Смачний паштет, який буде виглядати красиво навіть на святковому столі, приготувати зовсім нескладно. А знаєте, що можна зробити його з одних овочів? Я дізналася про це зовсім недавно, і з тих пір паштет з овочів і горіхів став моїм коронною стравою і для урочистостей, і для щоденного меню.
Любіть овочі? Тоді цей рецепт вам сподобається. Пропоную приготувати для бутербродів смачним домашнім вегетаріанський овочевий паштет з гарбуза і моркви з волоськими горіхами. Ця чудове страву з Пюріровать овочів вразить вас своєю простотою і вишуканим смаком, вже повірте.
Основними інгредієнтами в даному рецепті виступають морква і гарбуз. Ці овочі ідеальні для приготування паштету. Вони добре перетворюються в пюре. Завдяки входять до складу овочів сахарам, маса виходить досить солодким. Розбавити її допоможуть спеції і сіль. Волоський горіх робить паштет пікантні, більш насиченим і корисніші. Бутерброд з такою масою надовго вгамує голод. також подивіться ще один рецепт овочевого паштету з квасолі з горіхами.
Складові:
- морква – 200 г
- гарбуз – 300 г
- цибуля – 150 г
- горіхи волоські – близько 10 шт.
- часник – 2-3 зуб.
- вершкове масло – 50 г
- сіль перець.
Спосіб приготування
Цибулю нарізаємо на 4-6 частин. Морква ріжемо кружечками, а гарбуз брусочками. Часник чистимо і злегка придавлюємо ножем. Всі ці овочі викладаємо в один шар на застелений пергаментом деко. Ставимо в розігріту духову шафу пекти. Температура 180 градусів. Готовність перевіряємо проколюванням, якщо овочі рум’яні і м’які, можна виймати з духовки. В середньому час приготування складе 25 хвилин.
Отже, всі овочі м’які, а значить, вони добре запеклася. Можна виймати і дати їм охолонути. Волоські горіхи почистити, викласти ядра на суху сковороду і підсушити, щоб добре відокремлювалася лушпиння. Даємо охолонути їм, і очищаємо від лушпиння.
Остигнули овочі складаємо в фуд-процесор для подрібнення.
Додаємо чищені горіхи.
І кидаємо шматочок вершкового масла.
Подрібнюємо злегка і додаємо сіль, перець за смаком. І знову збиваємо вже до отримання однорідної маси.
Ось вийшов дивно смачний, ароматний і яскравий домашній паштет з овочів з горіхами. Тепер його можна перекласти в скляну банку і зберігати в холодильнику з щільно закритою кришкою. Але спочатку зробимо бутерброд.
- Цей овочевий паштет можна намазати на тост, хлібці, фігурно видавити через кондитерський мішок на шматочок хліба або в тарталетки. Прикрасити зеленню і подавати на стіл, в тому числі і святковий.
На замітку
- Можна в овочевий паштет додати трохи лимонного соку, щоб нейтралізувати солодкість.
- Вершкове масло, що входить до складу овочевої бутербродної маси, допоможе домогтися потрібної консистенції і при охолодженні зробить паштет густішим. Але якщо ви хочете приготувати вегетаріанський паштет, замініть вершкове масло рослинним або зовсім виключіть масло, адже тут є горіхи, а вони самі по собі жирні.