500 рецептів
Закуски

Закуска з кальмарів рецепт з фото

by admin 17 Квітня, 2019 No Comments

Кальмари – це молюски живуть практично у всіх океанах планети. Кальмари багаті легкозасвоюваним білком, крім того в них практично відсутні жири, тому вони цілком підходять і для дієтичного харчування.

Кальмарів відварюють, консервують, смажать і тушкують, особливе місце в кулінарії віддається салатів з цим молюсків, які ми часто готуємо на святковий стіл. У цій збірці наші кулінари діляться рецептами страв з кальмарів з фотографіями і покрокові інструкції. Читайте ще: Закуска до горілки: покроковий рецепт з фото.

Гостра закуска з кальмарів

Закуска з кальмарів рецепт з фото

Складові:

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • сіль за смаком
  • масло рослинне – 2
  • морква – 2
  • Часник – 2 зубчики
  • цукор – 1/2 ч.л.
  • чорний мелений перець – за смаком
  • кунжутне насіння – за смаком
  • очищені тушки кальмарів – 1 кг.
  • оцет 70% – 1 ч.л.

Спосіб приготування:

  1. Кальмари кинути в киплячу воду постійно помішуючи варити 2 хвилини.
  2. Промити тушки холодною водою, злити воду.
  3. Моркву натерти на тертці соломкою, посолити, дати постояти і віджати сік.
  4. Кальмар нарізати соломкою.
  5. Перемішати разом кальмар, морква, сіль, цукор і оцет.
  6. Зверху викласти дрібно нарізаний часник, червоний і чорний перець, кунжутне насіння.
  7. Цибулю нарізати півкільцями і обсмажити на олії до золотистого кольору.
  8. Гаряче масло з цибулею вилити в салат з кальмарами і добре перемішати
  9. Дати постояти в холодильнику півгодини і кальмари по-корейськи можна подавати.

Кальмари в часниковому соусі

Закуска з кальмарів рецепт з фото

Для всіх, хто любить салати без майонезу, цей смачний рецепт просто знахідка! Кальмари в часниковому соусі, дуже ніжні, ароматні! А якщо салат-закуска з кальмарів настоїться кілька годин – це просто диво, ніхто не залишиться байдужим! Готуйте на здоров’я!

Складові:

  • Кальмари – 300-400 г
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Петрушка свіжа – 1 невеликий пучок
  • Оливкова олія – ​​50 мл
  • Оцет винний – 1-2 ст. л.
  • Цукор – 1/3 ч. Л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Для розсолу:

  • Сіль – 1/2 ч. Л.
  • Лавровий лист – 1-2 шт.
  • Перець горошком – 1 ч. Л.
  • Спеції для риби – 1/2 ч. Л.
  • Вода – 1 л

Спосіб приготування:

  1. Як приготувати кальмари в часниковому соусі:
  2. Кальмари моєму і чистимо.
  3. Готуємо розсіл: в киплячу воду додаємо всі компоненти розсолу і кип’ятимо пару хвилин.
  4. Відварюємо кальмари в розсолі: маленькі – по 10 секунд з моменту закипання, великі – по 15 секунд.
  5. Для соусу дрібно нарізаємо петрушку, додаємо подрібнений часник, оцет, сіль, цукор, чорний перець і оливкове масло.
  6. На цьому етапі спробуйте часниковий соус і регулювати його під свій смак (кому-то подобається покіслее, кому-то солодша і т.д.).
  7. Виймаємо готові кальмари з розсолу і нарізаємо кільцями або соломкою.
  8. Ще теплі кальмари з’єднуємо з соусом і даємо настоятися хоча б хвилин 20.
  9. Закуска з кальмарів в часниковому соусі готова! Швидко, просто і дуже смачно!

Закуска з кальмарів з цибулею і солодким перцем

Закуска з кальмарів рецепт з фото

Ви не знаєте, що приготувати в якості закуски на обід або вечерю, а так хочеться смачно здивувати своїх домочадців? Тоді пропоную вам познайомитися з рецептом приготування закуски з кальмарів з маринованою цибулею і свіжим солодким перцем. Кальмар – вельми популярний і корисний дієтичний делікатесний морепродукт, що володіє унікальним складом і чудовими смаковими якостями.

