Швидка і проста в приготуванні, легка і смачна, яскрава, ефектна і оригінальна закуска для святкового столу! Така закуска здивує Ваших гостей і близьких. Тарталетки з оселедцем виходять дуже смачними і хрусткими.
Готову страву подається відразу, в іншому випадку тарталетки вбирають вологу. Готові тарталетки можна прикрасити петрушкою і червоною ікрою, так блюдо буде ще ефектніше виглядати на святковому столі. Читайте ще: Маленькі тарталетки: покроковий рецепт з фото.
Вафельні тарталетки з оселедцем
Складові:
-
- оселедець – 6 шматочків,
- тарталетки (круглі, вафельні) – 3 шт.,
- яйце куряче – 1 шт.,
- твердий сир – 30 грам,
- часник – 1 зубчик,
- майонез – 1 ст. ложка,
- кріп свіжий – 3 гілочки.
приготування:
-
- Сир подрібніть. Яйце відварити, очистіть і також подрібніть на тертці або яйцерезка. Перемішайте сир і яйце, додайте майонез і вичавлений часник. Розкладіть масу по тарталетки.
- Зверху покладіть по два шматочки оселедця. Прикрасьте тарталетки свіжим кропом. Ось і все: закуска для святкового столу готова. Дуже просто і дуже смачно.
Салат з оселедцем і сиром в тарталетках
Складові:
-
- філе оселедця – 100 г;
- сир твердих сортів – 50 г;
- яйця курячі – 2 штуки;
- зелене яблуко – 1 невелика;
- зелена цибуля – 10-12 пір’я;
- майонез для заправки.
приготування:
-
- Яйця варимо варимо круто, натираємо на тертці або ріжемо на дрібні шматочки.
- Філе оселедця нарізаємо дрібними кубиками.
- Яблуко очищаємо від шкірки і насіння і нарізаємо маленькими шматочками.
- Сир тремо на тертці з великими отворами.
- Лук моєму і дрібно рубаємо.
- Змішуємо всі продукти в одній ємності.
- Заправляємо салат майонезом або іншим соусом до смаку, але не дуже рідко, інакше тарталетки швидко розмокнуть.
- Подаємо до столу яскраву і смачну закуску.
Оселедець під шубою в тарталетках
Складові:
-
- буряк – 1 невелика;
- морква – 1 штука;
- картопля – 1-2 невеликих бульби;
- ріпчаста цибуля – 1 головка;
- філе оселедця – 100 г;
- майонез за смаком;
- зелень для прикраси.
приготування:
-
- Буряк, морква, картопля моєму і відварює в шкірці до готовності. Зливаємо воду і залишаємо остуджувати.
- Цибулю чистимо, дрібно ріжемо і обшпарюємо окропом, щоб пішов різкий смак.
- Філе риби дрібно ріжемо.
- Овочі чистимо і тремо на тертці з великими отворами кожен в окремий посуд.
- На дно тарталеток викладаємо тонкий шар натертого відвареної картоплі, потім промазуємо його майонезом.
- Далі – шар оселедця, шар цибулі, потім – морква.
- Останній шар – натерта буряк.
- На тлі бордовою буряка малюємо тонкою цівкою майонезу дрібну сіточку.
- Прикрашаємо оселедець під шубою гілочкою зелені і подаємо до столу.
Тарталетки з оселедцем
Складові:
-
- готові тарталетки;
- 1 середня варена морква;
- 200 г філе оселедця;
- 1 ст. л. м’якого вершкового масла;
- 100 г м’якого плавленого сиру;
- 1-2 зубчики часнику;
- чорний мелений перець.
приготування:
-
- Відварену моркву натерти на дрібній тертці.
- Філе оселедця дрібно нарізати.
- Викласти в миску плавлений сир і м’яке масло (їх краще заздалегідь дістати з холодильника).
- Перетерти виделкою. Вийде м’яка маса.
- Змішати оселедець, морква, сирну масу, поперчити, видавити часник, перемішати до однорідності.
- Заповнити тарталетки.
- Викласти готові тарталетки з оселедцевої начинкою на тарілку (можна на листя салату, так гарніше).
- Охолодити і можна подавати до святкового столу.
- Тарталетки з оселедцем виходять дуже смачними і яскравими.
Класичні тарталетки з оселедцем
Класичний рецепт тарталеток з оселедцем – це скибочку рибки в кошичку з тіста. Однак можна зробити куди більш оригінальний варіант, який вже точно здивує всіх, кому пощастить спробувати цю закуску.
