В цьому весняному салаті з моркви і редису поєднуються терпкий смак молодий редиски з морквяної солодкістю і пряної заправкою.
Які ознаки настання весни ?! Ласкаві промені сонця, дотик теплого вітерця, запах вогкості відталої землі, важливі граки в своїх фраках …, а також поява редиски на ринку, яка є передвісником сезону свіжих овочів. З редиски, символу весни з чудовими кулінарними якостями, який культивувався ще задовго до виникнення Римської Імперії, можна приготувати смачні салати, наприклад, з моркви з редькою. Терпкий смак редису з хрусткою соковитою м’якоттю відмінно поєднується з солодкістю моркви і ароматної пряної заправкою. Корисний, соковитий, смачний салат, що радує своєю яскравістю колірної гами, що дарує позитив, а готується всього кілька хвилин. Заряджайтеся вітамінами, творіть на кухні кожен день щось нове, отримуйте від цього задоволення і радуйте своїми кулінарними успіхами своїх рідних і близьких!
Складові:
- морква середнього розміру – 2 штуки (близько 200 грам)
- редис – 5-6 штук (близько 150 грам)
- часник – 2 зубчики
- зелень петрушки – ¼ пучка
для салатного заправлення:
- оцет рисовий для салатів – 1 столова ложка
- соєвий соус – 1 чайна ложка
- мед натуральний – 1 чайна ложка
- рослинне масло – 5 столових ложок
- сіль за смаком.
приготування:
- Морква очистити, помити, натерти на тертці соломкою в чашку. Натерту соломкою моркву добре пом’яти чистими руками до появи соку і м’якості.
- Редис помити, обрізати бадилля і корінець, обсушити і натерти на тертці соломкою. Натертий соломкою редис додати в чашку з натертою соломкою морквою.
- Часник очистити, помити і натерти на дрібній тертці і додати в чашку з морквою з редискою.
- Зелень петрушки помити, обсушити кухонним рушником і дрібно порубати. Дрібно посічену зелень петрушки додати до натертим овочам.
- Приготувати салатну заправку. Для цього в невеликій ємкості змішати рисовий оцет для салатів, соєвий соус, натуральний мед і сіль. Тонкою цівкою вливаючи в ємність рослинне масло, збити вміст віночком до однорідності.
- Приготовленої заправкою заправити салат, добре перемішати, спробувати і при необхідності підсолити. Дати настоятися морквяного салату хвилин 15, перемішавши його за цей час кілька разів.
- Викласти приготований салат з моркви з редькою в салатницю і подати на стіл.
Господині на замітку:
- при покупці редису стисніть пальцями коренеплід. Тільки тверда редиска – ароматна і соковита;
- салат можна вживати під час посту;
- можна додати в салат трошки натертого імбиру.