Прекрасне блюдо таке ж ніжне і світле, як сама наречена в весільний день. Готується салат швидко, причому можна постійно балувати своїх рідних ці кулінарним шедевром, так як більшість продуктів зі складу присутні в будь-якому холодильнику. Закуска може готуватися як з м’ясом, так і повністю овочевий, тому кожен може вибрати для себе свій рецепт приготування салату «Наречена».
Салат наречена класичний рецепт
Листковий салат з овочами і сиром – смачне і корисне блюдо. У складі містяться багаті різними мікроорганізмами продукти, які при термічній обробці потрібно постаратися зберегти. Оптимальним рішенням є запікання коренеплодів в духовці.
Салат наречена інгредієнти:
- Бура буряк – 220 г;
- Морква – 160 г;
- Картопля – 210 г;
- Лук – 90 г;
- 4 яйця;
- 2 огірка;
- Сир – 160 г;
- Майонез – 80 мл;
- Кріп – 45 м
Салат наречена покроковий рецепт:
- Картоплю, моркву і буряк промити від забруднень, відварити в різних каструлях. Після того, як овочі размягчатся, остудити і очистити шкірку. Потім подрібнити на тертці.
- Цибулину очистити, нашаткувати тонкими і невеликими шматочками.
- Яйця курячі відварити, остудити, очистити від шкаралупи і подрібнити.
- Сир натерти на тертці.
- Огірки помити, нарізати кружечками.
- Щоб блюдо придбало велику свіжість, варто прополоскати кріп в прохолодній воді, нарубати його дуже дрібно (залишивши пару гілочок для прикраси), додати в майонез. Мазати даними соусом кожну прошарок, крім останньої.
- На дно тарілки укласти буряк, потім морква, картоплю. На них насипати цибуля, потім сир і яйце.
- Прикрасити салат огірком і гілочками кропу.
- Залишити просочитися блюдо ненадовго і подавати до столу.
Салат наречена з плавленим сиром
Цей салат смачна наречена в своєму складі має м’ясний продукт, тому смак стає іншим, не таким, як в минулому блюді. Даний варіант може сподобатися всім: і чоловікам, і жінкам, тому сміливо можна готувати закуску на свято.
Продукти для приготування (4 порції):
- Копчене куряче м’ясо – 290 г;
- 4 яйця;
- Сир – 140 г;
- Картопля – 190 г;
- Лук – 90 г;
- Майонез – 110 мл;
- Оцет яблучний – 15 мл;
- Цукор – 10 г.
Як зробити салат наречена:
- М’ясо нарізати невеликими кубиками, причому обов’язково варто знімати шкірку, якщо вона є.
- Викласти нарізаний продукт на блюдо. Трохи змастити майонезом, як і інші прошарки.
- Цибуля ріпчаста очистити, порізати дуже дрібно, залити маринадом, який приготовлений з простої води, змішаної з яблучним оцтом і цукром. У такому вигляді варто залишити масу на деякий час. Після чого злити рідину, а цибулю викласти в салат.
- Картоплю помити і зварити прямо в мундирі до готовності. Очистити після охолодження, потерти наступним шаром в салат.
- Яйця відварити, залити холодною водою, після того як вони досягнуть готовності. Очистити від шкаралупи і подрібнити, а потім викласти в закуску.
- Зверху насипати тертий сир, причому можна по бажання намазати верхній шар заправкою, а можна залишити без соусу.
РАДА: При варінні картоплі варто додати в воду трохи солі, але щоб вона просочилася крізь шкірку, і коренеплід став солоним, необхідно зробити тонкі проколи в мундирі.
Салат наречена рецепт
Дане блюдо дуже незвичайне на смак, так як для приготування використовується безліч сухофруктів. Також велике значення мають горіхи, перемелені в крихту, додають приємний запах.