Складові:

  • кальмари,
  • цибуля ріпчаста,
  • перець солодкий,
  • сіль,
  • вода,
  • оцет 9%,
  • масло рослинне і перець чорний мелений

Спосіб приготування:

  1. Очищений ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями.
  2. Заливаємо цибулю окропом і додаємо оцет. Ми залишаємо маринуватися на 30 хвилин.
  3. Промиваємо кальмари. Опускаємо кальмари в киплячу підсолену воду і варимо протягом 1 хвилини
  4. Даємо кальмарам охолонути на тарілці і очищаємо.
  5. Кальмари нарізаємо кільцями або соломкою.
  6. Лук проціджуємо, додаємо до кальмарів.
  7. Солодкий перець очищаємо від насіння, нарізаємо тонко.
  8. Заправляємо кальмари рослинним маслом і перчимо до смаку. Наша закуска готова.

Кальмар фарширований рисом і грибами

Закуска з кальмарів рецепт з фото

Складові:

  • Кальмари – 100 г
  • Рис довгий – 70 г
  • Печериці – 5-6 шт.
  • Овочі (заморожені) – 2-3 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Вершки – 0,5 склянки
  • Олія – ​​2 ст.л.
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Сьогодні пропоную приготувати дуже смачне блюдо, яке, крім іншого, виходить ще й красивим – фаршированого кальмара, підійде навіть для святкового столу.
  2. Для начинки пропоную взяти рис, додати смажені гриби і цибулю, також, для яскравості і багатшого смаку, додати суміш овочів – горошок, кукурудза, спаржа, перець. Кальмар запікатиметься в духовці, в вершках – вийде дуже смачно. Таке блюдо не потребує доповненні, хіба що можна подати свіжий помідор або домашні соління.
  3. Продукти для приготування кальмара, фаршированого рисом і грибами, в духовці підготувати за списком, і приступати до процесу.
  4. Очистити цибулю і часник, сполоснути, просушити і нарізати кубиками середнього розміру. Гриби вибрати будь-які, в нашому варіанті використовуються печериці.
  5. Гриби також потрібно вимити і просушити, нарізати дрібно. Підготувати трохи заморожених або свіжих овочів за смаком. Прогріти рослинне масло в сковороді, перекласти овочі і підсмажити кілька хвилин.
  6. Відварити рис до готовності, остудити трохи і перекласти в глибоку миску.
  7. Додати до рису овочі зі сковороди.
  8. Посолити і поперчити начинку за своїм смаком, перемішати і зняти пробу. За бажанням додати спеції на свій смак.
  9. Вимити і просушити тушку кальмара. Якщо кальмар – НЕ очищений, почистити його. Наповнити щільно кальмара начинкою. Закріпити кальмара шпажкою або зубочисткою. Перекласти начиненого кальмара у жароміцних ємність.
  10. Залити вершки, посолити і поперчити. Запечатати форму фольгою, запікати кальмара, фаршированого рисом і грибами, в духовці 20 хвилин при 180 градусах. Через деякий час фольгу зняти і готувати кальмара ще 7-10 хвилин.
  11. Ось і все, тепер кальмара подавати до столу, нарізавши його шматочками.

Закуска фарширований кальмар

Закуска з кальмарів рецепт з фото

Кальмари, фаршировані рисом і овочами, можуть виступати в ролі гарячої закуски, а й в холодному вигляді теж залишаються досить смачними. Виглядає таке блюдо просто приголомшливо, тому його можна приготувати і на святковий стіл, і для романтичної вечері.

Складові:

  • Кальмари – 3 шт.
  • Рис круглий – 0,5 склянки
  • Брокколі – 100 г
  • Приправа для рису – 1 ст.л.
  • Оливкова олія – ​​1 ст.л.
  • Сіль морська – за смаком
  • Перець ч.м. – за смаком
  • Сметана (за бажанням) – 1 ст.л.

