикраси і смакового акценту.
Канапе з помідорами і сиром
Складові:
-
- Помідори – 5 Штук
- Огірок – 1 Штука
- Сир вершковий – 150 Грам
- Майонез – 1-2 ст. ложок
- Зелень для прикраси – За смаком
Спосіб приготування:
-
- Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Помідори вибирайте невеликі, приблизно однакового розміру. Добре, якщо вони будуть досить жорсткими, пружними.
- Огірок наріжте дрібними кубиками. Зверніть увагу: якщо шкірка у огірка гірка, то її краще зрізати.
- Огірок змішайте з майонезом і вершковим сиром. За бажанням можна також додати дрібно нарізану зелень (петрушку або кріп), додати дрібку сушеного орегано. Отриману суміш добре перемішайте до однорідного стану.
- Помідори промийте та висушіть паперовими рушниками. Зріжте верхівку і акуратно чайною ложечкою вийміть м’якоть.
- Наповніть помідори огіркової-сирною начинкою, прикрасьте зеленню. Подавайте помідори, фаршировані огірками і сиром, в якості закуски до святкового столу. Їжте із задоволенням!
Баклажани з сиром сирним на шпажках
Складові:
-
- баклажан 6 штук
- сир сирний 100 грамів
- яйце 2 штуки
- масло топлене 30 мілілітрів
- петрушка
Спосіб приготування:
-
- Промиваємо баклажани, зрізаємо плодоніжки і розрізаємо вздовж навпіл. Вирізаємо м’якоть таким чином, щоб товщина одержані «човників» не перевищувала 1 см.
- Потім опускаємо баклажани в киплячу підсолену воду і варимо 10 хвилин, відкидаємо на друшляк і даємо стекти рідини, охолоджуємо і акуратно віджимаємо зайву вологу.
- Нарізаємо м’якоть баклажанів дрібними кубиками і обсмажуємо на олії до утворення золотистої скоринки.
- Розминаємо сир до однорідності, додаємо яйця і злегка збиваємо виделкою, додаємо м’якоть баклажанів і перемішуємо.
- Начиняємо сумішшю «човники» і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. По готовності посипаємо рубаною зеленню.
Канапе з мови та сиру сирного
Складові:
-
- морський язик (риба) 600 грамів
- шпинат
- сир сирний 100 грамів
- сир бринза 100 грамів
- сир 60 грамів
- цибуля ріпчаста 1 штука
- часник 2 зубчики
- масло вершкове 60 грамів
- сік лимонний
- орегано 3 грами
- чорний перець
- сіль
Спосіб приготування:
-
- Філе риби нарізаємо порційними шматками товщиною в 1 см, злегка відбиваємо. Збризгуємо лимонним соком, солимо, перчимо.
- 150 грамів шпинату з’єднуємо з цибулею і часником, подрібнюємо блендером.
- Шпинатну масу змішуємо з сиром, розкришене бринзою і сиром. Додаємо орегано, солимо, перчимо. Все добре перемішуємо.
- Отриману масу викладаємо на філе риби, звертаємо рулетиками і укладаємо в форму, змащену маслом. Для збереження форми рулетики сколюємо зубочистками.
- Рулетики змащуємо розтопленим вершковим маслом. Запікаємо 20 хвилин при температурі 180 градусів.
- Готові рулетики викладаємо на блюдо і прикрашаємо зеленню.
Канапе з червоною риби з сирним сиром
Відмінна альтернатива звичним для нас бутербродів з червоною рибою. Готується закуска за лічені хвилини, а виходить дійсно смачно. Рибу найкраще використовувати слабосоленую. Замість сирного сиру можна використовувати будь-який м’який вершковий сир типу «Філадельфія» або «Наполеон». Так само підійде сир з додатковим смаком або ароматом. В якості основи підходить будь-хрустке печиво. Візьміть на замітку такий простий спосіб подачі червоної рибки, ваші гості неодмінно оцінять.
Складові:
-
- Червона риба
- крекери солоні
- Сир
- огірок
Спосіб приготування:
-
- Рибу необхідно тонко нарізати на порційні пластинки.
- Для приготування закуски з червоною рибою знадобляться тонкі хрусткі крекери з солоним смаком. Можна використовувати також крекери з сирним смаком.
- На крекери намазати сирний сир. За бажанням сир можна змішати зі свіжою зеленню.
- Зверху викласти шматочок червоної риби, часточку свіжого огірка і прикрасити зеленню за бажанням. Закуска відразу готова до подачі.
