Сирний торт з полуницею та желе, приготований за цим рецептом, виходить ніжним, легким і дуже смачним, а найголовніше, що шматочок такого торта можуть дозволити собі навіть ті люди, які стежать за своєю фігурою. До речі, якщо раптом за вікном занадто жарко, і возитися з випічкою бісквіта вам зовсім не хочеться, то основу для торта можете приготувати з меленого печива і вершкового масла, як це робиться для приготування чізкейку, а також можете використовувати печиво савоярді (дамські пальчики), яку попередньо потрібно злегка просочити цукровим сиропом або будь-яким фруктовим соком.
Інгредієнти для приготування сирного полуничного торта (форма діаметром 22 см):
Для бісквіта:
- яйця (середнього розміру) – 2 шт.
- цукор – 75 г
- борошно пшеничне – 50 г
- масло – 10 г
Для сирного суфле:
- сир – 450 г
- цукрова пудра – 1 ст. л. (або за смаком
- ванільний цукор – 1 ч. л.
- йогурт (натуральний без добавок) – 200 г
- желатин – 25 г
- вершки (жирністю від 33%) – 150 г (за бажанням)
- молоко (або вода) – 100 мл
- полуниця – 200 г
Для верхнього шару:
- полуничне желе (порошок) – 1 упаковка
- полуниця – 200 г
сирний Торт з полуницею – рецепт з фото:
Приготуйте бісквіт для основи торта. Яйця розбийте в миску і додати до них цукор.
Збийте їх міксером протягом 6-7 хвилин. За цей час яйця повинні значно збільшитися в розмірі і перетворитися на дуже пишну і густу масу.
За кілька прийомів додайте в отриману масу просіяне борошно. Лопаткою або перемішайте віночком, дійте акуратно, щоб яєчна маса не втратила свого обсягу.
Вершкове масло розтопіть і дайте йому трохи охолонути. По стінках миски влийте розтоплене масло в тісто.
Знову акуратно перемішайте тісто лопаткою до повної однорідності.
Дно форми діаметром 22 см застеліть папером для випічки, борти форми нічим не змащуйте. Готове тісто викладіть у форму.
Випікайте бісквіт для сирного торта з полуницею в розігрітій до 170-180 С духовці близько 15-17 хвилин. Готовність бісквіта перевірте дерев’яної шпажкою, якщо нею проткнути бісквіт в центрі, шпажка повинна виходити без слідів липкого тіста. Готового бісквіту дайте повністю охолонути на решітці.
Остиглий бісквіт вийміть з форми. Обріжте його по висоті, щоб товщина бісквіта становила 1 див. Також, за бажанням, бісквіт злегка зменшіть в діаметрі до 18-20 див.
Підготовлений бісквіт викладіть назад у форму діаметром 22 див. Борти форми вистелити папером для випічки або ацетатної плівкою.
Приготуйте сирний шар для торта. Спершу залийте желатин молоком або водою і залиште хвилин на 15 набухати.
В чашу блендера викладіть сир, цукрову пудру і ванільний цукор.
Розітріть сир до отримання гладкої маси.
Влийте до нього йогурт і знову добре перемішайте. До речі, якщо у вас є занурювальний блендер, то всі ці дії ви можете зробити з його допомогою.
Набряклий желатин прогрійте на плиті або в мікрохвильовій печі до повного розчинення. Будьте уважні і не доводьте розчин до кипіння. Дайте желатиновому розчину злегка охолонути і влити в чашу до суміші сиру і йогурту. Все ретельно перемішайте.
В окремій ємності збийте до щільності жирні вершки. До речі, за бажанням, якщо хочете зробити торт менш калорійним, то жирні вершки можете не додавати, а замість них використовувати таку ж кількість йогурту.
У збиті вершки додайте сирну суміш і перемішайте до однорідності.
Полуницю промийте, обсушіть і наріжте довільними шматочками. Додайте полуницю в сирну масу. Перемішайте.
Перелийте сирну суміш у форму з бісквітом. Надішліть сирний торт з полуницею в холодильник на 1 годину.
Тим часом підготуйте полуницю і желе для верхнього шару торта. Полуничне желе з упаковки приготуйте згідно інструкції. Дайте йому охолонути при кімнатній температурі до трохи теплого стану.
Полуницю промийте, обсушіть і наріжте тонкими пластинками.
Коли сирна маса злегка застигне, вийміть торт з холодильника і викладіть зверху пластинки полуниці.
Вилийте поверх полуниці остигле желе. У такому вигляді відправте сирний торт з полуницею та желе в холодильник мінімум на 4 години, а краще на ніч до повного застигання.
Після застигання дістаньте готовий сирний полуничний торт з холодильника, звільніть його від форми і паперу.
Сирний торт з полуницею готовий!
Нарізаємо на порції і можна подавати до столу!
Смачного!