500 рецептів
Десерти

Тірамісу з гарбузом – Покроковий рецепт з фото

by admin 1 Вересня, 2017 No Comments

Тірамісу – це один з найпопулярніших десертів італійської кухні, який відомий практично в усьому світі. Він виходить дуже ніжним, повітряним, з легким присмаком і ароматному кави. У класичній рецептурі в тірамісу додають курячі яйця, але так як в сирому вигляді їх використовують далеко не всі, то ми пропонуємо використовувати жирні вершки, щоб зробити мус більш повітряним. А, щоб зробити десерт по-осінньому яскравим і теплим, пропонуємо вам приготувати тірамісу з додаванням гарбузового пюре.

до Речі, якщо у ваших магазинах не продається печиво Дамські пальчики (савоярді), то його можна приготувати самостійно. Також замість маскарпоне можна використовувати домашній вершковий сир. Отже, приступимо!

Інгредієнти для приготування гарбузового тірамісу (на 6 порцій):

  • маскарпоне – 300 г
  • жирні вершки – 200 мл + 100 мл для прикраси (за бажанням)
  • цукрова пудра – 2 ст. л. або за смаком
  • печиво савоярді – 150 г
  • гарбуз – 200 г
  • прянощі (суміш кориці, імбиру, мускатного горіха) – 1 ч. л. (за бажанням)
  • кави – 150 мл
  • кавовий лікер (бренді або коньяк) – 2 ст. л. (за бажанням)

гарбузовий тірамісу - інгредієнти

Рецепт приготування гарбузового тірамісу:

Спершу приготуйте гарбузове пюре. Для цього акуратно очистіть гарбуз від шкірки.

гарбуз

Наріжте її на великі шматочки.

гарбуз

Приготуйте гарбуз будь-яким зручним для вас способом. Ви можете запекти її в духовці, відварити у воді або приготувати в мікрохвильовій печі. Пропонуємо скористатися мікрохвильовою піччю. Для цього в глибоку посуд для мікрохвильової печі викладіть шматочки гарбуза і готуйте до м’якості (близько 5-7 хвилин, потужність 800 Вт).

гарбуз у мікрохвильовці

Готові шматочки гарбуза протріть через сито або подрібніть блендером до отримання гладкого пюре. Якщо пюре вийшло занадто рідким, то відкиньте його на мілке сито або злегка уварите до більш густої консистенції.

гарбузове пюре

В гарбузове пюре за бажанням додайте корицю, мелений імбир, мускатний горіх, а також можете взяти ванільний цукор. Кількість прянощів на ваш смак. Дайте гарбузового пюре повністю охолонути. Для зручності приготувати гарбузове пюре можете з вечора і залишити в холодильнику на всю ніч.

гарбуз з прянощами

Жирні вершки збийте до отримання густого крему.

збиті вершки

В окремій ємності змішайте сир і цукрову пудру.

маскарпоне з цукровою пудрою

Збийте міксером або віночком протягом 1 хвилини.

збитий маскарпоне

З допомогою віночка акуратно вмішайте холодне гарбузове пюре в суміш маскарпоне і цукрової пудри.

гарбузове пюре

Перемішуйте до повної однорідності.

мус з гарбузом

Введіть збиті вершки.

збиті вершки

І перемішайте. Гарбузовий крем для тірамісу готовий!

гарбузовий крем

Збирати десерт можна в одній великій формі або в маленьких порційних креманках/келихах. На дно келихів викладіть шматочки наломанного печива.

печиво в келихах

Кави змішайте з лікером і з допомогою кулінарної кисті ретельно просочити сумішшю печиво. Якщо будете збирати десерт у великій формі, то для початку умочіть савоярді в кавову суміш і після цього викладіть їх у форму.

савоярді

Покрийте печиво шаром приготованого гарбузового мусу.

крем з гарбузом

Поверх знову викладіть шматочки печива і змочіть їх кавовою сумішшю.

тірамісу в келихах

Викладіть зверху залишки мусу з гарбузом.

гарбузовий тірамісу

На цьому гарбузовий тірамісу готовий. Ви можете присипати десерт зверху невеликою кількістю кориці (какао) або, за бажанням, прикрасити збитими вершками. Для цього збийте жирні вершки з 1 ч. л. цукрової пудри (можна зовсім її не додавати). Наповніть вершками кондитерський мішок з фігурною насадкою і прикрасьте верх десерту завитками.

фото тірамісу з гарбузом

Також тірамісу з гарбузом можна доповнити паличкою кориці або листком м’яти.

гарбузовий тірамісу

Смачного!

Інші рецепти:

Полуничний мармелад в домашніх умовах - Покроковий рецепт з фото

Апельсиновий джем в мікрохвильовці - Покроковий рецепт з фото

Морозиво з сиру у домашніх умовах - Покроковий рецепт з фото

Торт «П'яна вишня» - Покроковий рецепт з фото

  • Previous Подарунковий Торт за гостом – рецепт з фото7 років ago
  • Next Бісквітний торт – дуже смачний і простий рецепт з фото покроково7 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Закуски
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • Напої
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Страви з курки