Склад (для 4 порцій):
- Буряк – 240 г;
- Морква – 220 г;
- Сир – 120 г;
- Сушені абрикоси – 170 г;
- Чорнослив в’ялений – 180 г;
- Ізюм – 90 г;
- 3 зубці часнику;
- Горішки – 110 г;
- Майонез – 75 мл;
- Сіль – 4 г;
- Гранат очищений – 80 м
Приготування салату наречена:
- Зварити буряк. Після приготування остудити, очистити, подрібнити на тертці.
- Ядра горіхів просушити на сковорідці. Після чого необхідно подрібнити їх в крихту і висипати до тертої буряку. Додати ложку майонезу, перемішати.
- Поки вариться буряк, необхідно залити окропом всі сухофрукти. Після того, як вода охолоне, промити їх холодною водою. Курагу і чорнослив порізати тонкою соломкою.
- Промити морква, очистити, і в сирому вигляді протерти через тертку. У масу додати сушений абрикос і родзинки. Змішати з невеликою кількістю майонезу.
- Сир подрібнити і змішати з часточками часнику, які пропущені через прес. Також потрібно змішати масу з майонезом.
- Щоб зібрати салат, потрібно на дно блюда покласти морквяний шар, слідом буряк, чорнослив.
- Рівномірно посипати поверхню сиром з часником.
- Прикрасити гранатовими зернами.
РАДА: Ізюм варто вибирати з плодоніжками, вважається, що це найбільш якісний і свіжий продукт, який правильно піддавався сушінню.
Як готувати салат наречена
Свіже і легке блюдо, яке порадує тих, хто займається спортом, і стежить за своєю вагою. Також салат досить ситний, тому що до складу входить варене м’ясо.
Інгредієнти (на 4 порції):
- Зелене яблуко – 190 г;
- Лук – 80 г;
- 5 яєць;
- Куряче м’ясо – 330 г;
- Майонез – 90 мл;
- Сир – 120 г.
Салат наречена покроково:
- Зварити куряче м’ясо до готовності, попередньо промивши філе. Остудити в бульйоні, порізати невеликими шматочками, укласти в салатник, промазати заправкою з майонезу.
- Лук очищений нашаткувати, викласти наступним шаром.
- Відварити яйця, почистити шкаралупу, подрібнити на тертці. Додати в салат, промазати майонезом.
- Яблуко потрібно тверде, трохи кисле і соковите. Плід помити, зачистити шкірку, нарубати кубиком і викласти в салатницю.
- Зверху потерти сир, який буде заключним шаром для страви.
РАДА: Щоб яблуко не темніло в салаті і не псувало загальний вигляд, можна трохи скропити подрібнену масу соком лимона.
Салат наречена з ропні сиром
Даний рецепт нареченої не має нічого незвичайного, тільки в складі доданий розсолу сорт сиру, який має солонуватий, вершковий смак.
Інгредієнти для салату (4 порції):
- Картопля – 230 г;
- Морква – 170 г;
- Буряк – 180 г;
- Цибулина шалот – 120 г;
- Майонез – 110 мл;
- 5 яєць;
- Сир розсолу – 140 г;
- Сіль – 6 м
Кроки приготування:
- Помити і зварити до розм’якшення коренеплоди, остудити і очистити, потім подрібнити на тертці.
- Лука можна взяти трохи більше, ніж зазвичай, тому що використовується Шалот, сорт, який не такий гострий і відмінно підходить для салатів. Очистити цибулину і подрібнити.
- Яйця відварити круто, остудити, зняти шкаралупу і нарубати.
- Викласти на салатницю спочатку буряк, потім моркву і картоплю, потім цибулю, яйця.
- Кожну прошарок варто змащувати майонезом, для соковитості. При бажанні, продукти можна посипати сіллю і спеціями.
Салат наречена більше відноситься до повсякденного вживання, відмінно насичує голодний організм. Можна пригостити закускою сім’ю на вечерю, а також взяти контейнер на роботу. А ті, хто вперше спробують цю страву, обов’язково поцікавляться порядком приготування.
Про салаті наречена відгуки в інтернеті – тільки позитивні, а значить блюдо в недалекому майбутньому стане таким же популярним, як олів’є і шуба.