Складові:
-
- Картопля – 4 Штуки
- Яйце – 1 Штука
- Вершкове масло – 1 ст. ложка
- Сир – 200-250 Грам
- Сметана – 50-60 Грам
- Оселедець – 1 Штука
- Маринований огірок – 1-2 Штук
- Сіль – 1 Щіпка
- Перець – 1 Щіпка
- Зелень – 1 Щіпка
приготування:
-
- Для початку слід зайнятися основою для тарталеток. Це будуть не просто кошики з тіста, – вони будуть з картоплі. Спершу картоплі потрібно вимити, очистити і нарізати середніми шматочками. Залити водою і відправити варитися до готовності.
- Коли картопля зварилася, воду можна злити і розім’яти її як слід, щоб вийшло пюре без грудочок. Додати трохи вершкового масла і при бажанні теплого молока. Рецепт приготування тарталеток з оселедцем можна використовувати і для покупних кошичків або зробити їх з лаваша, наприклад.
- Готове пюре розкласти в формочки для кексів, розподіливши по всій поверхні невеликим шаром. Надіслати в заздалегідь розігріту духовку і випікати при середній температурі, поки вони не стануть світло-коричневими.
- Тепер можна приступити до приготування начинки. Оселедець очистити від шкірки і кісток. Нарізати філе невеликими кубиками.
- Сир ретельно розім’яти, щоб не було грудочок (можна протерти через сито) і додати невелику кількість сметани, щоб маса була м’якшою.
- Такі тарталетки з оселедцем в домашніх умовах – суцільна несподіванка. Ще один вельми непередбачуваний інгредієнт – це маринований огірочок. Його потрібно нарізати кубиками.
- Тепер всі інгредієнти можна з’єднати і ретельно перемішати. При необхідності додати дрібку солі або перцю за смаком.
- Нафарширувати добре остиглі тарталетки готової начинкою і прикрасити свіжою зеленню. Закуска готова і її можна подавати до столу.
Тарталетки з оселедцем та яблуками
Така закуска, як бутерброди, або ж ось такі тарталетки – ніколи не будуть зайвими на столі: вони з’їдаються дуже швидко завдяки зручності та, звичайно, смаку. Я приготувала тарталетки з оселедцем, зеленим яблуком і перепелиним яйцем на свято «Різдво», але взагалі, як ви зрозуміли, це блюдо універсальне: його можна готувати коли вам заманеться: і на день народження, і на 8 березня, і влітку, і взимку . Можна приготувати його не обов’язково на свято. Ці тарталеточкі можуть цілком стати повсякденним блюдом.
Складові:
-
- яйця перепелині – 10 шт .;
- яблука – 1 шт .;
- оселедець – 1 шт .;
- майонез – 30 г .;
- тарталетки – 15 шт .;
- зелень петрушки – 1 пучок;
- сіль за смаком
приготування:
-
- Отже, готуються тарталетки з оселедцем досить швидко і просто. Одним з плюсів цього рецепта є те, що інгредієнтів дуже небагато, всього кілька. Ще один плюс – інгредієнти цілком доступні для звичайного споживача. Ну і раз вже ми заговорили про плюси, скажу ще про одне: готувати ці тарталетки теж не дуже довго (взагалі, це, звичайно, залежить від того, яку рибу ви оберете).
- Перше, що потрібно зробити – це взяти 10 штук перепелиних яєць. Їх потрібно відварити і нарізати маленькими кубиками. Якщо ви не пробували перепелині яйця, скажу, що за смаком вони практично не відрізняються від звичайних. Особисто я ніякої різниці в смаку взагалі не помітила.
- Якби мені дали спробувати перепелине і куряче яйця, і сказали визначити, де з них яке, – я б нізащо їх не відрізнила, хіба що за розміром! Проте всім відомо, що перепелині яйця набагато корисніше, чому курячі. У них багато корисних речовин, і вони вважаються дієтичними, як і перепелине м’ясо. Варяться такі яєчка, для тих, хто не знає, – шість хвилин.
- Чистяться перепелині яйця досить легко, хоч вони і маленькі. Але брати в руки і чистити зручно. Шкаралупа відділяється від білка не гірше, ніж у курячого яйця. Отже, ось наші цілі (зменшене фото вгорі) і вже нарізані перепелині яйця.
