Цей торт можна назвати справжнім святом смаку. Шматочок такого торта з йогуртовій прошарком можна з’їсти навіть тим, хто пильно стежить за кількістю споживаних калорій. Адже в приготуванні цього десерту не використовується масло, маргарин або вершки підвищеної жирності. Смак і легкість торта забезпечують ніжний йогурт, повітряний бісквіт і багато фруктів. Фрукти можна використовувати абсолютно будь-які, тут, як мовиться, справа смаку. У нашому рецепті будуть консервовані персики. Їх соковитий смак підкреслить ніжність йогуртовій начинки, а яскравий колір зробить торт дуже ошатним.
Інгредієнти для приготування торта з консервованими персиками:
Для бісквіта:
- яйця курячі – 4 шт.
- цукор – 150 г
- борошно пшеничне – 150 г
- розпушувач пекарський – 6 г
Для йогуртовій прошарку з персиками:
- йогурт натуральний – 750 г
- цукрова пудра – 80-100 г
- желатин – 50 г
- консервовані персики – 820 г
Для білкового крему (прикраса):
- яєчні білки – 3 шт.
- цукор – 140 г
- лимонна кислота – ¼ ч. л.
Торт з консервованими персиками – рецепт з фото:
Починаєте приготування з випічки повітряного бісквіта. Яйця і цукор з’єднують в одній великій чашці і міксером, які працюють на високих обертах, доведіть масу до в’язкої легкості. Тобто структура маси повинна вийти легкою, насиченою бульбашками повітря і злегка густоватой.
заздалегідь Змішавши борошно з розпушувачем, просеиваете отриману суху суміш невеликими порціями прямо в чашку з повітряною масою. Після кожної порції акуратно перемішуєте бісквітне тісто. Повітряна структура повинна повністю зберегтися.
Перекладаєте бісквітне тісто у форму (24 см) з роз’ємним кільцем. Дно обов’язково застилаєте спеціальної промасленим папером.
Випікаєте бісквіт для торта з консервованими персиками 35-40 хвилин при 170 градусах. Дотримуєтеся правила випікання бісквіта – в духовку не заглядаєте. Через покладений час робите тест «сухої сірники». Духовку вимикаєте і, прочинивши дверцята злегка, тримайте бісквіт в духовці до повного охолодження. Бісквітний корж виходить високим і з рівною поверхнею.
Обережно, щоб не пошкодити краю, дістаєте корж з форми. Даєте йому полежати в спокої хоча б годину і разрезаете уздовж.
Поки корж відпочивав, готуєте персики. Відкривши банку, зливаєте в окрему чашку весь сироп. Пару персиків і приблизно 100 мл злитого сиропу перебиваєте блендером до однорідного пюреобразного стану. В іншому сиропі замачиваете желатин, а решта консервовані персики нарізати невеликими шматочками.
Натуральний йогурт змішуєте з цукровою пудрою, кількість якої можна регулювати по своєму смаку. Слід зауважити, що йогурт для приготування цього торта треба використовувати густий, питної продукт не підійде. Прибираєте на час в холод.
Коли желатин набубнявіє (час набухання буде зазначено на упаковці), нагріваєте його до розчинення, але закипіти желатинова маса не повинна. Дати охолонути і разливаете: приблизно п’яту частину від всієї маси додаєте в персикове пюре, а все інше виливаєте в солодкий йогурт. Пюре залишаєте на столі, а йогурт повертаєте в холод.
Берете один пласт бісквітного коржа і укладаєте у форму різаною стороною вгору.
Дістаєте йогуртову масу з холодильника, вона буквально на очах починає схоплюватися желатином. І половину виливаєте на корж. Поверх розподіляєте частина консервованих персиків.
Потім викладаєте другу частину йогуртовій маси, в яку вдавлюєте залишилися шматочки персиків.
Швиденько накриваєте другим бісквітом і злегка придавливаете руками, щоб йогуртова прошарок і коржі добре скрепились.
Потім рівним шаром зверху викладіть персикове пюре і відправляєте торт з йогуртовою начинкою і фруктами в холодильник на 3-4 години. Йогуртова прошарок торта повинна добре застигнути.
Коли належний час пройде, акуратно знімаєте кільце, звільняючи торт. Тепер його залишається тільки прикрасити.
Для прикраси готуєте легкий білковий крем. В жароміцної чашці збиваєте в піну охолоджені яєчні білки.
Потім ставите цю чашку на водяну баню і, продовжуючи збивання, всыпаете потроху цукор і лимонну кислоту. Слідкуйте, щоб вода не потрапила в білки, інакше крем буде зіпсований. Збиваєте вісім хвилин на водяній бані і ще чотири хвилини, знявши чашку з каструлі. Білкові піки повинні вийти щільними і стійкими, тоді прикрашати торт буде легко.
Перекладаєте білкову масу в кондитерський мішок і приступаєте до прикраси. Боки торта покриваєте вертикальними візерунчастими смугами. Верх ж прикрашаєте маленькими фігурними піками, отсаживая їх за допомогою спеціальної кондитерської насадки. Торт виходить дуже ошатним.
Через пару годин, коли білковий крем закріпить свої форми, можете розрізати торт з консервованими персиками і насолоджуватися легким і ніжним смаком!
Смачного!