Канапе на крекерах з сирним сиром
Святкові закуски виходять ситними завдяки ковбасі. У цьому рецепті береться копчена, але підійде і шинка. Один момент: ковбаса повинна бути однорідною для зручності формування вигину, великі шматочки сала можуть перешкодити або некрасиво випасти. Сирний сир не плутайте з сиром, цю характерну м’яку масу можна знайти в будь-якому супермаркеті. Ще смачніше буде закуска з бутербродним плавленим сиром, приготованим своїми руками. Спеції беремо за смаком, але я раджу паприку: вона надає сиру приємний червоний відтінок. Так що цей інгредієнт буде поєднуватися з ковбасою не тільки за смаком, але і за кольором. Отже, рецепт новорічної закуски перед вами.
Складові:
-
- 100 г солоних крекерів (20 шт.);
- 250 г сирного сиру;
- паприка, чорний перець за смаком;
- кілька гілочок або листя свіжої зелені (петрушка, кріп, базилік, листя салату);
- 100 г маслин або оливок (20 шт.);
- 100 г ковбасної нарізки (10 кружечків).
Спосіб приготування:
-
- Змішуємо ложкою в мисці сирний сир з паприкою, сіллю і перцем. Якщо ковбаса солона, то занадто НЕ соліть. Нехай нейтральний смак сиру зробить закуску гармонійної, адже буде ще маслина. Спеції не тільки фарбують, але і роблять страву більш апетитним. Аромати паприки і чорного перцю стимулює апетит, а що ще потрібно за багатим новорічним столом?
- Тонко нарізаємо ковбасу. Бажано різати палицю ковбаси під кутом, щоб шматочки виходили витягнуті. Кожен пластик ділимо ще на 2 частини поперек. Залежно від розміру крекерів стежте, щоб шматочок вільно містився на ньому.
- Наповнюємо сиром кондитерський мішок і наносимо масу на крекер по колу, від краю до центру. Виходить рельєфний шар сирного крему. Крекери потрібні саме солоні, бажано круглі, але можна і невеликі квадратні. Перевірте, наскільки легко надкусити печиво. Добре, якщо воно буде щільне, але легко ламається.
- Прикрашаємо так все печеньки. До речі, кондитерський мішок можна виготовити своїми руками. Зробіть з листа пергаментного паперу квадрат, складіть його по діагоналі. Вийшов трикутник. Переверніть тупим кутом вгору і складіть воронку від одного гострого кута до іншого. Край воронки відріжте навскоси або надайте кінчика форму зірочки для рельєфного малюнка. Готово, тепер можна наповнювати сирною масою і прикрашати крекери. Такий кондитерський шприц використовується один раз.
- Вкладаємо шматочки ковбаси глибоко в сирну масу зигзагом під нахилом, як на фото. Вийде щось на зразок латинської букви S. Сирна маса щільна, вона утримає ковбасу в потрібній формі. Постарайтеся не зачепити пальцями крем, щоб не залишилося некрасивих вм’ятин. До речі, чим тонше ви наріжете пластики, тим легше буде формувати таку хвилю.
- У вигин ковбаси розміщуємо маслини і гілочки зелені (не забудьте помити зелень). Зелень не тільки додасть фарб закусці, але і освіжить її. Замість петрушки можна використовувати хрусткий салат айсберг, смак зеленого базиліка в закусці теж не буде зайвим. Маслини можна замінити корнішонами, оливками – чимось солоним і невеликим.
- Святкова закуска з сирним сиром на крекерах готова. Помістіть її на широке плоске блюдо і подавайте.
Канапе-роли з огірків з сирним сиром
Складові:
-
- Огірки – 3 шт.
- Сир м’який (або сир) – 150 г
- Каперси – 50 г
- Маслини – 50 г
- Кріп свіжий – 4-5 гілочок
- Цибуля зелена – 2 стебла
- Сметана (або майонез) – 30 мл
- Сіль – 2 щіпки
Спосіб приготування:
-
- Підготуйте необхідні інгредієнти для ролів з огірків. Промийте у воді огірки, стебла зеленої цибулі, гілочки кропу. Як приготувати роли з огірків з м’яким сиром:
- Зріжте у огірків хвостики і наріжте огірки овощечисткой на слайси. Можна використовувати як довгий салатний огірок, так і невеликі огірочки.
- М’який сир (фету, моцарелу, сулугуні, риккотой) або сир подрібніть в невеликої ємності. Це можна зробити виделкою (для розсипчастих сирів) або натерти м’який сир на крупній тертці. Подрібніть зелену цибулю і кріп, додайте до сиру.