- Далі робите наступне. Візьміть одне зелене яблуко. Обов’язково зелене, інакше, якщо візьмете звичайне яблуко, то начинка може вийти солодкої. А нам же цього не потрібно, адже блюдо ми готувати не солодке (десерт), а закуску. Саме тому необхідно взяти яблуко кислих сортів. Насправді, кількість яблук ви можете варіювати на свій розсуд. Але особисто я взагалі не дуже люблю наявність яблука в несолодких блюдах, але на цей інгредієнт в цьому рецепті все-таки зважилася, але подумала, що одного яблука в салаті мені буде цілком достатньо.
- Яблучко додає кислинки і пікантності нашому «салату в кошиках»)). Очищаємо яблуко від шкірки і нарізаємо дрібненькими шматочками, як на колажі з фотографій, який я надала до вашої уваги нижче.
- Також нам знадобиться одна (ціла) оселедець або скумбрія, яку також потрібно нарізати кубиками. Якщо це оселедець, то її потрібно відокремити від кісток. В даному випадку ми взяли в’ялену скумбрію.
- На смак вона трохи краще, і майже відсутні кістки, що полегшує приготування страви і економить ваш час і нерви на відділення від кісточок. Звичайно, тут теж особиста справа кожного, яку рибу вибрати: оселедець теж чудово підійде до цієї страви. Особливо якщо за смаком ви її любите більше, ніж скумбрію
- Викладемо нарізані інгредієнти в блюдо або якусь глибоку тарілку – куди завгодно, тільки щоб вони влізли з запасом, тобто щоб залишалося місце для комфортного перемішування цих інгредієнтів.
- Тепер додамо сюди грам 30 майонезу, і гарненько перемішати отриману масу ложкою. Не варто перестаратися з майонезом не тільки тому, щоб не вийшло надто «майонезно», а й для того, щоб не вийшло надто шкідливо, адже такий продукт, як майонез, не рахується корисним. Скоріше навпаки. Але в нашій начинці без нього просто не обійтися, адже чимось потрібно перемішати ці інгредієнти, «склеїти» їх, щоб в кошиках вони не розпадалися. Та й, природно, щоб не було сухо, щоб було смачніше.
- Скажу пару слів про солі / спеціях для салату-начинки. В принципі, сюди вже сіль не потрібна, як і інші спеції, наприклад, перець. Однак уточню, що якщо вам салат здасться малосольні, можна додати сіль / перець за смаком, але я страва не солила, оскільки скумбрія і так давала солоності цього салату. Виходить приблизно ось така начинка для наших тарталеток, як зобразив наступний фотознімок.
- Природно, салат цей ми робили не просто так: треба їм що-небудь начинити)) Як ви вже здогадалися з назви рецепта, це будуть тарталетки (або ж вафельні кошички – називайте, як хочете, і начиняють, що хочете).
- Звичайно, ідеально буде, якщо ви ще й спече тарталетки будинку, самостійно: так буде і корисніше, і, можливо, смачніше, і гостей своїх ви здивуєте своїми кулінарними здібностями. Але якщо у вас або немає часу, або немає бажання готувати тарталетки в домашніх умовах, то можна їх і купити в магазині: вони продаються приблизно ось такими упаковками, як на фотографії нижче. Дуже зручно: купив, відкрив, начинив. Тарталеточек для цієї страви я взяла десь 15 шт, таку ось подовжену упаковку.
- Наповнимо салатом тарталетки (намагайтеся класти не сильно багато, але і не скупіться: повинна утворитися невелика гірка), викладемо на красиву тарілочку, яку не соромно буде поставити на святковий стіл для частування гостей.
- Мені здається, чогось не вистачає. Виглядають наші тарталеточкі якось не гарно. Що робити? Правильно! Візьмемо зелень петрушки, і прикрасимо тарталетки її листочками. Для початку зелень потрібно ретельно вимити.
- Відберіть красиві пелюстки. Якщо тарталеток вийшло 15, то і пелюсток потрібно відібрати стільки ж. Тепер необхідно відривати по пелюстці, загортати в трубочку і акуратно вставляти в кожну тарталетки для смаку і прикраси. Виходить приблизно ось так. Чи не правда, з таким чудовим освіжаючим прикрасою наше блюдо стало виглядати набагато презентабельнєє, симпатичніше, смачніше, свіже.
- От і все! Наші з вами тарталетки з оселедцем, яблуком і перепелиним яйцем готові! Легко і швидко готується, час приготування займає не більше 30 хвилин. До того ж, за вартістю виходить недорого. Зате смачна, зручна в прийомі закуска до вечора вам забезпечена.