Спосіб приготування:

  1. Для приготування кальмарів, фаршированих рисом і овочами, підготуйте продукти за списком. У мене були свіжі кальмари.
  2. Рис промийте кілька разів в холодній воді, залийте водою на 1 см вище рису, додайте приправу, відваріть на тихому вогні при закритій кришці 17-20 хвилин. Готового рису дайте постояти хвилин 10 при закритій кришці
  3. Кальмарів очистіть від нутрощів, видаліть хітинову пластину, зскребете присоски зі щупальців, видаліть очі, при бажанні, можна зняти плівку, але зі свіжих кальмарів вона злізе сама, як тільки поставите їх у духовку. Посоліть і поперчіть тушки.
  4. Брокколі розберіть на суцвіття, помийте, залийте холодною водою, трохи підсолити її та відваріть буквально три хвилини.
  5. Готовий рис злегка розпушите виделкою.
  6. Воду злийте, брокколі відкиньте на друшляк.
  7. Розігрійте оливкову олію в сковороді, викладіть в неї рис і брокколі. Посоліть начинку, поперчіть за смаком, потримайте на гарячій сковороді хвилин 5, не довше ніж.
  8. Начините тушки кальмарів рисом з брокколі, шпажкою причепіть щупальця. Змастіть тушки оливковою олією або сметаною, ще злегка посоліть і поперчіть. Запікайте в попередньо розігрітій до 190 градусів духовці 7-10 хвилин.
  9. Подавати кальмарів, фаршированих рисом і овочами, можна як гарячими, так і холодними, теж буде смачно. При подачі наріжте тушки навпіл і прикрасьте свіжою зеленню.

Закуска кальмар з овочами

Закуска з кальмарів рецепт з фото

Складові:

  • Тушки кальмарів очищені – 3 шт.
  • Стручкова квасоля – 100 г
  • Кабачок – 1/2 шт.
  • В’ялені помідори черрі – 7-8 шт.
  • Свіжа петрушка – 3-4 гілочки
  • Олія – ​​2 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Спеції – 1/5 ч.л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 3 зубки

Спосіб приготування:

  1. На перший погляд, таке блюдо, як фаршировані тушки кальмарів, здається якимось складним і екзотичним. Однак варто тільки приготувати овочеву начинку, як можна вважати, що страва майже готова.
  2. Адже очищених кальмарів залишається тільки наповнити овочами і обсмажити протягом 5 хвилин – довше смажити не потрібно, так як кальмар може стати «гумовим». І це не перебільшення – переварений або пересмажений кальмар нагадує саме гуму.
  3. Коли мені хочеться зробити фаршированих кальмарів взимку, я використовую заморожену овочеву суміш – її я завчасно роблю влітку. І виходить нітрохи не гірше, ніж зі свіжих овочів. Подача готового блюда, як на мене, неможлива без пари гілочок свіжої петрушки.
  4. Щоб приготувати кальмарів, фаршированих овочами, бажано заздалегідь підготувати всі інгредієнти – тушки, овочі, олія, спеції і прянощі.
  5. Свіжий кабачок я мою і нарізаю соломкою. Часник, очистивши, дрібно кришу гострим ножем. А якщо дуже поспішаю, то можу і через прес пропустити. В’ялені помідори (в даному випадку – черрі) я роблю самостійно, з улюбленими травами і спеціями. Тому додаю їх скрізь! Хіба що в чай ​​не кладу. Ось і тут – дрібно ріжу помідори і відправляю в миску до овочів. Цибулину чищу і кришу дрібно.
  6. Розігріваю трохи масла на сковороді і обсмажую овочі майже до повної готовності. Можна обсмажувати на рослинній або вершковому маслі. У другому випадку на кшталт смачніше виходить. Але вершковий присмак не всім до душі, тому на розсуд шеф-кухаря!
  7. Тушки кальмарів купую вже очищені. Звичайні тушки начебто легко чистити, але, чесно, мені ліньки. Та й за ціною різниця невелика. Очищені тушки досить обполоснути і перевірити на наявність «сюрпризів» – так би мовити, а раптом! Наповнюю майже до самого краю овочами і краю сколюватися зубочисткою.
  8. Наповнивши всі тушки овочами, обсмажую їх на рослинному маслі по 2-3 хвилини з кожного боку. Кришку сковороди краще закрити, щоб кальмари вже точно присмажився. Та й щоб масло раптом не «стрельнуло»
  9. Ось і все, можна дивувати і шокувати близьких фаршированими морепродуктами. Звичайно, кальмари, фаршировані овочами – страва не дуже ситне, більше як закуска підійде. Тому не забудьте про гарнір і салатик який-небудь, рибку, м’ясо. А то звільнять з шеф-кухарів.

