В літню спеку хочеться чогось холодного, соковитого, свіжого і обов’язково смачного. В такі моменти вам точно сподобається наш ніжний тарт з полуницею та заварним кремом. Його рецептом ми і хочемо сьогодні з вами поділитися. У тарте чудово поєднується хрустка основа, шовковистий заварний крем і соковита солодка полуниця. Якщо раптом ви не любитель полуниці або її просто немає під рукою, тоді використовуйте будь-яку іншу улюблену ягоду.
Інгредієнти для приготування тарта з полуницею:
Для тіста:
- борошно пшеничне – 170 г
- масло – 100 г
- цукрова пудра – 1,5 ст. л.
- сметана або вершки жирні – 2 ст. л. без гірки
Для заварного крему:
- молоко – 300 мл
- масло – 40 г
- яйця курячі – 2 шт.
- білий шоколад – 50 г
- крохмаль картопляний – 40 г
- цукор – 50 г
- ванільний цукор – 1 ч. л.
- полуниця свіжа – 400 г
Рецепт приготування тарта з полуницею та заварним кремом:
Для приготування тіста для тарта в чашу комбайна просійте борошно з цукровою пудрою. Перемішайте.
Додайте шматочки холодного вершкового масла і перетріть до стану дрібної крихти. Дуже важливо всі дії робити швидко, особливо, якщо замішувати будете руками. Масло ні в якому разі не повинно почати танути від тепла рук.
В масляну крихту додайте сметану або вершки. Перемішайте.
У вас повинна вийти волога масляна крихта. Якщо крихту стиснути в грудку, вона буде тримати форму. Якщо ж малюк розсипається, додайте ще трохи сметани (буквально 1 ч. л.) і перемішайте.
Не вимішуючи, зібрати тісто в кулю. Загорніть його в плівку або в пакет і відправте «відпочивати» в холодильник щонайменше на 45 хвилин.
Поки тісто відпочиває, приготуйте заварний крем для тарта: розбийте яйця в каструлю, виделкою або вінчиком злегка збовтайте їх.
Додайте цукор і розітріть суміш.
Додайте крохмаль і перемішайте до однорідності.
Влийте молоко (заздалегідь підігрівати його не потрібно) і розмішайте.
Поставте каструлю на вогонь і заваріть крем до загустіння. Крем виходить густим, тому під час варіння обов’язково ретельно перемішуючи віночком, щоб не утворилися грудки і крем не пригорів. Готовий заварний крем зніміть з вогню.
Додайте ванільний цукор і перемішайте.
В кілька прийомів додайте вершкове масло, ретельно перемішуючи крем.
Також частинами додайте шматочки білого шоколаду. Крем постійно перемішуйте, щоб шоколад розплавився. Готовий крем накрийте плівкою і залиште до повного охолодження.
Дістаньте охолоджене тісто і розкачати його до товщини 4-5 мм
Заповніть тестом форму, сформуйте бортики висотою близько 3 див. Поверхню всього тарта наколіть виделкою.
Візьміть аркуш пергаменту чи фольги і застеліть їм поверхню тіста. Зверху насипте вантаж (горох, квасоля, керамічні кульки тощо).
Випікайте пісочну кошик для тарта при 180 С 15 хвилин з вантажем. Як тільки краї тіста почнуть потроху золотитися, зніміть вантаж і запікайте тарт до повної готовності (близько 15 хвилин). Акуратно дістаньте його з форми і залиште до повного охолодження.
Полуницю наріжте на пластинки або четвертинки (в залежності від вашого бажання).
На остиглу пісочну основу нанесіть холодний заварний крем.
Поверх крему викладіть пластинки полуниці. За бажанням прикрасьте листочками м’яти.
Дайте десерту просочитися пару годин у холодильнику і подавайте до чаю.
Тарт з полуницею та заварним кремом готовий!
Смачного!