Приготувати традиційні азіатські манти зі свининою в мультиварці буде легко, якщо ви ознайомитеся нашими покрокові інструкції.
Манти від пельменів відрізняються трохи незвичайною формою ліплення тесту і більшою соковитістю начинки. Для начинки краще за все варто купити не готовий фарш, а жирне свиняче м’ясо (можна навіть зі шкіркою, видалити її легко, а жировий прошарок додасть більш ніжний смак начинці). І найважливіше – у фарш додати кілька цибулин. Зліпити манти можна вручну, або скориставшись спеціальною формою для ліплення. Дуже красиво виглядають манти, слеппленние у вигляді «розочки». Тісто для мантів готується звичайне, пельменное. Тобто вам знадобиться просіяне борошно, одне куряче яйце, рослинне масло і холодна вода. Чим довше ви станете вимішувати тісто, тим краще воно буде.
Відварювати манти слід тільки на пару. Якщо у вас немає спеціальної 3х ярусной пароварки, можна обійтися і звичайною чашею мультиварки. Моя модель мультиварки – REDMOND RMC-M4524, манти варяться на програмі «Варка на пару» близько 30 хвилин (разом з закипанням води).
Складові:
- мука перший сорт – 2 склянки
- куряче яйце – 1 шт.
- вода – 1 стакан
- масло рослинне – 2 ст. л.
- м’ясо свинини жирне – 300 г
- цибуля ріпчаста – 3 шт.
- часник – 4 зубчики
- сметана – 1 ст. л.
- сіль, перець – за смаком.
Спосіб приготування:
- Виберіть широку дошку для замісу тіста. Просійте борошно гіркою через дрібне сито.
- Зробіть в гірці борошна поглиблення і вбийте в нього куряче яйце.
- Виделкою втручайтеся борошно в куряче яйце, обертаючи вилку по колу. З кожним поворотом захоплюйте трохи більше тесту. Коли виделкою тісто вже неможливо місити – змастіть руки соняшниковою олією. Додайте 2 столові ложки в тісто і вимішують його вручну. Тісто потрібно місити не менше 15 хвилин, на зрізі воно повинно бути гладким. Накрийте тісто плівкою і залиште на 10 хвилин. тим часом можна зайнятися підготовкою начинки.
- Добре промийте м’ясо під водою, розріжте на невеликі шматки, цибулю очистіть і також наріжте, як і м’ясо. Часник просто очистіть від лушпиння
- Перекрутіть фарш на м’ясорубці.
- Підготовлене тісто розкачати тонко качалкою.
- Склянкою виріжте кружечки для мантів.
- Перекручений фарш посоліть і поперчіть за смаком, додайте ложку сметани, перемішайте.
- На кожен кружечок викладайте по 1,5-2 ч. Л. фаршу.
- Ліпіть манти так, так зазначено на фото.
- Готові манти повинні бути добре затиснуті тестом.
- Зліпити все манти, накрийте рушником. Їх в такому вигляді можна заморозити в холодильнику. Термін зберігання – до 2х місяців.
- Чашу пароварки змастіть рослинною олією. Викладіть манти на деякій відстані один від одного.
- Варіть манти на режимі «Варка на пару», встановіть час приготування – 25 хвилин. Готові манти подавайте з соусом, сметаною або овочевим салатом. Можна їх просто змастити розтопленим вершковим маслом і посипати подрібненою зеленню. Зазвичай манти посипають зеленню базиліка, кінзи, петрушки або кропу.
Порада:
- При роботі з пельменним тестом, відрізайте завжди по шматку на 4-5 мантів або пельменів, тісто тримаєте в пакеті, щоб не пересихало.
- Замість свинячого фаршу можна використовувати баранячий, яловичий. У яловичий фарш для соковитості обов’язково додайте трохи свинячого сала.
- Для приготування начинки для мантів, можна використовувати не тільки фарш, але і шматочки м’яса, нарізані дрібно.
Це цікаво:
- Чи знаєте ви, що на сході манти їдять не за допомогою вилки або ложки, а руками?
автор – Каприз / Ольга