Пісна закуска з кальмара

Закуска з кальмарів рецепт з фото

Навіть в період суворого посту є дні, в які дозволено їсти морепродукти. Рецепт приготування пісних фаршированих кальмарів досить простий, а результат виходить дуже смачний. Спробуйте приготувати кальмарів за цим рецептом, можливо, він теж вам сподобається, і ви станете їх так готувати не тільки в пост.

Складові:

  • Кальмари – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Печериці – 3-4 шт.
  • Петрушка – кілька гілочок
  • Олія – ​​1-2 ст.л.
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Перець ч.м. – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Для приготування пісних фаршированих кальмарів візьміть продукти за списком. Овочі потрібно помити, обсушити, гриби зачистити жорсткою кухонної щіткою.
  2. Нарізати дрібно цибулю, обсмажити в малій кількості рослинного масла.
  3. Додати натерту на крупній тертці моркву, обсмажити разом з цибулею до м’якого стану.
  4. Слідом додати дрібно нарізані гриби і готувати все разом хвилини 3-4.
  5. Очистити від нутрощів кальмарів, видалити все зайве, зняти плівку з тушки, зішкребти ножем присоски зі щупальців. Промити під проточною водою.
  6. Щупальця дрібно нарізати, додати в начинку, готувати разом з овочами 1 хвилину.
  7. Далі потрібно додати нарубану зелень, посолити і поперчити начинку, вимкнути плиту. Начинка повинна охолонути.
  8. Нафарширувати остигнула начинкою тушки кальмарів, скріпити шпажкою.
  9. Обваляти кальмарів в невеликій кількості борошна.
  10. Обсмажити на розігрітій сковороді з обох боків до рум’яної скоринки.
  11. Перекласти тушки кальмарів в форму для запікання, розігріти попередньо духовку до 180 градусів і поставити кальмарів у духовку доготувати рівно на п’ять хвилин.
  12. Для більшої краси кальмарів можна надрізати смужками. Перед подачею не забути зняти шпажки
  13. Пісні фаршировані кальмари готові. подавати негайно.

Оригінальна закуска з кальмара

Закуска з кальмарів рецепт з фото

Кальмарів в моїй родині люблять все, багато хто тільки люблять і вважають за краще, щоб готувала кальмарів саме я, оскільки вони вважають, що тільки я їх вмію правильно готувати. Заперечувати не буду, я готую кальмарів часто і у мене багато рецептів страв з цього морепродукту. Закуска з фаршированого кальмара у вигляді свічки є моїм традиційною новорічною стравою вже кілька років. Рецепт народився спонтанно і з тих пір прижився.

Складові:

  • Кальмари – 2 шт.
  • Морська капуста – 100 г
  • Крабові палички – 100 г
  • Майонез – 1 ст.л.
  • Желатин – 1 ч.л.
  • Вода – 5 ст.л.
  • Болгарський перець червоний – 5 г

Спосіб приготування:

  1. Я зазвичай готую цю страву з розрахунку: одна тушка кальмара – на дві порції.
  2. З огляду на той факт, що це закусочноестраву і далі ще буде багато всього смачного і ситного, такий розрахунок цілком виправданий.
  3. Підготуємо продукти за списком. У мене кальмари – вже очищені, хітинова пластина видалена (вона знаходиться в середині тушки), плавники і щупальця також відокремлені, але вони нам для цього блюда не знадобляться
  4. У каструлю наливаємо 1 літр води, солимо воду щедро і кидаємо пучок кропу. Даємо воді закипіти і потім опускаємо тушки кальмарів в киплячу воду.
  5. Варимо кальмарів всього 5-7 хвилин. Потім зливаємо воду і даємо кальмарам охолонути до кімнатної температури.
  6. Тим часом підготуємо все для фарширування кальмарів. Насамперед розпустимо желатин. У миску висипаємо желатин, додаємо теплу воду і даємо желатину розбухнути хвилин 10.
  7. Після цього відправляємо миску з желатинової сумішшю в мікрохвильову піч на 20 секунд. У підсумку ми отримаємо ось таку однорідну желатинову суміш.
  8. Додаємо до желатинової суміші майонез.
  9. Мариновану морську капусту (у мене вона – з морквою) віджимаємо від рідини і рубаємо дрібно ножем.
  10. Додаємо морську капусту в желатинову заливку. Добре все перемішуємо.
  11. З крабових паличок знімаємо поліетилен. Кожну тушку кальмара встановлюємо в підходить за розміром склянку.
  12. Обов’язково перевірте, чи немає в хвостику кальмара дірки, якщо є, покладіть на дно шматочок капустяного листа, щоб він закрив отвір.
  13. Тушку кальмара до половини наповнюємо заливкою, а потім акуратно маємо в довжину крабові палички, скільки увійде, тушка кальмара повинна бути добре і щільно набита начинкою з заливкою доверху. Відправляємо фаршировані тушки кальмарів прямо в стаканах в холодильник мінімум на годину.
  14. Готову закуску з кальмара дістаємо з холодильника. Виймаємо тушку зі склянки. Акуратно зрізаємо верх кальмара, через який ми фарширували кальмара, щоб надати йому стійкість.
  15. З вузького краю тушки робимо невеликий розріз і вставляємо трикутник червоного кольору, вирізаний з болгарського перцю, імітуючи полум’я свічки.
  16. Можна ефектно подати закуску, а потім нарізати її на порційні колечка.
  17. Закуска з кальмара «Свічка» – дуже смачна страва, легке, ніжне за рахунок майонезного суфле, гостре, завдяки морській капусті, і дуже красиве в розрізі.
  18. Така закуска однозначно прикрасить ваш святковий стіл.

