Сьогодні пропонуємо увазі наших читачів рецепт маринованої цвітної капусти на зиму в банках. Повністю просякнута маринадом, капуста все одно залишиться щільна і хрустка. Допоміжними компонентами для цієї заготовки на зиму морква, часник і ряд спецій, які додадуть цвітної капусти кисло-солодкий смак і пряний аромат.
Інгредієнти для маринування цвітної капусти на зиму:
- цвітна капуста – 700 г
- морква – 1 шт.
- часник – 4 зубчики
- масло рафінована – 160 мл
- оцет 9% – 150 мл
- цукор – 3 ч. л.
- лавровий лист – 2 шт.
- сіль – 1,5 ч. л.
- чорний перець – 5 горошин
- перець духмяний – 5 горошин
- гвоздика – 3 шт.
- вода – 700 мл
Маринована капуста на зиму – рецепт з фото:
Качан цвітної капусти потрібно розібрати на суцвіття, величина яких повинна бути різною, маленькі живці знадобляться для заповнення порожнього простору в банках. Капусту покласти в друшляк, сполоснути під струменем води, потім викинути на рушник, забираючи зайві краплі.
Сотейник з достатньою кількістю води встановити на конфорку, під час стадії активного бурління завантажити підготовлені сегменти капусти, бланшувати протягом 1 хвилини. На відміну від методу подвійного заливки, уварювання цвітної капусти вважається більш надійним, при цьому повністю виключити будь-які забруднення в її сплетеннях.
Воду необхідно негайно злити, капусту ненадовго відставити, а тим часом зайнятися підготовкою додаткових інгредієнтів. З моркви і часнику зняти верхній шар, сполоснути, накришити кружечками, великі кільця розрізати навпіл, невеликі залишити цілими.
Поєднати цвітну капусту, моркву і часник в глибокій ємності, обережно перемішати, щоб не пошкодити часточки капусти.
В окремому сотейнику приготувати маринад для заливки, з’єднати воду, масло і всі зазначені в рецепті прянощі.
У вируючий маринад закинути овочеву суміш, через 1 хвилину ввести оцет, прибрати сотейник з конфорки. Цього часу буде досить, цвітна капуста має лишатися твердою, хрусткою, а не розвареною, повністю до готовності вона дійде вже після проведення певної кількості часу в маринаді.
Мариновану цвітну капусту розкласти по стерильним банкам.
Банки туго загвинтити, встановити кришкою вниз, накрити чимось максимально теплим.
Після остигання потрібно переставити банки в затишне місце з низькою температурою.
Маринована капуста на зиму готова! Вона виходить дуже смачна, ніжна.
Смачного!