Універсальний, натуральний і корисний смузі досі турбує уми наших співвітчизників. Що це – їжа або напій, у яких випадках його необхідно вживати і з яких продуктів приготувати? На відміну від нас, американці придумали смузі, вже давно готують його з найрізноманітніших інгредієнтів – фруктів, овочів, зелені, йогурту, ягід і горіхів. Головна умова для смузі – найсвіжіші, перевірені на вміст нітратів, екологічно чисті компоненти, які допоможуть додати або відновити силу і енергію організму.
В залежності від складу, смузі можуть допомогти з схудненням, або навпаки, набрати вагу, позбавитися від похмілля або стати надійним захистом імунітету. Сьогоднішній рецепт для тих, хто хоче пережити зиму без хвороб, таблеток і носових хусточок.
Інгредієнти для приготування фруктового смузі:
- банани – 2-3 шт.
- ківі – 2-3 шт.
- лимон – 1 шт.
- сік яблучний або апельсиновий – за бажанням і смаком
- мед рідкий – за бажанням і смаком
- ягоди, кокосова стружка для прикраси
Рецепт приготування фруктового смузі в блендері:
Лимон ретельно вимити під струменем гарячої води, так як він йде в смузі разом з шкіркою. З допомогою гарячої води ми не тільки позбавимо лимон від грязі, але і звільнимо від можливих хімічних засобів, якими обробляють лимони для транспортування і зберігання. Потім лимон потрібно нарізати великими шматочками, видаляючи при наявності все насіння, які при подрібненні дадуть непотрібну гіркоту.
Банани очистити, нарізати такими ж великими шматочками, як і лимон.
Ківі очистити від шкірки, крупно нарізати.
Помістити шматочки фруктів в чашу блендера, збити до стану однорідного пюре. Якщо смузі вам здасться дуже густим або занадто кислим його можна розвести яблучним або апельсиновим соком, додати ложку меду. Але пам’ятайте, що смузі – це все ж густий напій, який іноді може замінити легкий вечерю.
Розлити напій по келихах, за бажанням прикрасити меленими горішками, скибочками фруктів, цілими ягодами, присипати какао-порошком або кокосовою (шоколадного) стружкою.
Дивний, чудовий фруктовий смузі готовий!
Смачного!