Рукола – рослина з ніжним і пряним смаком, з невеликою перчинкою. Вживається в салатах, з овочами, м’ясними та рибними стравами. Особливо вдало рукола проявляє себе в овочевих салатах з легкими заправками на основі оливкового масла. Приготуємо один з моїх улюблених салатів – з руколою, креветками, черрі і пармезаном. Це дуже смачно.
складові
- салат Рукола – 75 г;
- креветки розміру 90/120 – 100 г;
- помідори черрі – 100 г;
- сир пармезан – 50 г;
- сік половини лимона;
- сік половини апельсина;
- оливкова олія – 2 ст. л.
приготування
Варені креветки розморозити, очистити від панцира, який по науковому називається хітиновим покривом, скласти в ємність. Полити приготовленої заправкою з оливкового масла і лимонного з апельсиновим соками. Перемішати, дати просочитися.
На блюдо викласти листя салату Рукола, додати креветки з маслом і нарізані половинками помідори черрі. Акуратно перемішати з допомогою двох ложок. Посипати крупно натертим сиром пармезан. Заправлений олією салат з руколи рекомендується їсти відразу. Інакше листя перетворяться в кашу.