- Дрібно наріжте каперси і маслини, злегка віджаті від маринаду. Додайте в начинку разом зі сметаною і сіллю, перемішайте. (Замість сметани можна використовувати майонез.)
- Якщо у вас довгі стрічки огірків, то просто викладіть їх на дошці; якщо короткі – то кілька штук внахлест
- Руками сформуйте невеликі кульки з начинки і викладіть їх на огіркові стрічки.
- Скрутіть стрічки з огірків з начинкою, формуючи роли, і закріпіть їх зубочистками. Викладіть на блюдо і подайте до столу. При бажанні роли з огірків можна охолодити приблизно 20-30 хвилин.
Канапе з сирним сиром на житньому хліб – 4 види
Житній хліб, нарізати тонкими скибочками і зробити кружечки формочкою для печива немає прес-форми, то можна ножем розрізати на квадрати.
Складові:
-
- Крем-м’який сир (не солодкий) + щіпка солі
- Помідори Черрі, вимити і розрізати на чотири частини
- Сосиски розрізати на шматочки
- Курка, відварене яйце, охолодити, очистити, нарізати пластинами
- Свіжий огірок, вимити і нарізати скибочками
- Солодкий перець вимити, очистити від насіння і нарізати довгими англійська
- Свіжа зелень кропу і петрушки промивають і розкласти на паперовий рушник.
- Шинку розрізати слайсами
- Редис вимити і нарізати кружечками
- Лосось копчений, нарізаний тонкими слайсами
Спосіб приготування:
Канапе з сосисками
-
- шматочок ковбаски
- шматочок помідора
- листя петрушки
Канапе з яйцем
-
- 2 товсті скибочки варених яєць
- Шматочок зеленого огірка
- Брусочок Червоного перцю
- листя петрушки
Канапе з шинкою:
-
- Шматочок тонкої шинки, загорнутий в кульочок
- редис
- листя петрушки
Канапе з лососем:
-
- Тонкий скибочку копченого лосося, загорнутий кульочки;
- Гілочка кріп свіжий.
Канапе або маленькі бутербродики готові подати на святковий стіл.
Канапе з баклажанами і сирним сиром
Складові:
-
- На 6 канапе:
- 6 шматків житнього хліба
- 1 баклажан
- 2 помідори
- 2 зубчики часнику
- 1 баночка м’якого сирного сиру (140г.)
- кілька гілочок кропу
- сіль за смаком
- раст.маслом для смаження
Спосіб приготування:
-
- Рецепт не планувала виставляти, по цьому немає пошагових.еті канапе-чиста імпровізація! Іноді потрібно щось швидко приготувати на закуску для НЕ Жданов гостей, рецепт як раз з цієї серії.
- Баклажан вимть, витерти на сухо, порізати на кружечки (на 6 гуртків)
- Помідори вимити, витерти на сухо, нарізати на кружечки.
- У сковороді разогрть раст.маслом, обсмажити з двох сторін кружечки балажан, потім кружечки помідор, посолити їх за смаком, викласти обсмажені овочі на серветку, що б ввібрали зайве масло. Читайте ще: Курячі рулетики рецепт з фото.
- Часник очистити і дрібно порубати.
- З шматків хліба вирізати стаканчиком кружечки, намазати хліб сирним сиром, зверху покласти кружок баклажана, посипати подрібненим чеснокоом, знову сирний сир (в сирний сир за бажанням можна додати вершки), і кружок помідора, прикрасити гілочкою кропу.
Канапе з сьомги з сирним сиром
Складові:
-
- огірки
- слабосолона сьомга (можна копчену)
- сирний сир (у мене «Філадельфія»)
- кріп або петрушкa
- лім.сок
- перчик
Спосіб приготування:
-
- Для канапе беремо огірки, нарізаємо бочонкамі.Затем акуратно ножем робимо надрізи у вигляді різців корони, виймаємо серцевину, але не до кінця (щоб начинка трималася).
- Робимо начинку з слабосоленої сьомги (можна копчену) і сирного сиру (у мене «Філадельфія») шляхом подрібнення в блендере.Добавляем кріп або петрушку, лім.сока, перчика.
- Наповнюємо наші корони .Я зробила з паприки підставки для корон.Нігде не знайшла гранат, а так для більшої краси і смаку можна ще і зерна граната на кінчики одеть.Пріятного аппетіта.Ваставляю старе, невдале фото, на якому такі корони з зернами граната.