У розпалі сезон домашньої консервації на зиму. Власники дачних ділянок з гордістю можуть похвалитися гарними врожаями овочів і фруктів. Що може бути смачніше овочевого салату або баночки варення відкритої морозним зимовим вечором? Сьогодні ми пропонуємо вам рецепт лечо з болгарського перцю з помідорами на зиму. Для приготування цієї заготовки дуже зручно скористатися мультиварка.
Інгредієнти для приготування лечо в мультиварці на зиму:
- помідори – 1 кг
- болгарський перець (ми використовували жовтий м’ясистий сорт) – 1 кг
- часник – 5 зубчиків
- рослинне масло – 40 мл
- оцет (в нашому рецепті 9%) – 20 мл
- цукор – 30 г
- сіль – 10 г
- базилік (необов’язковий компонент) – 1-2 гілочки
Рецепт лечо в мультиварці на зиму:
Готуємо потрібні нам продукти. Томати ретельно помиємо. Перці промиємо і очистимо від насіння і плодоніжки. Часникові зубчики почистимо. Гілочки базиліка помиємо.
Помідори поріжемо на чотири частини і викладемо в ємність блендера.
Нам треба подрібнити овочі, тому запустимо пристрій і після закінчення хвилини ми отримаємо однорідне томатне пюре.
Солодкий поріжемо перець соломкою гострим ножем.
Томатне пюре і соломку з болгарського перцю викладемо в мультикастрюлю. Видавимо туди ж часникові зубчики через кулінарний прес. Всиплемо цукор. Посолимо. Додамо оцет, подрібнений базилік і рослинне масло. Всі компоненти перемішати.
Запрограммируем мультиварку Редмонд на виконання режиму «гасіння». Оптимальний час для досягнення повної готовності лечо з перцю, томатів в мультиварці – 50 хвилин. Натиснемо кнопку «старт» і дочекаємося закінчення процесу.
За цей час ми простерилизовали підготовлені баночки і нам залишилося тільки викласти готове ароматне лечо в скляні ємності, щільно закривши кришкою.
Лечо на зиму в мультиварці Редмонд готово!
Смачного!