Картопляні тарталетки з оселедцем і буряком
Складові:
-
- оселедець малосольний – 1 середня шт.
- картопля – 0,5 кг
- майонез – 3 столові ложки
- буряк – 1 шт.
- зелень кропу – 1 невеликий пучок
- цибуля – 2 середніх головки
- оцет яблучний – 1 столова ложка
- цукровий пісок – 1 чайна ложка
приготування:
-
- Для цієї страви можна брати і вже готову, оброблену на шматочки маринованого оселедця.
- Але мені більше до смаку слабосолона оселедець не з банки.
- Тому я вважаю за краще обробляти її сама.
- Відокремлюємо хвіст, голову і плавники. знімаємо шкіру.
- Розрізаємо оселедець уздовж по череву на дві частини і виймаємо всі кісточки.
- Заняття це досить нудне і копітка, але результат того вартий.
- Розрізаємо оброблену оселедець на невеликі порційні шматочки.
- Буряк відварюємо до готовності. Знімаємо шкірку і розрізаємо на кілька частин.
- Подрібнюємо варений буряк в блендері до стану пюре.
- Додаємо до буряка майонез.
- перемішуємо ложкою.
- Кладемо подрібнену зелень.
- Тепер займемося маринуванням лука.
- Для цього цибулину нарізаємо кільцями.
- Посипаємо цибулю цукровий піском.
- Потім кладемо оцет. І заливаємо гарячою водою.
- Даємо настоятися хвилин 15-20. Потім воду зливаємо і цибулька готовий.
- Картоплю відварюємо в мундирі. очищаємо.
- Нарізаємо кружальцями приблизно в сантиметр шириною.
- На кожен кружечок картоплі кладемо бурякове пюре.
- Потім шматочок оселедця. А зверху – маринована цибуля.
Картопляні тарталетки з оселедцем
Складові:
-
- 4 великі картоплини
- 4 філе малосольной оселедця
- 1 середня буряк
- 1 ст. л. вершків жирністю 35%
- 1 велика цибулина
- 1 ст. л. столового оцту
- 1 ст. л. цукру
- сіль
приготування:
-
- Лук очистити, нарізати тонкими півкільцями. Розвести в оцті цукор, влити в лук, перемішати і залишити при кімнатній температурі на 30 хв.
- Картопля і буряк окремо відварити в мундирі. Дати охолонути. Буряк очистити і подрібнити в пюре. Додати вершки, посолити, перемішати.
- Картоплю очистити і нарізати кружальцями завтовшки приблизно 1 см. Філе оселедця нарізати шматочками шириною 1,5 см. Покласти на кожен картопляний гурток по 1 ч. Л. бурякового пюре. Зверху – по шматочку оселедця. Прикрасити маринованою цибулею.
Тарталетки з паштетом та оселедцем
Складові:
-
- слабосолений оселедець – 2 штуки;
- копчений, плавлений сир (Бурштин або Дружба) – 100 г;
- вершкове масло – 100 г;
- велика морква – 1 штука.
приготування:
-
- Спочатку підготуємо рибу. Помиємо оселедець. За бажанням її можна додатково вимочити в молоці.
- Відріжемо у риби голову і хвіст.
- Потім акуратно виріжемо ножем верхній плавник.
- Потім запустимо ніж в черевце оселедця і разрежем його починаючи від хвоста.
- Видалимо всі нутрощі. Молочко або ікру можна перекласти в харчовій контейнер, щоб вони не завітрились і пізніше приготувати.
- Тепер акуратно зріжемо нижні плавники, зсередини відрізавши від черевця смужку в півсантиметра товщиною.
- Ретельно почистимо рибу від чорної плівки всередині. Промиємо оселедець під проточною холодною водою.
- Розділимо спинку риби на дві акуратні частини, зробивши поглиблення в тому місці, де знаходився верхній плавник.
- Потім повністю почистимо оселедець від шкіри починаючи від хвоста.
- Відділимо хребет з кістками від філе також починаючи від хвоста. Чим свіже риба, тим легше це буде зробити.
- Ретельно виберемо залишилися кістки, при необхідності використовуючи пінцет.
- Тепер, коли основна частина роботи залишилася позаду, підготуємо інші інгредієнти. Морква помиємо і почистимо. Деякі господині відварюють морква для цього рецепта, але ми будемо використовувати її в свіжому вигляді.
- Натремо її на дрібній тертці. Якщо ви будете подрібнювати пасту за допомогою блендера, то морква краще попередньо порізати на невеликі шматочки, щоб її було легше подрібнити.