Брускети з маринованим кальмаром

Закуска з кальмарів рецепт з фото

Складові:

  • Маринований кальмар – 15 г
  • Батон білий – 2 скибочки
  • Яйця – 1 шт.
  • Зелена цибуля – 3 пір’їнки
  • Яблуко – 1/2 шт.
  • Кріп свіжий – 2 гілочки
  • Сир Фета – 2 шматочки
  • Рослинна олія – ​​5 г
  • Італійські трави – пучку
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Побалуємо себе або близьких друзів незвичайними бутербродами.
  2. За основу беремо маринованого кальмара.
  3. Напередодні відварюємо морепродукт, ріжемо смужками, заливаємо сумішшю з масла і соку лимона, додаємо улюблені спеції, смужки паприки, маслини, оливки.
  4. Батон обсмажуємо в маслі, яке прогреваем з пучкою італійських трав, вже на цьому етапі на кухні стоїть приголомшливий запах. Забуваємо про майонез, вершкове масло, змащуємо грінки сиром Фета, його трохи кислуватий смак – дуже до речі.
  5. Завершальний акорд нашого бутерброда – яйце, жовток якого стікає по стінках грінок і виступає майже як соус.
  6. Загалом, готуємо всі необхідні інгредієнти для нашого бутерброда з маринованим кальмаром і яйцем
  7. Беремо чистий пакет, опускаємо його в склянку, стінки пакета злегка промаслюється, вбиваємо одне велике яйце. Затягуємо пакет вузликом, відправляємо в киплячу воду на три хвилини.
  8. Тим часом масло прогреваем з італійськими травами, смажимо шматочки батона до рум’яного стану.
  9. Кожну грінку щедро змащуємо сиром.
  10. Укладаємо тонкі пластини кисло-солодкого яблука.
  11. Поверх яблука розкладаємо шматочки маринованого кальмара з оливками, маслинами і паприкою.
  12. Притрушуємо грінку порубаної свіжою зеленню кропу і нарізаними кільцями соковитого зеленого лука.
  13. З’єднуємо грінки, поставивши одну на іншу, зверху кладемо яйце, робимо невеликий надріз, щоб витік жовток.
  14. Бутерброд з маринованим кальмаром і яйцем готовий.

Закуска з кальмарів з брокколі по-китайськи

Закуска з кальмарів рецепт з фото

Закуска з кальмарів з брокколі по-китайськи – для любителів кальмарів і швидкої кухні. Надзвичайно ніжний смак і аромат кальмарів абсолютно позбавлений яскраво вираженого рибного смаку і швидше нагадує смак м’яса омарів.

Складові:

  • Очішенние кальмари – 400-500 г
  • Брокколі – 1 качанчик близько 200 г (розібрати на суцвіття)
  • Часник – 1 великий зубчик (роздавлений)
  • Перчики чилі 2-3 шт. (У мене було 2 шт. – дуже гостро)
  • Бальзамічний оцет – 1 ч.л.
  • Кунжутне масло для смаження
  • Вода – 3 ст.л.

