Італійці просто обожнюють готувати пасту під різними соусами і, якщо заглянути в споконвічно італійський ресторанчик, напевно в меню ви знайдете цікаву назву «італійська паста з креветками у вершковому соусі». Особливо пікантний смак даного блюда надає переплетення смаків морепродуктів і м’якого ніжного вершкового смаку.
Але порадувати себе і улюблених смачним блюдом можна і в домашніх умовах, тому пропонуємо разом вивчити популярні рецепти, як приготувати спагетті з креветками і смачною підливою.
Що знадобиться для приготування страви
Готувати спагеті з креветками у вершковому соусі можна з сирих або варених креветок – на ваш смак, але в оригінальному рецепті краще використовувати сирі морепродукти.
Отже, для страви на 6 порцій нам знадобиться:
- 1 пачка макаронів на ваш смак – вибирайте пасту з твердих сортів пшениці
- 1 чайна ложечка чебрецю і майорану – якщо є можливість, краще вибрати свіжі трави, але сушені також цілком підійдуть
- зелень петрушки
- Трохи суміші перців
- 3 зубчики часнику
- Чверть склянки білого вина
- Півтора кілограма очищених великих креветок
- 1 лимон, щоб видавити сік для додання приємною кислинки
- 200 мл жирних вершків
- Сир пармезан – його ми будемо натирати на тертці і посипати готову страву
поетапний рецепт
- Розморожені або свіжі креветки очистити від панцирів і нутрощів, потім промити водою і скропити лимонним соком, а також трохи підсолити.
- Тепер саме час зварити макарони і, коли вони будуть готові, злити воду, але невелика кількість залишити в окремій мисочці. Це на той випадок, якщо соус вийде густим і його потрібно буде трохи розбавити.
- Далі приступаємо до приготування соусу – в сковороду, попередньо розігріту, налийте трохи олії – беріть тільки першого віджиму і оливкова. Спочатку додаємо часник і хвилиночку обсмажуємо.
- Тепер влийте вино і тушкуйте ще хвилину, після чого додайте вершки.
- За смаком посоліть, поперчіть і додайте трави, які допоможуть надати підливі глибини і ароматності.
- Гасіть після протягом 5 хвилин, поки соус не загусне, і покладіть креветки.
- Щоб зрозуміти, що креветки приготовлені, зверніть увагу на їх колір – вони повинні стати рожевими.
- Тепер пасту змішуємо з підливою і посипаємо зверху тертим пармезаном.
А яку пасту подобається готувати вам в домашніх умовах? Діліться випробуваними рецептами з нашими читачами і, звичайно, пробуйте приготувати смачні італійські макарони на нашу рецептом.