- З цією ж метою поріжемо копчений, плавлений сир і вершкове масло кубиками середнього розміру.
- Очищене філе оселедця без кісток пропустимо через м’ясорубку з дрібними гратами.
- Потім пропустимо через м’ясорубку копчений сир.
- Додамо до подрібненим інгредієнтів дрібно натерту моркву.
- В отриману суміш додамо розм’якшене вершкове масло.
- Ретельно перемішати всі інгредієнти для фальшивої червоної ікри.
- Щоб домогтися більш ніжною і повітряної текстури закуски, її можна подрібнити за допомогою погружного блендера.
Оселедець під шубою в тарталетках
Прикрасити тарталетки можна чим завгодно, все залежить від вашої фантазії і приводу. Я подаю новорічні тарталетки, викладаючи їх на тарілку, на якій лежить лист салату. Можна намалювати майонезом сніговика, зробити очі з маслин, а ніс – з невеликого шматочка моркви. Якщо ж це просто вечерю, можна прикрасити оселедець під шубою в тарталетках так, як вказано на фотографії. Тепер ви знаєте, як приготувати оселедець під шубою в тарталетках в домашніх умовах і радувати своїх гостей кулінарними шедеврами.
Складові:
-
- буряк – 3 Штуки
- яйце – 5 Штук
- морква – 4 Штуки
- тарталетки – 24 Штук
- картопля – 6 Штук
- оселедець – 1 Штука
- майонез – За смаком
- цибуля – 1 Штука
приготування:
-
- Відваріть моркву, яйця, буряк, картоплю в злегка підсоленій воді. Варити до готовності, а яйця зварити в круту. Після того, як овочі будуть готові, а яйця відварені, очистіть їх і остудіть в холодній воді.
- Натріть на дрібній тертці яйця, морква, картопля, буряк. Наріжте на дрібні шматочки цибулю. Наріжте трохи улюбленої зелені, наприклад – петрушку або кріп. Підготуйте тарталетки.
- На дно тарталетки трохи оселедця, потім цибулю. Потім викладіть 1 \ 24 картоплі. Полийте майонезом. Потім покладіть моркву, після – яйце, полийте майонезом. Накрийте тарталетки шаром буряків. Полийте майонезом, розподіливши його по всій площі міні-салату. Для прикраси використовуйте шматочок оселедця і маслини.
Домашні тарталетки з оселедцем
Тісто для тарталеток:
-
- Картопля – 2 середніх бульби
- Сіль за смаком
- Масло вершкове – 10г
- Яйце – 1 некрупное
Для шуби:
-
- Буряк відварний – 1 шт.
- Яйце, зварене круто – 1шт
- Йогурт натуральний – 100г
- Гірчиця – 1/4 ч.л.
- Перець чорний свіжозмелений
- Філе оселедця – ¼ цілої оселедця
- Кілька шматочків оселедця, за кількістю тарталеток
- Цибулина синя невелика
приготування:
-
- Для тарталеток картопля очистити і відварити в підсоленій воді до готовності.
- Приготувати картопляне пюре з додаванням вказаної кількості вершкового масла, обережно, щоб не згорнулося, вбити в пюре сире яйце добре перемішати, щоб не було грудочок.
- Залишити пюре остигати. Читайте ще: Тарталетки з кальмарами: покроковий рецепт з фото.
- З охололого пюре зробити тарталетки. Для цього знадобляться формочки для мафінів, якщо формочки НЕ силіконові, то їх попередньо змастити олією.
- Невеликі порції картопляного пюре помістити в формочки і змоченими у воді руками акуратно розім’яти картопля всередині форми по всій площі. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку і випікати до зарум’янювання, хвилин 15-20.
- Почистити і філетіровать оселедець. Одне філе оселедця порізати звичайними прямокутними шматочками, другу половинку цілої оселедця порізати дрібними шматочками. Кількість оселедця залежить від вашої любові до даного продукту і від солоності самої оселедця.
- Буряк і яйце потерти на тертці. Для заправки змішати натуральний йогурт з гірчицею, перемішати.
- Змішати буряк, яйце, посічену оселедець, додати йогуртовий соус, перемішати, приправити свіжо чорним перцем.
- Готові тарталетки вийняти з духовки, акуратно витягнути з формочок і залишити остигати до повного охолодження на решітці.
- Тарталетки начинити «шубою», а зверху викласти по шматочку оселедця, зверху викласти кільця цибулі.