Це американське блюдо зазвичай подають до сніданку, але в якості десерту панкейкі не менш гарні. Якщо вам набридли наші традиційні млинці та оладки або просто захотілося спробувати щось новеньке, то цей рецепт саме для вас! Також не забудьте про який-небудь смачне доповнення до десерту: це може бути кленовий сироп ягідний соус, збиті вершки, мед або просто сметана.
Інгредієнти для приготування гарбузового панкейків:
- гарбузове пюре (або запечена гарбуз) – 2/3 склянки
- яйця курячі – 2 шт.
- кефір – 2 / 3 склянки
- борошно пшеничне – приблизно 1,5 склянки
- цукор – 3 ст. л.
- розпушувач – 1 ч. л.
- масло – 30 г
Рецепт приготування гарбузових панкейків на кефірі:
Яйця ретельно збовтуємо з цукром. Кількість цукру в рецепті можна змінити на свій розсуд. Але якщо ви припускаєте подачу страви з солодким соусом або сиропом, то кількість цукру можна трохи зменшити.
Додаємо в отриману суміш кефір…
… потім розпушувач.
Вершкове масло слід злегка розтопити або просто заздалегідь викласти з холодильника. Додаємо в тісто олію і гарбузове пюре (або запечені кубики гарбуза), злегка перемішуємо.
Останній інгредієнт – борошно. Її слід вводити в тісто з великою обережністю, оскільки саме від правильної консистенції тесту залежить подальший успіх гарбузових панкейків.
Ретельно перемішуємо тісто віночком не менше 3-х хвилин. Простіше і швидше скористатися для цієї мети міксером.
Технологія обжарювання панкейків: на суху розігріту сковороду ложкою викладаємо порцію тіста (прямо в центр), а потім швидкими рухами злегка «розмазуємо» тісто у формі кола все тієї ж ложкою.
Завдяки тому, що панкейкі обсмажуються на абсолютно сухій сковороді, вони мають характерну поверхню.
Буває, що перший панкейк виходить «комом». Цього можна уникнути, якщо трохи схитрувати і все-таки злегка змастити сковороду олією перед обсмажуванням першого млинця. Але досвідчені кулінари справляються і без цієї хитрості.
Подача страви. Перекладаємо гарбузове панкейкі на тарілку, причому складаючи їх один на інший.
Традиційно це блюдо подається з кленовим сиропом, але в наших широтах зі сметаною буде звичніше.
Смачного!