Йоркширські пудинги – це неймовірно смачні булочки, які готуються на основі млинцевого тесту. Родом такі булочки з Англії і на своїй батьківщині вони традиційно подаються до запечене м’яса в парі з підливою. Готувати йоркширський пудинг, рецепт з фото якого ми сьогодні публікуємо, дуже легко і досить швидко, а ще це весело, так як під час випічки звичайне млинцеве тісто починає рости і набуває забавні форми! Тому процес випічки явно зацікавить ваших малюків!
За текстурою йоркширський пудинг дуже схожий на профітролі, так як всередині вони виходять з великими пустотами, які сміливо можна заповнювати всілякими смачними начинками. Начинка може бути, як солоної (наприклад, паштети або муси), так і солодкої (сирний крем або заварний), тому з ними можна із задоволенням експериментувати.
Щоб приготувати йоркширський пудинг буде потрібно:
- молоко – 200 г
- борошно – 120 г
- яйця – 2 шт.
- сіль – 0,5 ч. л.
- цукор – 0,5 ч. л.
- рослинне масло – 3-4 ст. л.
Йоркширський пудинг – рецепт з фото:
В миску розбиваємо курячі яйця і додаємо до них по дрібці солі і цукру.
Вінчиком або виделкою злегка збовтуємо яйця до однорідності. Пишності при збиванні домагатися не потрібно.
Вливаємо половину від всієї норми молока і перемішуємо.
Борошно просіваємо і додаємо до суміші яєць і молока.
Віночком ретельно розмішуємо тісто. Заважаємо активно до отримання гладкого і густого тесту. Грудочок бути не повинно!
Додаємо до тіста молоко, що залишилося.
І все ще раз гарненько перемішуємо. Консистенція тіста на йоркширський пудинг виходить, як на звичайні тоненькі млинці (в загальному-то це і є звичайне млинцеве тісто), воно не дуже рідке і не дуже густе.
Отримане тісто переливаємо в тару з носиком (так потім буде зручніше розливати тісто по формочках), накриваємо його зверху плівкою і залишаємо при кімнатній температурі мінімум на 30 хвилин, а краще і на кілька годин або на всю ніч, якщо плануєте випікати пудинги вранці (тільки в цьому випадку тісто вже відправляємо в холодильник). Дуже важливо дати тісту настоятися! За час відпочинку клейковина борошна стане міцнішим і йоркширський пудинг при випічці набагато краще підніметься.
Коли тісто настоїться, підготуємо формочки. Насамперед включаємо прогріватися до 220 ° С духовку. Далі беремо формочки для випічки кексів/мафінів і наливаємо в них рослинне масло. Олії повинно бути достатньо багато, дно формочок має бути повністю покрито. Також за допомогою пензлика ретельно змащуємо боки форм. У такому вигляді відправляємо наші формочки вже в гарячу духовку хвилин на 5-7.
Через потрібний час дістаємо з духовки розпечені з маслом формочки і заповнюємо їх «відпочив» тестом. Тесту наливаємо не більше ніж на половину висоти форм, а краще на 1/3. З цієї кількості тесту у нас виходить 9-10 пудингів.
Випікаємо йоркширські пудинги спершу при 220 С близько 15 хвилин (за цей час вони повинні сильно піднятися), а після знижуємо температуру в духовці до 200 С і випікаємо їх ще 10-15 хвилин до рум’яності. Під час випічки йоркширських пудингів духовку раніше часу не відкриваємо, так як вони можуть просто впасти.
Готовим пудингам даємо зовсім трохи охолонути, щоб не обпектися, і можна подавати!
Вони прекрасно підходять до будь-якого основного блюда.
Але, за бажанням, їх можна заповнити солоної чи солодкою начинкою зі смаком! Йоркширський пудинг готовий!
Смачного!