Подарунковий – це ще один чудовий торт з часів СРСР (якщо ви любите радянську класику, то, можливо, вас також зацікавить рецепт торта Прага, покроковий рецепт Пташине молоко або чудовий Київський торт). Подарунковий торт, рецепт якого ми публікуємо сьогодні, виходить смачним, ніжним, повітряним і хрустким, а ще він неймовірно затишний і домашній. Завдяки тому, що готується він з доступних продуктів, цей торт можна сміливо готувати навіть до сімейного чаювання, але і на святковому столі цей десерт буде виглядати дуже добре.
Щоб приготувати торт Подарунковий по госту потрібно:
Для бісквіта:
- яйця – 4 шт.
- цукор – 130 г
- борошно – 100 г
- масло – 20 г
Для просочення:
- вода – 4 ст. л.
- цукор – 3 ст. ложки (без гірки)
- коньяк – 1 ст. л. (за бажанням)
Для крему:
- молоко – 100 мл
- яйця – 2 шт. (1 ціле і 1 жовток)
- цукор – 125 г
- ванільний цукор – 10 г
- масло – 180 г
- коньяк – 1 ст. л. (за бажанням)
Додатково:
- арахіс – 150-200 г
- цукрова пудра – 1 ч. л. (за бажанням)
Подарунковий Торт за гостом – рецепт з фото покроково:
Приготуємо бісквіт. Для цього розбиваємо в чашу для збивання 4 середніх курячих яйця. До речі, дуже бажано, щоб яйця були кімнатної температури, так як в такому вигляді вони краще збиваються. Також в чашу висипаємо весь цукровий пісок. Збиваємо яйця з цукром до пишності. Яєчна піна повинна стати схожою на крем: дуже повітряної, пишною і густий. Щоб цього домогтися, збиваємо їх не менше 10 хвилин.
У два прийоми додаємо до яєчної піні просіяне борошно. Акуратно її вмішуємо. Для цього використовуємо або віночок, або лопатку, а ще, за бажанням, вмішати муку можна відразу рукою. На цьому етапі дуже важливо працювати швидко, але дуже ніжно, важливо не осадити масу.
Невеликий шматочок вершкового масла розтоплюємо в мікрохвильовці і, рухаючись уздовж стінки чаші, вливаємо його в тісто.
Швидко, але акуратно вмішуємо його. Тісто для бісквіта готово.
Виливаємо його в квадратну форму (розміром 20х20 см). Форму, за бажанням, вистилаємо пергаментом або змащуємо маслом і припыляем борошном. До речі, замість квадратної можна використовувати звичайну круглу форму діаметром 20-22 див.
Випікаємо бісквіт для торта Подарунковий в духовці при 180 С (включаємо верхній і нижній нагрів) близько 30-40 хвилин. Щоб бісквіт вийшов пишним і не опал, під час випікання не турбуємо його (особливо перші 20 хвилин від початку випічки). Готовність бісквіта перевіряємо шпажкою або звичайним натисканням на серединку. Гарячий бісквіт переносимо на решітку і, не дістаючи його з форми, залишаємо на 10-15 хвилин остигати.
Після чого виймаємо бісквіт з форми і залишаємо його на решітці до повного охолодження. До речі, спекти бісквіт бажано за 6-8 годин до моменту складання торта, так бісквіт встигне не тільки охолонути, але ще й вистоятися. Але, якщо цього часу в запасі немає, тоді просто даємо йому охолонути, і готуємо Подарунковий торт далі.
Тепер зробимо крем. Для заварний частини крему з’єднуємо в каструльці молоко, цукор, ціле яйце і один жовток.
Розмішуємо віночком всі компоненти разом, щоб вийшла однорідна суміш.
На мінімальному вогні або на водяній бані варимо наш молочний сироп до тих пір, поки він не загусне. Під час варіння від сиропу ні в якому разі не відволікаємося! Його обов’язково потрібно постійно помішувати, щоб він не прикипів до дна. Як тільки консистенція сиропу буде нагадувати згущене молоко, знімаємо його з вогню.
Переливаємо його в іншу миску, накриваємо плівкою і ставимо в холодне місце остигати.
Як тільки молочний сироп охолоне, завершуємо приготування крему. У миску кладемо м’яке вершкове масло, додаємо до нього ванільний цукор і збиваємо їх разом близько 1 хвилини.
Невеликими порціями (1-2 ст. л. за один раз) додаємо в збите масло остиглий сироп. Ретельно збиваємо.
В самому кінці додаємо в крем коньяк. Якщо ви не любите алкоголь в десертах, тоді просто не додавайте його, замінювати його нічим не потрібно.
Крем для торта Подарунковий готовий!
Приготуємо просочення. Цукор заливаємо водою, перемішуємо і доводимо суміш до кипіння (в мікрохвильовій печі або на плиті, або ж просто цукор заливаємо окропом). Даємо охолонути.
Вливаємо коньяк (за бажанням), перемішуємо і наша просочення готова.
Сирий арахіс підсмажуємо в духовці. Для цього висипаємо горіхи на деко і при 180 С підсушуємо/обсмажуємо їх близько 8-10 хвилин. Уважно за ними стежимо, щоб вони не згоріли.
Якщо арахіс в лушпинні, тоді очищаємо його. Для цього висипаємо його на середину кухонного рушника, краю рушники збираємо разом і трьом горіхи один про одного. Очищені горіхи відокремлюємо від лушпиння, перекладаємо на тарілку і даємо їм охолонути.
Остиглий арахіс пересипаємо в щільний пакет і подрібнюємо до стану великих шматочків качалкою для тіста.
Збираємо торт Подарунковий. Бісквіт розрізаємо на 2 частини. Кожну половинку просочуємо підготовленим сиропом. Рівень просочення підбираємо за смаком.
Просочений корж викладаємо на блюдо для подачі і покриваємо його більшою частиною крему (близько 2/3 від усієї кількості).
Зверху прикриваємо його другою половинкою бісквіта, злегка придавлюємо до крему. Верх і боки торта покриваємо залишилися кремом, як на фото.
Обсипаємо Подарунковий торт з усіх боків подрібненим арахісом.
А зверху, за бажанням, присипаємо його невеликою кількістю цукрової пудри. Перед подачею відправляємо торт в холодне місце на кілька годин для того, щоб він просочився, і крем стабілізувався.
Подарунковий Торт по госту готовий!
Як бачите, рецепт дуже простий.
Нарізаємо на порційні шматочки і подаємо до чаю.
Смачного!