Загущувач:

  • крохмаль кукурудзяний – 0,5 ст.л
  • вода – 1,5 ст.л.

соус:

  • Устричний соус – 1 ст.л.
  • Соєвий соус – 1 ст.л.
  • Саке – 2 ст.л. (Я взяла сухе біле вино

Спосіб приготування:

  1. Кальмари надрізати сіточкою (я проводжу лінії навхрест гострим скальпелем злегка), порізати на шматочки по 4 см. І відварити в підсоленій воді на протязі. 1-2 хв.
  2. У тій же воді відварити брокколі 2 хв, відразу обдати крижаною водою, щоб колір зберегти.
  3. У сковороді розігріти кунжутну олію, обсмажити часник і чилі (на несильному вогні, щоб не підгорів часник)
  4. Додати кальмари і брокколі, обсмажити помішуючи на середньому вогні 2 хвилини, додати соус і перемішати, зменшити вогонь і тонкою цівкою додати загущувач, швидко перемішуючи. Зняти з вогню.

Закуска з кальмарами

Закуска з кальмарів рецепт з фото

Серед всіх морепродуктів, використовуваних в кулінарії, особливо виділяється кальмар. Його м’ясо має слабо виражений смак, тому вам не складе труднощів при певній обробці і додаванні спецій досягти смаку, який сподобається саме вам.

Складові:

  • 1 кг. тушки кальмарів
  • 7 зубчиків. часник
  • 1 шт. Імбир (корінь)

Спосіб приготування:

  1. Очистіть корінь імбиру від шкірки і поріжте великими кубиками. Існує два види імбиру – білий і чорний. Перший користується більшою популярністю в європейській кухні, смак у нього більш приглушений, менш гіркий і гострий. Читайте ще: Закуска з моркви: покроковий рецепт з фото.
  2. Чорний рідко можна зустріти в традиційних стравах індійської, китайської та японської кухні. Незалежно від сорту, корінь цієї рослини має неповторний смак, тому його часто використовують в приготуванні гострих закусок і маринадів.
  3. Розчленувати тушку кальмара. Для закуски знадобляться тіло і щупальця. Готувати кальмара можна як в свіжому, так і в замороженому вигляді. У супермаркетах найчастіше морські продукти продаються замороженими, тому звертайте увагу на те, щоб тушки були цільними і не злиплими.
  4. Ретельно промийте кальмарів і поріжте їх кільцями товщиною 1-1.5 мм.
  5. Помістіть нарізані кальмари в тарілку і додайте до них подрібнений імбирний корінь.
  6. Часник, як і імбир, поріжте великими кубиками і помістіть в ємність з кальмарами. Додайте столову ложку соняшникової олії і перемішайте всі інгредієнти. Дайте настоятися кальмарам протягом деякого часу, щоб їх просяк сік імбиру і часнику.
  7. На розігріту сковороду викладіть всі інгредієнти і почніть обсмажувати.
  8. Кільця кальмарів повинна злегка підрум’янитися. Подавати закуску можна з обсмаженою часником і імбиром, а можна вийняти ці інгредієнти.
  9. Закуска з кальмарами такого способу приготування повинна сподобатися всім любителям морепродуктів, яким набридли мариновані або сушені кальмарами. У обжаренном вигляді вони набагато м’якше і смачніше. М’ясо кальмарів практично не має смаку, але використовуючи прянощі – імбир і часник, закуска вийде неймовірно смачною і соковитою.
  10. Кальмари можуть бути різних розмірів – як мініатюрні рачки або розміром з велику морську рибу. Враховуйте це і для закуски вибирайте невеликі тушки кальмара, а великі кільця відмінно підійдуть для фарширування. Подавайте цю закуску до пива або до першої страви, і ваші старання оцінять шанувальники.

Інші рецепти:

Бутерброди на святковий стіл - прості і смачні рецепти бутербродів на свято

Як замаринувати печериці в домашніх умовах? - Покроковий рецепт з фото

Печінковий паштет у духовці - Покроковий рецепт з фото

Лечо з болгарського перцю рецепти

Лобіо рецепти приготування

Закуска до віскі: покроковий рецепт з фото

  • Previous Хумус рецепти приготування6 років ago
  • Next Канапе з сирним сиром рецепт з фото6 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли