500 рецептів
Різне

Маринована капуста на зиму – рецепт з фото

by admin 3 Серпня, 2017 No Comments

Сьогодні пропонуємо увазі наших читачів рецепт маринованої цвітної капусти на зиму в банках. Повністю просякнута маринадом, капуста все одно залишиться щільна і хрустка. Допоміжними компонентами для цієї заготовки на зиму морква, часник і ряд спецій, які додадуть цвітної капусти кисло-солодкий смак і пряний аромат.

Інгредієнти для маринування цвітної капусти на зиму:

  • цвітна капуста – 700 г
  • морква – 1 шт.
  • часник – 4 зубчики
  • масло рафінована – 160 мл
  • оцет 9% – 150 мл
  • цукор – 3 ч. л.
  • лавровий лист – 2 шт.
  • сіль – 1,5 ч. л.
  • чорний перець – 5 горошин
  • перець духмяний – 5 горошин
  • гвоздика – 3 шт.
  • вода – 700 мл

інгредієнти

Маринована капуста на зиму – рецепт з фото:

Качан цвітної капусти потрібно розібрати на суцвіття, величина яких повинна бути різною, маленькі живці знадобляться для заповнення порожнього простору в банках. Капусту покласти в друшляк, сполоснути під струменем води, потім викинути на рушник, забираючи зайві краплі.

суцвіття цвітної капусти

Сотейник з достатньою кількістю води встановити на конфорку, під час стадії активного бурління завантажити підготовлені сегменти капусти, бланшувати протягом 1 хвилини. На відміну від методу подвійного заливки, уварювання цвітної капусти вважається більш надійним, при цьому повністю виключити будь-які забруднення в її сплетеннях.

відварити

Воду необхідно негайно злити, капусту ненадовго відставити, а тим часом зайнятися підготовкою додаткових інгредієнтів. З моркви і часнику зняти верхній шар, сполоснути, накришити кружечками, великі кільця розрізати навпіл, невеликі залишити цілими.

моркву і часник

Поєднати цвітну капусту, моркву і часник в глибокій ємності, обережно перемішати, щоб не пошкодити часточки капусти.

кольорова капуста на зиму з морквою і часником

В окремому сотейнику приготувати маринад для заливки, з’єднати воду, масло і всі зазначені в рецепті прянощі.

маринад

У вируючий маринад закинути овочеву суміш, через 1 хвилину ввести оцет, прибрати сотейник з конфорки. Цього часу буде досить, цвітна капуста має лишатися твердою, хрусткою, а не розвареною, повністю до готовності вона дійде вже після проведення певної кількості часу в маринаді.

маринована капуста на зиму рецепт

Мариновану цвітну капусту розкласти по стерильним банкам.

маринована капуста на зиму рецепт з фото

Банки туго загвинтити, встановити кришкою вниз, накрити чимось максимально теплим.

рецепт маринованої цвітної капусти на зиму в банках

Після остигання потрібно переставити банки в затишне місце з низькою температурою.

маринована капуста на зиму дуже смачна хрустка

Маринована капуста на зиму готова! Вона виходить дуже смачна, ніжна.

маринована капуста на зиму дуже смачна

Смачного!

Інші рецепти:

Компот з обліпихи на зиму - рецепт

Цукрова глазур для паски без яєць - рецепт з фото покроково

Конфітюр з яблук на зиму – рецепт з фото

Гарбузовий бісквіт - рецепт з фото

  • Previous Маринована оселедець по-фінськи – Покроковий рецепт з фото8 років ago
  • Next Мариновані баклажани швидкого приготування – рецепт з фото8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Закуски
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • Напої
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Страви з курки